Σάββατο, 07/12/2019

Ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Πρέβεζας ενημερώνει τους πολίτες για το πέταγμα του χαρταετού με ασφάλεια


Οδηγίες για το πέταγμα του χαρταετού με ασφάλεια 

Η Καθαρά Δευτέρα  είναι συνυφασμένη με το πέταγμα του χαρταετού και την έναρξη της νηστείας.Οι κινδύνοι όμως που ελλοχεύουν από το πέταγμα του χαρταετού κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια είναι πολλοί .

Πρώτα απο όλα, υπάρχει ο άμεσος και ορατός κίνδυνος να ακουμπήσει ο χαρταετός στα ηλεκτροφόρα καλώδια και σαν αποτέλεσμα να κινδυνεύει το άτομο ή να υπάρξει εκτεταμμένη βλάβη και διακοπή της ηλεκτροδότησης σε μεγάλες περιοχές.
Κατά το πέταγμα το χαρταετού προσέξτε τα εξής για την ασφάλειά σας  :
1. Αν πιαστεί ο χαρταετός σε ηλεκτροφόρα καλώδια ,μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα
2. Στην ίδια περίπτωση πάλι ,μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω σε ικριώματα ή στύλους διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια
3.Μην πετάτε τον χαρταετό όταν βρέχει ή όταν υπάρχουν κεραυνοί , ακόμα και αν νομίζετε ότι είναι πολύ μακριά σας , η ταχύτητα του κεραυνού είναι τέτοια, που μπορεί να χτυπήσει τον χαρταετό σας ανα πάσα στιγμή και να πάθετε ηλεκτροπληξία .Κίνδυνος θάνατος !!!
Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστείτε βοήθεια:
Ειδοποιείστε τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ ή Επικοινωνήστε με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας .
Πηγή ΔΕΔΔΗΕ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ