Δευτέρα, 08/10/2018

Νέοι λαμπτήρες LED στο Δημοτικό Φωτισμό της Πρέβεζας

Συνάντηση εργασίας για τα έργα που θα υλοποιηθούν μέσω του προγράμματος ΕLENA
Συνάντηση εργασίας με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων του Δήμου Πρέβεζας Ευάγγελο Γιαννουλάτο για τα έργα που αφορούν την Πρέβεζα και θα υλοποιηθούν μέσω του προγράμματος ΕLENA πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου στο πλαίσιο αντίστοιχων συναντήσεων που διοργανώθηκαν επίσης σε Άρτα και Ηγουμενίτσα.Στόχος ήταν η ενημέρωση των αιρετών στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Αποδοτικά και Φιλικά προς το Περιβάλλον Μέσα Μεταφοράς, Δημόσιος Οδοφωτισμός και Κτίρια στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Το έργο για την Πρέβεζα αφορά στην αναβάθμιση και στην αντικατάσταση του συνόλου των υφιστάμενων σωμάτων και λαμπτήρων με νέους λαμπτήρες τύπου LED χαμηλότερης ισχύος αλλά μεγαλύτερης συγκριτικής απόδοσης, σύγχρονης
τεχνολογίας με μειωμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Ο συνολικός αριθμός των φωτιστικών σωμάτων εκτιμάται ότι ανέρχεται περίπου σε 39.000 με ισχύ ανά λαμπτήρα από 25 Watt έως 400 Watt. Συγκεκριμένα στο Δήμο Πρέβεζας ο συνολικός αριθμός των φωτιστικών σωμάτων ανέρχεται σε 14.950.
Επιπροσθέτως θα επισκευαστεί και όπου κρίνεται απαραίτητο θα αντικατασταθεί ο εξοπλισμός που θα υποστηρίζει το νέο σύστημα φωτισμού, φρεάτια, υποδοχές και συστήματα αποχέτευσης, καλωδιώσεις κ.λπ.
Για αισθητικούς λόγους καθώς και ασφάλειας
όπου κρίνεται απαραίτητο θα χρησιμοποιηθεί υπόγειο ηλεκτρικό δίκτυο μέχρι τα ακροκιβώτια των ιστών και υπέργειο από τα ακροκιβώτια μέχρι τα φωτιστικά σώματα.
Επίσης η δράση περιλαμβάνει ενεργειακή αναβάθμισης Δημόσιων Κτιρίων σε όλη την Ήπειρο με θερμομόνωση στο κέλυφος των κτιρίων, την αντικατάσταση των παραθύρων – πορτών καθώς και υαλοπετασμάτων με υψηλής ενεργειακής κλάσης, την εγκατάσταση προηγμένων
συστημάτων θέρμανσης-ψύξης – όπως αντλίες θερμότητας αέρα/νερού – καθώς επίσης και εγκατάσταση αυτόνομων φωτοβολταϊκών συστημάτων και συσσωρευτών αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας.
Πηγή Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ