Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στους δημότες Δήμων Πρέβεζας, Πάργας και Ζηρού.

Από αύριο, Τετάρτη, 1η Φεβρουαρίου 2017, αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για την ένταξη στο πρόγραμμα Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης των κοινωνικά ασθενέστερων δημοτών των Δήμων Πρέβεζας, Πάργας και Ζηρού.
Οι αιτούντες μπορούν να υποβάλουν αίτηση αυτοπροσώπως στα ΚΕΠ ή στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας των Δήμων. Εναλλακτικά, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το πρόγραμμα, χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική αίτηση που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΚΕΑ (www.keaprogram.gr).
Το ΚΕΑ είναι ένα προνοιακό πρόγραμμα, το οποίο σχεδίασε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και απευθύνεται σε νοικοκυριά που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εισοδηματική ενίσχυση, πρόσβαση και διασύνδεση σε συμπληρωματικές κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες, ανάλογα με τις ανάγκες των δικαιούχων (λ.χ. κοινωνικά τιμολόγια), καθώς και μέτρα ένταξης στην εργασιακή ζωή – το 10% των άνεργων δικαιούχων θα εντάσσεται σε προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ. ή άλλα εξειδικευμένα προγράμματα – και στην κοινωνική ζωή. Η ένταξη των δικαιούχων στο ΚΕΑ μπορεί να γίνεται ανά πάσα στιγμή με κριτήριο το εισόδημά τους των τελευταίων έξι μηνών.
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ είναι ιδιαίτερα απλή και φιλική για το χρήστη. Οι περισσότερες πληροφορίες είναι προσυμπληρωμένες, κάτι που αποτελεί καινοτομία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, διότι διευκολύνεται η άμεση διασταύρωση των στοιχείων, λόγω σύνδεσης σε πραγματικό χρόνο με πολλές βάσεις δεδομένων. Ο σχεδιασμός αυτός έγινε, έπειτα από αξιολόγηση του πιλοτικού προγράμματος που είχε εφαρμοστεί σε 13 Δήμους και δοκιμάστηκε με επιτυχία στην πρώτη φάση της εφαρμογής του ανασχεδιασμένου προγράμματος σε 30 Δήμους, η οποία ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο 2016.
Το ΚΕΑ θα καταβάλλεται, μηνιαίως, εντός των πέντε τελευταίων ημερών του μηνός, και η εισοδηματική ενίσχυση θα ισούται με τη διαφορά μεταξύ του πραγματικού εισοδήματος του νοικοκυριού και του εγγυημένου ποσού που τους αντιστοιχεί. Σε περίπτωση που το ποσό της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι ίσο ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ, οι δικαιούχοι εισπράττουν το μισό (50%) της εισοδηματικής ενίσχυσης απευθείας στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και το υπόλοιπο μισό (50%) της εισοδηματικής ενίσχυσης σε προπληρωμένη τραπεζική κάρτα, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού (και για ηλεκτρονικές αγορές), χωρίς περιορισμούς ως προς τα είδη που μπορούν να αγοράσουν. Η τήρηση τραπεζικού λογαριασμού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης στο πρόγραμμα.
Το ανώτατο ποσό της εισοδηματικής ενίσχυσης αντιστοιχεί σε 200 ευρώ το μήνα για έναν ενήλικα και 400 ευρώ για μία τετραμελή οικογένεια.
Σε δήλωσή του ο βουλευτής Ν. Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, αναφέρει τα εξής:
«Η στήριξη των κοινωνικά ασθενέστερων  είναι στον πυρήνα της φιλοσοφίας μας και με παρεμβάσεις όπως το πρόγραμμα Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, αποδεικνύουμε  στην πράξη το  κοινωνικό πρόσημο της πολιτικής μας.

Οι κοινωνικά αδύνατοι έχουν την ανάγκη στήριξης από το κράτος και εμείς επιδιώκουμε την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και τη διεύρυνση των κοινωνικών δικαιωμάτων. Και είμαστε υπερήφανοι, γιατί παρά τις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες, εφαρμόζουμε μέτρα που ενισχύουν την αλληλεγγύη και τη κοινωνική συνοχή».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites