Χειμερινή εκπαίδευση στα Τζουμέρκα για τη Λ.Ε.Κ Νομού Πρέβεζας

Συνεχίζοντας την εκπαίδευση της η ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας και την συνεκπαίδευση της τόσο με κρατικές υπηρεσίες (ΕΜΑΚ) , όσο και με εθελοντικές ομάδες ενταγμένες στην Πολιτική Προστασία πραγματοποίησε Χειμερινή εκπαίδευση στα Τζουμέρκα σε συνεργασία με την ΕΔΟΚ (Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων) , η οποία συμμετείχε μετά από πρόσκληση της ΛΕΚ σε μια προσπάθεια δημιουργίας κοινού τρόπου σκέψης σε ανάλογα περιστατικά. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 10-11 και 12 Μαρτίου 2017 στα Τζουμέρκα στην ευρύτερη περιοχή του καταφυγίου Πραμάντων..
Το πρόγραμμα περιελάμβανε για την Παρασκευή γνωριμία των μελών των 2 ομάδων και στην συνέχεια νυχτερινή πορεία στην ευρύτερη περιοχή για εξοικίωση των μελών της ΕΔΟΚ στο χιόνι..
Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε ανάβαση σε πλαγιά και προσσέγγιση συγκεκριμένου σημείου, στο οποίο είχε δοθεί από τους επικεφαλείς περιστατικό τραυματία ο οποίος έπρεπε να μεταφερθεί με φορείο στην βάση του καταφυγίου, από όλα τα μέλη και στην συνέχεια μεταφορά τραυματία και κάθοδο με την μέθοδο του ραπέλ ..
Με άψογη συνεργασία των δύο ομάδων, ΛΕΚ και ΕΔΟΚ ο τραυματίας μεταφέρθηκε στην βάση βράχου και από κει με διαδοχικές καταβάσεις από μέλη της ΕΔΟΚ στο καταφύγιο… Η εκπαίδευση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών των δύο ομάδων .
Μετά την κοπιαστική ημέρα μέλη της ΛΕΚ πραγματοποίησαν νυχτερινή ανάβαση στο κεντρικό Λούκι κάτω από την Κορυφή “Στρογγούλα” δοκιμάζοντας τεχνικές νυχτερινής ανάβασης σε παγωμένο χιόνι…
Η τριήμερη εκπαίδευση ολοκληρώθηκε την Κυριακή 12 Μαρτίου με ανταλλαγή δώρων και αναμνήσεων για όλα τα ,μέλη , τα οποία ανανέωσαν το ραντεβού για μελλοντικές εκπαιδεύσεις και ασκήσεις για την καλύτερη συνεργασία των δύο ομάδων…


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενός κακού, μύρια έπονται; ίσως και όχι!

21/03/2020, 4:14 μμ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΥΓΕΙΑ

Όχι φόβος, μόνο προσοχή…

20/03/2020, 10:37 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου

12/03/2018, 1:14 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites