Με αιχμές αποχώρησε από δύο ψηφοφορίες η Δημοτική Παράταξη του Μιλτιάδη Κλάπα στο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας!

Την αποχώρηση της από την ψήφιση του θέματος “Αναμόρφωση Προϋπολογισμού για το έτος 2017” δήλωσε η Δημοτική Παράταξη “Δύναμη Ενότητας και Δημιουργίας” με επικεφαλής τον Μιλτιάδη Κλάπα.Το συγκεκριμένο θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία με τις μοναδικές παρατάξεις που το ψήφισαν να είναι αυτής της πλειοψηφίας και η Ριζοσπαστική Συνεργασία, με την ΑΣΥΠ και την Λαϊκή Συσπείρωση να καταψηφίζουν.

Κατά την τοποθέτηση του στην συζήτηση του Θέματος ο κ. Κλάπας είπε : ” Δεν θα το ψηφίσουμε για δύο λόγους!Ο πρώτος είναι ο παραδοσιακός, δεν έχει να κάνει με τον αγαπητό αντιδήμαρχο τον Λάζαρο, το δεύτερο έχει να κάνει με τα θέματα δεοντολογίας!Είναι ένα θέμα, στο οποίο οι τροποποιήσεις, είναι το θέμα που ψηφίσαμε προηγουμένως. Εσείς ήδη το έχετε ψηφίσει στην οικονομική επιτροπή, έχετε κάνει τροποποίηση του προϋπολογισμού, το έχετε εντάξει στον προϋπολογισμό ως εκτέλεση. Εγώ αντιλαμβάνομαι, ότι ορισμένα είναι θέματα ταχύτητας και ορισμένα, είναι θέματα δεοντολογίας! Η δεοντολογία λέει ότι όταν έρχεται κάτι-όχι ως δεοντολογίας για μένα, ως όργανο του Δημοτικού Συμβουλίου, ως θεσμός-όταν έρχεται ένα θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο να συζητηθεί, εάν εσείς έχετε ήδη ως δημοτική αρχή αποφασίσει,ότι είτε μας μουν ή δεν μας πουν, δεν συζητάμε, δεν χρειάζεται καν να το κουβεντιάσουμε. Δεν λέω ότι έχεις τέτοια πρόθεση!Δεν σε κατηγορώ για την πρόθεση, μόνο όμως ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό(απευθυνόμενος στον κ. Πιπιλίδη)!Σε αυτό το θέμα εμείς αποχωρούμε, διότι θεωρούμε ότι προσβάλλεται η αυτοτέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου. Αν είναι ζήτημα, το να το κάνετε γρήγορα, το οποίο κατανοώ, ας κάνουμε ένα Δημοτικό Συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα σε θέματα τα οποία επείγουν ή διαδικασία δια περιφορά. Στο συγκεκριμένο θέμα αποχωρούμε. Δεν συζητάμε καν!”

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Λάζαρος Πιπιλίδης απαντώντας στον κ. Κλάπα είπε μεταξύ άλλων:

“Εγώ ποτέ δεν πήρα μία ομόφωνη απόφαση της οικονομικής επιτροπής, με ποια έννοια,ότι επειδή τα έργα αυτά είπατε πριν ότι τα ψηφίσατε όλοι κατά πλειοψηφία, ότι αυτά τα έργα ναι θα τα ψηφίσουμε γιατί είναι αναγκαία.Με το ίδιο σκεπτικό και η οικονομική επιτροπή να μην χάνει το χρόνο της και πέρα από αυτά τα έργα υπάρχει ένα ποσό μέσα ένα κονδύλιο, αν προσέξατε, τις 150 χιλιάδες της ΝΕΔΗΚΕΠ. Θα έρχονταν ούτως η άλλως για αναμόρφωση του προϋπολογισμού, γιατί αυτή την αναμόρφωση την περιμένουμε περίπου εδώ και ένα μήνα-δύο.Εμείς τον προϋπολογισμό τον έχουμε έτοιμο από τον Νοέμβρη μήνα. Δεν είναι θέμα ότι προκαταλαμβάνουμε καμία απόφαση”

Στην δευτερολογία του ο Μιλτιάδης Κλάπας ανέβασε λίγο περισσότερο τους τόνους λέγοντας:

“Αγαπητέ Λάζαρε καταρχάς απάντησες σε άλλο θέμα, στο γρήγορα. Εγώ δεν έβαλα θέμα γρήγορα, εγώ έβαλα θέμα ουσίας!Σεβασμού της αυτοτέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου.Σε αυτό απάντηση δεν παίρνω και ενδεχομένως δεν υπάρχει κιόλας γιατί είναι προφανές του τι έχει επιχειρηθεί.Το δεύτερο θέμα, η απόφαση αυτή καθεαυτή είναι παράνομη, είναι άκυρη! Γιατί, η προηγούμενη απόφαση δεν καθίσταται νόμιμη από την ώρα της ψήφισης στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά από την ώρα της ανάρτησης, όταν θα αναρτηθεί στο πίνακα.Μέχρι τότε δεν υπάρχει απόφαση, τότε θα γίνει. Εδώ λοιπόν, εσείς το έχετε πάρει πρωτού ακόμα πάμε στη διαδικασία, ότι είναι και νόμιμη η απόφαση και το βάλατε , γιατί βιάζεστε!Εάν είναι το θέμα της ταχύτητας σε όλα, τότε θα πρέπει να πούμε στο κράτος ότι, γιατί έχει διαδικασίες, όταν βιαζόμαστε ξεπερνάμε τα πάντα και τα κάνουμε όπως θέλουμε. Δεν είναι έτσι!Δεν σε κατηγορώ για κάτι και το ξέρεις!Απλά λέω ότι πολλές φορές στο όνομα της ταχύτητας παραβιάζουμε θεμελιώδης αρχές, όπως είναι αυτής της αυτοτέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου, της συζήτησης που υπάρχει εδώ, της Δημοκρατίας, αυτό γίνεται!Τα θεωρούμε όλα δεδομένα. δεν είναι όλα δεδομένα!Είναι προσβολή και για την πλειοψηφία, γιατί εσείς τι λέτε, ότι αφού είμαστε πλειοψηφία θα το περάσουμε!Στην πραγματικότητα, ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος, έχει την άποψη του, θα μπορούσε να διαφωνήσει. Δεν έχει να κάνει με τον τύπο, έχει να κάνει με την ουσία του διαλόγου που γίνεται μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.”


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites