Τετάρτη, 21/11/2018

Με απόλυτη επιτυχία η άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας με κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ» και πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα.
Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της διαρκούς εκπαίδευσης των Υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας  και είχε ως  αντικειμενικό σκοπό την δοκιμασία του υφιστάμενου σχεδιασμού για την αντιμετώπιση συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων, η πραγματοποίηση της οποίας θα συμβάλει στην αποσαφήνιση των ρόλων των συναρμόδιων εμπλεκόμενων φορέων και θα διευκολύνει την συνεργασία των Υπηρεσιών σε πιθανό πραγματικό συμβάν. 

Στην άσκηση είχαν ενεργό συμμετοχή τόσο η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νομού Πρέβεζας όσο και το ΕΚΑΒ, ενώ την παρακολούθησαν ο Νέος Αντιδήμαρχος καθαριότητας και πολιτικής προστασίας κ. Ευάγγελος Ροπόκης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος και ιδρυτικό μέλος της Λ.Ε.Κ Νομού Πρέβεζας κ. Περικλής Βασιλάκης.

Το σενάριο της άσκησης ππροέβλεπε την εκδήλωση ισχυρού σεισμού με συνέπεια την κατάρρευση του εσωτερικού κλιμακοστασίου του κεντρικού κτιρίου, όπου και εγκλωβίστηκαν δύο (2) άτομα στο δεύτερο όροφο, καθώς και την εκδήλωση πυρκαγιάς στον χώρο του ισογείου του παλαιού στρατοπέδου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ