Ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου “Πρέβεζα” για την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ


10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017. Ημέρα εορτασμού του Πολιούχου μας Αγίου Χαραλάμπους, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.


Η παρουσία του ανωτάτου θεσμού της χώρας δημιούργησε τις προϋποθέσεις και ενεργοποίησε τα καθήκοντα, τις υποχρεώσεις, τις ευθύνες και την αποτελεσματικότητα των πολιτικών και κρατικών ιθυνόντων , για έναν μετά από πολλά χρόνια ΕΟΡΤΑΣΜΟ του Προστάτη Αγίου της πόλης.
Ένα εορτασμό με ορατά τα σημάδια  της οργάνωσης, της συνεργασίας, της υπευθυνότητας, του σεβασμού στην αξιοπρέπεια των κατοίκων, της ανόρθωσης του θρησκευτικού συναισθήματος , της συμμετοχής.
Αξίζει να επαινέσουμε , όλους όσους συνέβαλαν στην αλλαγή της μέχρι σήμερα πραγματικότητας, όχι μόνο στο κεφάλαιο  “εορτασμός του Πολιούχου μας” ,αλλά και στην εικόνα που “έφτιαξαν” στους χώρους και τις διαδρομές που επισκέφθηκε ο επίσημος προσκεκλημένος μας.


Συγχρόνως , ας ελπίσουμε ότι αυτή η έκρηξη καθήκοντος θεσμών και υπηρεσιών ,όποια κίνητρα και αν είχε , θα μετατραπεί σε όλους σε συνείδηση καθήκοντος , που θα είναι η αρχή για την αλλαγή προς το πρέπον, της ζωής της πόλης μας.
Αυτές δηλαδή οι μικρές νησίδες , ευνομούμενης πολιτείας που δημιουργήθηκαν με την ευκαιρία της παρουσίας στην Πρέβεζα  του πρώτου πολίτη της χώρας, είναι αυτονόητη ανάγκη να επεκταθούν και να καλύψουν όλη την πόλη.


Με τον τρόπο αυτό θα τιμώνται καθημερινά οι κάτοικοί της , που κατέχουν και το σημαντικότερο ίσως αξίωμα , σε μια Δημοκρατία, αυτό του πολίτη , που έχει όμως και τις περισσότερες υποχρεώσεις.
Διαφορετικά , εάν επανέλθουμε στην προ Προέδρου λειτουργία και εικόνα της πόλης, την ΕΛΠΙΔΑ μας για τα παραπάνω θα την αποκλείσει , για άλλη μια φορά η ανθρώπινη ποιότητα των διαχειριστών της ζωής μας και η ηθελημένη αναποτελεσματικότητα της λειτουργίας των θεσμών και του δημόσιου βίου μας.


Τελειώνοντας, πρέπει να εξάρουμε τον εμπνευσμένο , περιεκτικό, ρεαλιστικό και λιτό χαιρετισμό του Μητροπολίτη μας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Την συγκίνηση αλλά και την υπερηφάνεια μας για την παρουσία, μετά από πολλά χρόνια  στρατιωτικού αγήματος σε επετειακό εορτασμό της πόλης μας και την ζηλευτή  παρουσία , στο τελετουργικό , τμήματος της Σχολής Εμποροπλοιάρχων και τοπικών συλλόγων με εθνικές ενδυμασίες.


Να επισημάνουμε όμως για άλλη μια φορά , με λύπη μας , την εγκατάλειψη της ιστορικής μας φιλαρμονικής “ΟΡΦΕΑΣ” – και αυτή η εγκατάλειψη βαραίνει όλους μας – αλλά και την πενιχρή συμμετοχή της οργανωμένης μαθητικής νεολαίας μας.

                    Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου “ΠΡΕΒΕΖΑ”


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενός κακού, μύρια έπονται; ίσως και όχι!

21/03/2020, 4:14 μμ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΥΓΕΙΑ

Όχι φόβος, μόνο προσοχή…

20/03/2020, 10:37 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου

12/03/2018, 1:14 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει για τους 58 επιπλέον κλάδους που υποχρεούνται να εγκαταστήσουν POS»

12/03/2018, 12:02 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιπλέον 850 αεροπλάνα θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Ακτίου το 2018

06/02/2018, 11:58 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites