Κυριακή, 20/09/2020

Ξέχασαν το έτος στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ!

Πανηγυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και στην Πρέβεζα για την «τεράστια» επιτυχία της κυβέρνησης που αφορά την ελάφρυνηση του ελληνικού χρέους κατά 45δις ευρώ .Στο σχετικό δελτίο τύπου όμως ο ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας παρέλειψε μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια …
Η Ελάφρυνση αυτή έχει χρονικό ορίζοντα έως το 2060 …Μέχρι τότε λοιπόν. ΥΠΟΜΟΝΗ!!!
Μείωση του ελληνικού χρέους κατά 45 δισ. ευρώ σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup.
Η απόφαση του Eurogroup για την άμεση εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, αποτελεί μια σημαντική επιτυχία και ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα, για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση.
Συγκεκριμένα, εξασφαλίζεται μείωση χρέους ύψους 22% του ΑΕΠ, δηλαδή, τουλάχιστον, 45 δισ. ευρώ, ενώ, παράλληλα, σταθεροποιούνται τα επιτόκια στο ευνοϊκό ύψος του 1,5%, γεγονός ύψιστης σημασίας, ειδικά σε μια περίοδο αβεβαιότητας, αλλά και προβλέψεων για αύξηση των επιτοκίων το προσεχές διάστημα.
Η κυβέρνηση, εξάλλου, κράτησε στάση αρχής, διατηρώντας τις διατυπωμένες θέσεις της στα εργασιακά, αλλά και τασσόμενη απέναντι στις παράλογες απαιτήσεις για διατήρηση πρωτογενών πλεονασμάτων ύψους 3,5%, μετά το 2018, για ακόμα δέκα χρόνια. Δεν υποχώρησε, όμως, και στις ακραίες απαιτήσεις του ΔΝΤ για πρόσθετα μέτρα μετά το τέλος του προγράμματος.
Όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν, σήμερα, να αναγνωρίσουν το θετικό βήμα απομείωσης του χρέους, αλλά, κυρίως, να πάρουν θέση στα δύο κρισιμότερα ζητήματα της διαπραγμάτευσης:
– Την ανάγκη για αποκατάσταση της ευρωπαϊκής κανονικότητας στις εργασιακές σχέσεις, καθώς και στην
– Απόρριψη κάθε σκέψης για επιπλέον μέτρα λιτότητας μετά την λήξη του προγράμματος.
                                                   

                                                            Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ