Άλλος ένας απινιδωτής στο Ιστορικό Κέντρο της Πρέβεζας.

Τελετή τοποθέτησης εξωτερικού απινιδωτή στον Άγιο Χαράλαμπο Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα στις 12:00 το μεσημέρι, παρουσία των αρμόδιων αρχών της Πρέβεζας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο, του βουλευτή Πρέβεζας της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέργιου Γιαννάκη. του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτου Ιωάννου, του  Δημάρχου Πρέβεζας κ. Χρήστου Μπαίλη, του διοικητή του Νοσοκομείου Πρέβεζας κ. Μίλτου Παππά, των Προέδρου και γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας.
Ωστόσο παρόλο που η προμήθεια του απινιδωτή έγινε κανονικά μετά από πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως  και της Περιφέρειας Ηπείρου και ήταν χορηγία της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης  και του Φιλοπτώχου Ταμείου αυτής, δεν κατέστη τελικά δυνατή η προγραμματισμένη τοποθέτηση του στον Άγιο Χαράλαμπο για τεχνικούς λόγους ,αλλά κυρίως για το ότι  ο Άγιος  Χαράλαμπος  είναι Μνημείο και θα πρέπει να υπάρξει  υπόδειξη από τις αρμόδιες αρχές για  το που θα τοποθετηθεί.  Ο απινιδωτής θα βρίσκεται στην επιχείρηση του κ. Τζάμου δίπλα από τον  Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους καθώς ο κ. Τζάμος  έχει πιστοποίηση ορθής χρήσης αυτού, ενώ η ολοκληρωμένη εγκατάστασή του θα γίνει τις επόμενες μέρες  κι αφού ολοκληρωθούν οι  απαραίτητες διαδικασίες.
Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Σύμβουλο ιατρό- Παθολόγο κ. Σπυρέλη, ο οποίος ήταν αρμόδιος συντονιστής της διαδικασίας τοποθέτησης, υπάρχει άλλος ένας πιστοποιημένος χρήστης του απινιδωτή στο Φαρμακείο της κ. Σαρόγλου, ενώ και άλλοι καταστηματάρχες του Ιστορικού Κέντρου έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την πιστοποίηση τους στην χρήση του. Ο κ. Σπυρέλης τόνισε πως το επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με φορείς και πολίτες  έχει προγραμματίσει να τοποθετήσει τρεις  ακόμα εξωτερικούς αυτόματους απινιδωτές σε Ν. Σαμψούντα, Νέα Κερασούντα  και Φιλιππιάδα.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites