Καταστροφή η CETA για την Ελληνική Φέτα

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ H CETA ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΕΤΑ
ΝΟΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ  ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ


Η εμπορική συμφωνία Καναδά – ΕΕ, γνωστή ως CETA, αποτελεί θανάσιμη απειλή για την Ελληνική γνήσια φέτα, για 100.000 μικρομεσαίους κτηνοτρόφους, για πολλές χιλιάδες άλλους εργαζόμενους σε τυροκομεία, μεταποίηση, εμπόριο, για εκατομμύρια εργαζόμενους καταναλωτές.
Με τη συμφωνία CETA καταργείται στην πράξη η προστασία και η κατοχύρωση της αρίστης ποιότητας γνήσιας Ελληνικής αιγοπρόβειας φέτας (προϊόν ΠΟΠ). Η γνήσια φέτα εξορίζεται από την αγορά της ΕΕ και προοπτικά από όλη την παγκόσμια αγορά και υποκαθίσταται, λόγω της κερδοσκοπίας, της νοθείας και του αθέμιτου ανταγωνισμού, από λευκά τυριά «τύπου φέτας». Τυριά «μαϊμού φέτα», που παράγονται από αγελαδινό γάλα, ζώων που τρέφονται με μεταλλαγμένες ζωοτροφές χαμηλής ποιότητας και κόστους, σε βάρος της ποιότητας ζωής εκατομμυρίων καταναλωτών, στην ΕΕ και σ΄ όλο τον κόσμο.
Βαριές και εγκληματικές είναι οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, της προηγούμενης Σαμαρά – Βενιζέλου, αλλά και των Ευρωβουλευτών ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποταμιού, που, παρά τις δημαγωγίες τους για «εθνική ανάπτυξη», «Εθνική Ελλάδας» και «παραγωγική ανασυγκρότηση», συμφώνησαν και ψήφισαν την κατάπτυστη συμφωνία CETA, στα Υπουργικά Συμβούλια της ΕΕ και στο Ευρωκοινοβούλιο.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους της χώρας σε ενωτική και δυναμική αγωνιστική κινητοποίηση, για να μη ψηφιστεί η ολέθρια συμφωνία CETA στην Ελληνική Βουλή. Όσοι βουλευτές σκοπεύουν να την ψηφίσουν, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι κτηνοτρόφοι θα τους κρεμάσουν κουδούνες και θα τους πάρουν με τις γκλίτσες και τις κατσούνες!


Μάρτης 2017

Η αγροτοδιατροφική επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites