Στο 34ο Συνέδριο της Π.ΟΜ.ΙΔ.Α η Ένωση Ιδιόκτητων Ακινήτων Ν. Πρέβεζας

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ  Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ
34ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΜΙΔΑ


Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Τιτάνια, το 34ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιόκτητων Ακινήτων με την συμμετοχή και της Ένωσης Ιδιόκτητων Ακινήτων Ν. Πρέβεζας.
Στο Συνέδριο παρέστησαν  και τοποθετήθηκαν από πλευράς Κυβέρνησης και κομάτων, ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Φάμελλος ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης και ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής συμπαράταξης κ. Κώστας Πανταζής.
Από πλευράς Αυτοδιοίκησης, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης και από πλευράς φορέων ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Ρούσκας, ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Γιώργος Στασινός, ο κ. Χρήστος Κλειώσης ως εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και άλλοι εκπρόσωποι οργανώσεων και συγγενών φορέων.
Η μείωση του συνολικού βάρους του ΕΝΦΙΑ στους πολίτες αντί της κάθε χρόνου επιτεινόμενης οικονομικής εξόντωσης των ιδιοκτητών που θεωρούνται ως δήθεν «πλούσιοι» επειδή η αξία της περιουσίας τους αποτιμάται με τις αντικειμενικές τιμές… του 2017, ήταν το βασικό αίτημα του Συνεδρίου.
Ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελος άφησε ανοικτό παράθυρο για ελάφρυνση των βαρών προς τους πολίτες, αναφερόμενος στο περιουσιολόγιο σημείωσε ότι είναι «βασικό εργαλείο για τον έλεγχο της φοροδιαφυγής και του πόθεν έσχες» και για το πρόγραμμα «εξοικονομώ ΙΙ» ανέφερε ότι ο συνολικός προϋπολογισμός θα ανέρχεται στα 400 εκατομμύρια ευρώ.
Σημαντική ήταν η δέσμευση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% στην πρώτη διετία διακυβέρνησης, που αφορά όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων και μείωση φόρου στις επιχειρήσεις στο 20% από 29% και θα συμπεριλαμβάνει και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ακινήτων.
Επίσης σημαντική ήταν και η αναφορά του δημάρχου αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη ότι ο Δήμος Αθηναίων ήδη έχει προβεί σε μείωση των δημοτικών τελών κατά 6% στα οικιακά τιμολόγια και 10% στα επαγγελματικά και οι μειώσεις αυτές θα φτάσουν συνολικά στο 20% μέχρι το τέλος της θητείας.


Άλλα θέματα στα οποία έγινε αναφορά στο Συνέδριο:
ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ
ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ – ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ-ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΤΙΡΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ
ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΑ ΚΤΙΡΙΑ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενός κακού, μύρια έπονται; ίσως και όχι!

21/03/2020, 4:14 μμ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΥΓΕΙΑ

Όχι φόβος, μόνο προσοχή…

20/03/2020, 10:37 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου

12/03/2018, 1:14 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει για τους 58 επιπλέον κλάδους που υποχρεούνται να εγκαταστήσουν POS»

12/03/2018, 12:02 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιπλέον 850 αεροπλάνα θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Ακτίου το 2018

06/02/2018, 11:58 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites