Κυριακή, 15/12/2019

Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάθεση των απαιτούμενων μελετών αποκατάστασης του Αρχαίου Σταδίου της Νικόπολης

Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017 υπεγράφησαν στα γραφεία του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» οι παρακάτω συμβάσεις για την ανάθεση των απαιτούμενων μελετών αποκατάστασης του αρχαίου σταδίου της Νικόπολης: , ύψους 175.600 ευρώ, με αντικείμενο το έργο «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ». Τη χρηματοδότηση για το έργο διαθέτει ο Δήμος Λαρισαίων. Η σύμβαση έχει ως στόχο την υλοποίηση των υποέργων που αφορούν την τεκμηρίωση του αρχαίου θεάτρου, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι μελέτες αποκατάστασης του μνημείου.
  1. Η σύμβαση
  2. ανάθεσης της αρχιτεκτονικής μελέτης: «Αποκατάσταση και ανάδειξη του Αρχαίου Σταδίου Νικόπολης»

  3. Η σύμβαση
  4. ανάθεσης της γεωτεχνικής μελέτης του Αρχαίου Σταδίου Νικόπολης.

  5. Η σύμβαση
  6. ανάθεσης της μελέτης: «Ανάλυση αρχαίων δομικών υλικών από το αρχαίο στάδιο της Νικόπολης και πρότασης νέων συμβατών υλικών και κονιαμάτων επέμβασης».

  7. Η σύμβαση
  8. ανάθεσης της μελέτης: «Τοπογραφική αποτύπωση Αρχαίου Σταδίου Νικόπολης και εκπόνηση κτηματολογικών διαγραμμάτων του μνημείου και του περιβάλλοντος χώρου».Τις συμβάσεις υπέγραψαν αντίστοιχα ο πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», κ. Σταύρος Μπένος και οι μελετητές, κ.κ. Λεωνίδας Λεοντάρης και Στάμου Ιουλία, αρχιτέκτονες – μηχανικοί, Γιώργος Ντουνιάς, πολιτικός – μηχανικός και νόμιμος εκπρόσωπος της Εταιρείας «ΕΔΑΦΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε.»., Ιωάννα Δογάνη, συντηρήτρια και νόμιμος εκπρόσωπος της Εταιρείας «Λίθου Συντήρησης Ε.Π.Ε.» και Θεόδωρος Λάμπρου, αγρονόμος τοπογράφος. 

Το ποσό για την αμοιβή των μελετητών θα καλυφθεί από τη δωρεά, ύψους 50.000 ευρώ, την οποία διαθέτει το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για τη χρηματοδότηση των μελετών αποκατάστασης του αρχαίου σταδίου της Νικόπολης. 

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην ανάθεση των παραπάνω μελετών, ιδιαιτέρως το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» για τη σπουδαία δωρεά του. 

Μόλις ολοκληρωθεί η εκπόνηση των μελετών και εγκριθούν από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα ξεκινήσει άμεσα η υλοποίησή τους, καθώς το έργο αποκατάστασης του σταδίου έχει ήδη ενταχθεί στο Ε.Σ.Π.Α. 2014-2020 – Πρόγραμμα Πολιτιστικής Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου, με χρηματοδότηση, ύψους 800.000 ευρώ. 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ