ΠΡΕΒΕΖΑ:Ευχαριστίες για διάθεση υλικού προς ψηφιοποίησηΤα ΓΑΚ – Αρχεία Ν. Πρέβεζας εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στον διευθυντή του «Μουσείου Τεχνών και Επιστημών Ηπείρου» κ. Χαράλαμπο Γκούβα ο οποίος μας διέθεσε προς ψηφιοποίηση μια σειρά ιστορικών εγγράφων, κυρίως του 18ου και 19ου αιώνα. Τα περισσότερα από αυτά προέρχονται από τη συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Φίλου ο οποίος κατέχει έγγραφα από το αρχείο του εμπόρου και προκρίτου της Πρέβεζας Μαρίνου Λουρόπουλου, γνωστής ιστορικής προσωπικότητας της πόλης. Στην αλληλογραφία του Λουρόπουλου υπάρχει πληθώρα πληροφοριών για τα γεγονότα της εποχής του και για το λόγο αυτό το αρχείο του αποτελεί μια σημαντική πηγή για την ιστορία της Πρέβεζας. Παλιότεροι ερευνητές, όπως ο Ηλίας Βασιλάς, θεωρούσαν ότι το αρχείο αυτό είχε χαθεί. Για αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντική η επισήμανση και η ψηφιοποίηση αυτών των εγγράφων της συλλογής του «Μουσείου Τεχνών και Επιστημών Ηπείρου».
Τα ΓΑΚ – Αρχεία Ν. Πρέβεζας ευελπιστούν ότι και άλλοι συμπολίτες μας θα ακολουθήσουν το αξιέπαινο παράδειγμα του κ. Χαράλαμπου Γκούβα. Υπενθυμίζουμε προς όλους τους πολίτες της Πρέβεζας που διαθέτουν ιστορικά έγγραφα ή φωτογραφίες την διαρκή και ανοικτή πρόσκλησή μας να φέρουν στα ΓΑΚ – Αρχεία Ν. Πρέβεζας αυτό το αρχειακό υλικό ώστε να ψηφιοποιηθεί και να γίνει κτήμα όλων των Πρεβεζάνων, παραμένοντας βέβαια το πρωτότυπο υλικό στους κατόχους του.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενισχύεται με τακτικό προσωπικό το Νοσοκομείο Πρέβεζας

22/01/2021, 8:58 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεδριάζει το Δ.Σ του Επιμελητηρίου Πρέβεζας

22/01/2021, 8:05 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Ζηρού για τον Δημήτριο Κίτσιο

22/01/2021, 7:55 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας

22/01/2021, 7:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Επιμελητήριο Πρέβεζας : 120 δόσεις για χρέη από δάνεια με εγγυήσεις του Δημοσίου

22/01/2021, 7:46 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνάντηση Γεωργάκου – Βορίδη στο Υπουργείο Εσωτερικών

22/01/2021, 7:25 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites