Πρόταση για συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου

Προς
τον Αξιότιμο Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου,
Κύριο Σταύρο Παργανά
……………………………


Υποβολή πρότασης για τη συζήτηση θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο και λήψη απόφασης, από την παράταξη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ.


ΘΕΜΑ: «Προγραμματισμός συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στις Περιφερειακές Ενότητες, εκτός της έδρας, σύμφωνα με το άρθρο 167 του Ν3852 ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».


Κύριε πρόεδρε,
2 ½ χρόνια μετά την εκλογή μας και τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου η δέσμευση του κου Περιφερειάρχη για συνεδριάσεις του οργάνου στις ΠΕ Άρτας, Πρέβεζας και στη Θεσπρωτία δεν έχει υλοποιηθεί.
Δεν είναι στις προθέσεις μας να αναδείξουμε την ασυνέπεια των δημόσιων δεσμεύσεων του κ. Περιφερειάρχη και την εύλογη δυσαρέσκεια των πολιτών των περιοχών αυτών, της οποίας εμείς γίναμε αποδέκτες και δεν θα αποφύγει να την εισπράξει η πλειοψηφούσα παράταξη όταν έρθει η ώρα, αλλά να καταθέσουμε την θετική μας θέση ως προς το θέμα, μιας και ο σχετικός Καλλικρατικός νόμος 3852/2010, στο άρθρο 167, το προβλέπει «… το συμβούλιο μπορεί να συνεδριάσει σε άλλον τόπο, μετά από απόφαση του συμβουλίου».
Προτείνουμε να συμπεριλάβετε στην ημερήσια διάταξη της επόμενης τακτικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου το θέμα «Προγραμματισμός συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας, εκτός της έδρας, σύμφωνα με το Ν3852».
Η παράταξη μας θέλει να συμβάλει στην αναβάθμιση της λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου και οι προτεινόμενες περιοδικές συνεδριάσεις του οργάνου στις Περιφερειακές Ενότητες συμφωνούμε πως θα μας φέρουν πιο κοντά στους συμπατριώτες μας, που μας εξέλεξαν και έχουν κάθε δικαίωμα να μας κρίνουν, καθόσον:
  • Δικαιούνται και οι πολίτες των Περιφερειακών Ενοτήτων να έχουν ιδίαν αντίληψη για τον τρόπο λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου.
  • Δικαιούνται και οι  πολίτες των Περιφερειακών Ενοτήτων να έρθουν σε επαφή και άμεση επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη, τους Αντιπεριφερειάρχες και τους Περιφερειακούς Συμβούλους.
  • Είναι βέβαιο ότι με την αμεσότητα που εγγυάται μια ανοιχτή συνεδρίαση σε Άρτα, Πρέβεζα και Θεσπρωτία εκεί θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν ζητήματα που απασχολούν και προβληματίζουν την ευρύτερη περιοχή.
Ευελπιστώντας ότι θα έχουμε την ευκαιρία να τοποθετηθούμε πιο αναλυτικά επί του θέματος σας ευχαριστούμε θερμά.
Ιωάννινα 13 Μαρτίου 2017


Για την «Συμμαχία Ηπειρωτών», οι περιφερειακοί Σύμβουλοι:
Γιώργος Ζάψας,
Μάκης Χατζηεφραιμίδης
Γιώργος Ζάκκας

Δημήτρης Χαμπίπης

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης : “Τώρα είναι η ευκαιρία να επενδύσουμε σε ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας με καταλύτη την τεχνολογία”

18/06/2021, 6:03 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Ο K. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Κέντρο Καινοτομίας και Ανάπτυξης της TeamViewer στα Γιάννενα

18/06/2021, 4:26 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ : Στο νέο Εμβολιαστικό Κέντρο ο Πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης

18/06/2021, 12:06 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ : Εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με τη Γενική  Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου

18/06/2021, 11:17 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Στα Γιάννενα σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

18/06/2021, 9:04 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Στα Γιάννενα αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

17/06/2021, 8:32 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites