Τρίτη, 09/10/2018

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Με το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας ξεκινούν στις 7 και στις 6 Ιουνίου οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των Γενικών (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) αντίστοιχα.
Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Παιδείας, η δοκιμασία για τους υποψηφίους των ΓΕΛ ολοκληρώνεται στις 19 Ιουνίου και στις 21 του μήνα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, ενώ τα ειδικά μαθήματα θα εξεταστούν στο διάστημα 22-30 Ιουνίου.
Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, τα αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν στις 29 Ιουνίου και οι υποψήφιοι αμέσως μετά και για περίπου ένα δεκαπενθήμερο θα συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά δελτία τους, ενώ οι βάσεις εισαγωγής θα ανακοινωθούν όπως κάθε χρόνο στα τέλη Αυγούστου.
Υπενθυμίζεται ότι φέτος οι απολυτήριες εξετάσεις θα προηγηθούν των πανελλαδικών, ενώ όλοι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν με το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, με τους υποψήφιους από τα ΕΠΑΛ να έχουν πρόσβαση και σε πανεπιστημιακά τμήματα.
Ώρα έναρξης της εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων, όπως και για τις ίδιες κατηγορίες ΕΠΑΛ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες. Στην κατηγορία των ΕΠΑΛ η εξέταση θα διαρκέσει 4 ώρες στο μάθημα: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο.
panellinies.png
Όσον αφορά τους υποψήφιους για τις ειδικές κατηγορίες μαθημάτων το υπουργείο ορίζει πως «πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης :
μέχρι τις 08.00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08.30 π.μ.,
μέχρι τις 14.30 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 15.00 μ.μ.
Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:
των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες,
των Σχεδίων ( Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι (6) ώρες,
του ειδικού μαθήματος «ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ» είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά»
panellinies2.png
panellinies3.png
Ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδ. έτους 2017-18 ορίζουμε το διάστημα από την Τρίτη 20-6-2017 μέχρι και την Παρασκευή 30-6-2017», ολοκληρώνει η ανακοίνωση.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ