Επίσκεψη στο Π.Ε.Δ.Υ Πρέβεζας πραγματοποίησε ο Βουλευτής της Ν.Δ Στέργιος Γιαννάκης

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
Βουλευτής Ν. Πρεβέζης – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                                                                                           Πρέβεζα  28/03/2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Ο Βουλευτής της Ν.Δ. κύριος Στέργιος Γιαννάκης πραγματοποίησε συνάντηση στη Μονάδα Υγείας Π.Ε.Δ.Υ. Πρέβεζας  με την νέα Διευθύντρια της Μονάδος την κυρία Λιλιάνα Λιβιεράτου, στην οποία παρευρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του Ι.Σ.Π.( Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας) και Πρόεδρος  του επιστημονικού συμβουλίου νομικής, ηθικής και δεοντολογίας του Π.Ι.Σ. (Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος) κύριος Δημήτριος Σουμαλεύρης. Ο σκοπός της επίσκεψής του ήταν να ενημερωθεί για την Π.Φ.Υ.( Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας) έτσι ώστε να μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του όσον το δυνατόν καλύτερα.    
     Έγινε μια αρκετά εποικοδομητική συζήτηση όπου διαπιστώθηκαν αρκετές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, σε  εργαστηριακούς γιατρούς καθώς επίσης και σε εργαστηριακές και  κτιριακές δομές ( θέρμανση, ψύξη, το κτίριο εσωτερικά έχει ουσιαστικά να ανακαινιστεί από όταν εγκαταστάθηκε η Μονάδα πρώην Ι.Κ.Α, δηλαδή πέραν της 15ετίας ) .
    Το πρωινό ωράριο καλύπτεται μόνο από 3 μόνιμους γιατρούς (παιδίατρο, οφθαλμίατρο ,καρδιολόγο ), καθώς επίσης  και από γιατρούς γενικής ιατρικής, αποσπασμένους από τα Κέντρα Υγείας. Ειδικός παθολόγος υπάρχει μόνο στο απογευματινό ωράριο ο οποίος είναι ένας από τους 4 ιατρούς που επέστρεψαν με δικαστική απόφαση και οι οποίοι μένουν απλήρωτοι από την ημέρα της επιστροφής τους στην Μονάδα μέχρι και σήμερα ( περίπου 10 μήνες ), ενώ δυσάρεστα ενημερώθηκε ότι μόνιμος γιατρός ορθοπεδικής ειδικότητας μετατέθηκε σε γειτονικό νοσοκομείο από την στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει κανείς άλλος να τον αντικαταστήσει ούτε καν συμβεβλημένος γιατρός στην πόλη της Πρέβεζας με τον ΕΟΠΥΥ.   
    Από την σύσκεψη τα συμπεράσματα που προέκυψαν είναι ότι:
1) Η Π.Φ.Υ. δεν μπορεί να ανταποκριθεί με το δυναμικό των ιατρών που διαθέτει στα πλαίσια των καθηκόντων της, με αποτέλεσμα πολλά περιστατικά που έπρεπε να αντιμετωπίζονται στην Π.Φ.Υ. να μεταφέρονται και να συνωστίζονται στις ειδικότητες των εξωτερικών ιατρειών του Νοσοκομείου, περιορίζοντας έτσι τις παροχές υπηρεσίας των ιατρών ως Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας.
2) Είναι επιτακτική ανάγκη, από την στιγμή που λειτουργεί  τμήμα λήψεως Τεστ Παπανικολάου, η πρόσληψη ειδικού μαιευτήρα γυναικολόγου έτσι ώστε να ολοκληρώνεται η ενημέρωση και η καθοδήγηση των ασθενών με την λήψη των αποτελεσμάτων.
3) Να επανδρωθεί με ειδικότητες  
4) Να επαναλειτουργήσουν τα εργαστήρια (π.χ. μικροβιολογικό κ.λ.π.).
     Δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει αμέριστα την Μονάδα και θα κάνει σχετικές επερωτήσεις στον αρμόδιο Υπουργό. Ο γραμματέας του Ι.Σ.Π. παρέδωσε έγγραφο – υπόμνημα με τις θέσεις του Συλλόγου και της Ομοσπονδίας του ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ με την παράκληση όπως μεταβιβαστούν στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και στον Υπουργό.


Από το Γραφείο Τύπου
του Βουλευτή της Ν.Δ. Ν. Πρεβέζης

κ. Στέργιου Γιαννάκη
  
ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Ο Βουλευτής Πρέβεζας της Ν.Δ. Κος Στέργιος Γιαννάκης μαζί με τον Γενικό γραμματέα του Ι.Σ.Π.( Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας) και Πρόεδρο του επιστημονικού συμβουλίου νομικής ,ηθικής και δεοντολογίας του Π.Ι.Σ.( Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος) Κο Δημήτριο Σουμαλεύρη, επισκέφτηκαν επί ευκαιρία της ανάληψης των νέων καθηκόντων  την διευθύντρια του Π.Ε.Δ.Υ. Πρέβεζας Κα Λιλιάνα Λιβιεράτου. Εν συνεχεία ο Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος του τομέα παρέδωσε υπόμνημα στην διευθύντρια του Π.Ε.Δ.Υ. με τις προτάσεις του Ι.Σ.Π. και της Ομοσπονδίας για την καλύτερη λειτουργία της Μονάδος και της Π.Φ.Υ.( Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας), με την παράκληση να το προωθήσει στον Διοικητή 6ης Υ.Π.Ε..

1. Την ουσιαστική αναβάθμιση των Μονάδων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
2. Την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων.
3. Την κατάργηση της απαράδεκτης διάταξης του άρθρου 26 που απαιτεί παραίτηση από τα ένδικα μέσα σαν απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη ως ΠΑΑ στο ΠΕΔΥ.
4. Την πλήρη εξομοίωση των γιατρών ΠΑΑ του ΠΕΔΥ με τους γιατρούς του ΕΣΥ όσον αφορά τόσο τα μισθολογικά αλλά και το πλαίσιο εργασίας.
5. Την εξομοίωση των επικουρικών γιατρών με τους ΠΑΑ συναδέλφους.
6. Κατάργηση της αυθαίρετης επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας των Μονάδων κατά μια ή δύο ώρες, που δεν προσφέρει τίποτα στη βελτίωση της λειτουργίας των πολυιατρείων. Αντίθετα, προτείνουμε στο Υπουργείο Υγείας την βελτίωση των Μονάδων Υγείας και των εργαστηρίων τους ούτως ώστε να έχουν τη δυνατότητα για 24ωρη λειτουργία και ασφαλή εφημέρευση.
7. Να ενταχθούν ΑΜΕΣΑ στην τακτική μισθοδοσία οι συνάδελφοι που επανέρχονται μετά από δικαστικές αποφάσεις και να πληρωθούν άμεσα οι απλήρωτοι συνάδελφοι στα ΠΕΔΥ.
8. Να δοθεί η δυνατότητα ένταξης στον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο των συναδέλφων που μελλοντικά θα κερδίσουν δικαστικές αποφάσεις.
9. Συμμετοχή της Ομοσπονδίας στη διαμόρφωση του Ν/Σ για την ΠΦΥ.
  

 Το Έκτακτο Συνέδριο της Ομοσπονδίας καλεί και προτρέπει τους συναδέλφους που έχουν κερδίσει εκτελεστές δικαστικές αποφάσεις να επιστρέψουν ΑΜΕΣΑ πριν τη δημοσίευση του ΦΕΚ του ψηφισθέντου Νόμου.
                                                                 Για το Δ.Σ.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 Δήμας Θωμάς                                                                                       Σουμαλεύρης Δημήτριος


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα : Σύλληψη για παράνομη υπαίθρια εμπορική δραστηριότητα στο Δρυόφυτο

19/06/2021, 12:26 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ζητούνται άτομα για εργασία στην αλυσίδα SPAINSHOPS

19/06/2021, 11:53 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Καβάφης: 4 ποιήματα για την Νικόπολη»

18/06/2021, 4:22 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας ενημερώνει όλους τους αιμοδότες του νομού αλλά και όλη την τοπική κοινωνία της Πρέβεζας

18/06/2021, 4:05 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Πρέβεζας στον Α΄ κύκλο κινητικότητας

18/06/2021, 3:44 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ανοιχτά τα καταστήματα του ιστορικού κέντρου το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

18/06/2021, 11:24 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites