Επίσκεψη του Πολιτιστικού Συλλόγου “Πρέβεζα” στον Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομο

Της φιλόξενης και ζεστής υποδοχής του Σεβασμιότατου  Μητροπολίτη
Νικοπόλεως και  Πρεβέζης  κ. Χρυσοστόμου  και των συνεργατών του,  έτυχε  το
Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου “ΠΡΕΒΕΖΑ” ,  σε συνάντηση που
πραγματοποιήθηκε  στο γραφείο του Μητροπολίτη , την Παρασκευή  13
Ιανουαρίου  2017 , ώρα 11:00 π.μ.
Σκοπός της συνάντησης ,  ήταν η γνωριμία του νέου μας  Δ.Σ.  με τον
Μητροπολίτη καθώς και η συζήτηση  θεμάτων αρμοδιότητάς του , όπως:
  • Η ίδρυση Εκκλησιαστικού Μουσείου, το οποίο θα στεγάσει και θα προβάλει τα κειμήλια, τις εικόνες, τα Ιερά κείμενα και βιβλία και ό,τι άλλο έχει η Ιερά Μητρόπολη  Νικοπόλεως και Πρεβέζης. Η στέγαση του Μουσείου αυτού προβλέπεται σε  χώρο του κάστρου του Αγίου Ανδρέα , σύμφωνα με τις προτάσεις της Περιφερειακής Ενότητας  Πρέβεζας.
  • Η αποκατάσταση κα επαναλειτουργία του Ιερού Ναού  Αγίου Ανδρέα, στο ομώνυμο κάστρο της πόλης, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ζωή της Πρέβεζας .
  • Η αποκατάσταση και επανατοποθέτηση, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου, του Προσκυνηταρίου-Βήματος του Αγίου Κοσμά.
  • Η εικόνα και η ομαλή λειτουργία του ιερού χώρου του Δημοτικού  Κοιμητηρίου μας. Επισημάνθηκε απ΄ όλους η ελλιπής συντήρησή του και η εγκατάλειψη που το χαρακτηρίζει την μεγαλύτερη διάρκεια του έτους, καθώς επίσης και η πεπαλαιωμένη και σε  κακή κατάσταση πλινθόκτιστη περίφραξή του. Συζητήθηκε επίσης το πρόβλημα της έλλειψης χώρου στο κοιμητήριο, η δυνατότητα εκταφής και η δημιουργία οστεοφυλακίου και όπως επεσήμανε και ο Μητροπολίτης αυτό είναι κάτι που συνάδει και με την θρησκεία μας και με τα ήθη και τις παραδόσεις της εκκλησίας μας και πιθανότατα να δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα της χωρητικότητας του κοιμητηρίου της πόλης μας.
  • Η ανάγκη ειλικρινούς και ουσιαστικής συνεργασίας των τοπικών αρχών και υπηρεσιών στην όσο το δυνατόν  πλήρη και ουσιαστική διοργάνωση των εθνικών και τοπικών ιστορικών επετείων και θρησκευτικών εορτών καθώς και στην προσπάθεια καθολικής συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας  σ’ αυτές.
  • Για τον επερχόμενο εορτασμό του Πολιούχου μας Αγίου Χαραλάμπους, με επίσημο καλεσμένο της πόλης τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας καταθέσαμε την διάθεση εθελοντικής προσφοράς  του Συλλόγου μας στην προετοιμασία της εορτής.
  • Την άμεση και ένθερμη υποστήριξη του Μητροπολίτη  έτυχαν οι προτάσεις μας για   διοργάνωση Πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως ομιλιών,  συναυλιών Κλασσικής και εκκλησιαστικής μουσικής, χορωδιών κ.λ.π., στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης και αλλού  , κάθ’  όλη την διάρκεια του έτους.
  • Την τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων, με σύντομο ιστορικό,  στις εκκλησίες της πόλης μας για την έγκυρη ενημέρωση των κατοίκων   και των επισκεπτών της.

                                                         Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου “ΠΡΕΒΕΖΑ”

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

AUTOVISION Ι ΚΤΕΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ : Κλείστε εύκολα και γρήγορα το ραντεβού σας για τεχνικό έλεγχο ONLINE

16/01/2021, 9:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στην τηλεδιάσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ η Ένωση Ξενοδόχων Πρέβεζας

16/01/2021, 7:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το συλλυπητήριο μήνυμα του Προέδρου της ΝΟΔΕ ΝΔ Πρέβεζας για τον θάνατο του Βαγγέλη Καραμανίδη

16/01/2021, 7:41 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Επιμελητήριο Πρέβεζας : Ενημερωτική εκδήλωση από την Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ

16/01/2021, 7:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Έφυγε” από την ζωή ο Βαγγέλης Καραμανίδης – Αύριο το τελευταίο αντίο

15/01/2021, 9:31 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Επεκτείνεται και στην Πρέβεζα η ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. – Ξεκινά μονάδα για την ανακύκλωση αποβλήτων εκσκαφών

15/01/2021, 4:25 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites