Προσδοκίες για νέα αύξηση τουριστών από το Ισραήλ στην Ήπειρο

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την επιδίωξη η Ήπειρος να διευρύνει περαιτέρω  το μερίδιό της στην συνεχώς  αυξανόμενη τουριστική κίνηση από το Ισραήλ  προς  την Ελλάδα, η Περιφέρεια Ηπείρου, συμμετείχε για  7η συνεχή χρονιά στη Διεθνή Έκθεση Ι.Μ.Τ.Μ. του Τελ Αβίβ, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 7 και 8 Φεβρουαρίου.  
Ήδη από τις προηγούμενες παρουσίες της Περιφέρειας Ηπείρου στην ανωτέρω Έκθεση καταγράφονται θετικά αποτελέσματα, ενώ από τις επαφές, τις συναντήσεις των μελών της αποστολής και γενικότερα το ενδιαφέρον που επέδειξαν παράγοντες του Τουρισμού του Ισραήλ, διαφαίνεται ότι αναμένεται νέα αύξηση του αριθμού των Ισραηλινών τουριστών που θα επισκεφθούν τα επόμενα χρόνια την Ήπειρο.  Οι προτιμήσεις σε πρώτο στάδιο επικεντρωνόταν προς τις ορεινές περιοχές,  ενώ διαπιστώθηκε, ότι αναπτύσσεται και ενδιαφέρον για τις παραθαλάσσιες δραστηριότητες.   
 Οι εκτιμήσεις αυτές ενισχύονται από τα στοιχεία του Ισραηλινοελληνικού Επιμελητηρίου, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση των Ισραηλινών για διακοπές, καθώς 1 στους 10 επισκέπτονται τη χώρα μας για διακοπές κάθε χρόνο. Αθροιστικά υπολογίζεται ότι τα τρία τελευταία χρόνια έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα περισσότεροι από 1,2 εκ. Ισραηλινοί τουρίστες.
Μεταξύ άλλων το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, επισκέφτηκαν εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων, επαγγελματίες τουρισμού, δημοσιογράφοι, opinion makers και tour operators που δραστηριοποιούνται στο Ισραήλ. Εκτός της γενικής ενημέρωσης,   οι εκπρόσωποι των Ηπειρωτικών επιχειρήσεων που μετείχαν στην αποστολή πραγματοποίησαν Β2Β συναντήσεις με Ισραηλινούς συναδέλφους τους  για την ανάπτυξη συνεργασιών και τη σύναψη συμφωνιών.
Στη Διεθνή Έκθεση  παραβρέθηκε  η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά η οποία ξεναγήθηκε στους χώρους της και  επισκέφθηκε περίπτερα των ελληνικών συμμετοχών. Στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, την υποδέχθηκε ο επικεφαλής της αποστολής,  κ. Ιωάννης Καραμπίνας  Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης   ο οποίος και της παρουσίασε συνοπτικά τους στόχους της Περιφέρειας για την τουριστική ανάπτυξη, τονίζοντας ότι το Ισραήλ, είναι μια αγορά που έχει ιδιαίτερες ευνοϊκές προοπτικές για την Ήπειρο.
Πολύτιμη για την επιτυχημένη παρουσία της Περιφέρειας στη Διεθνή Έκθεση του Τελ- Αβίβ, ήταν η βοήθεια για μια ακόμη χρονιά, της κ. Αλέγρα Μάτσα, εκπροσώπου της Εβραϊκής Κοινότητας Ιωαννίνων.
Στην αποστολή, εκτός των στελεχών της Περιφέρειας,  μετείχαν οι εκπρόσωποι των Ενώσεων/Επιτροπών Τουριστικών Επιχειρήσεων/Τουρισμού στην Ήπειρο: η κ. Έλσα Εξάρχου, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου και market manager της Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Ζαγορίου, ο κ. Χάρης Εξάρχου, από το ξενοδοχείο Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa, ο κ. Αχιλλέας Παπαευθυμίου, από την εταιρεία Alpine Zone, ο κ. Πύρρος και κα Ελβίρα Πουλή από το ξενοδοχείο PRINCESS LANASSA.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites