Μια χαρούμενη βραδιά επιφύλαξαν στο κοινό της Πρέβεζας τα παιδιά της ενορίας του Αγίου Βασιλείου

IΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Παιδική χριστουγεννιάτικη γιορτή
Μια χαρούμενη βραδιά επιφύλαξαν στο κοινό της Πρέβεζας τα παιδιά της ενορίας του Αγίου Βασιλείου, με την όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή, που με πολλή διάθεση και μεράκι παρουσίασαν, την Κυριακή το απόγευμα, 18-12-2016, στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης. Με τον γνωστό εκρηκτικό τους τρόπο τα παιδιά δημιούργησαν μια πραγματικά εορταστική ατμόσφαιρα και έκλεψαν κυριολεκτικά την παράσταση. Η γιορτή ήταν απλή, αλλά τόσο όμορφη και ζεστή, που θύμισε τις παλιές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, στις οποίες η ενορία του Αγίου Βασιλείου έχει μακρά παράδοση.
Την παρουσίαση της γιορτινής εκδήλωσης έκαναν από κοινού η παιδαγωγός Μαρία Αλεξάνδρου και η λογοθεραπεύτρια Χριστίνα Ρούτση.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την προβολή του επίκαιρου χριστουγεννιάτικου βίντεο «Ετέχθη υμίν», που έδωσε και το στίγμα του συγκλονιστικού γεγονότος της Γέννησης, τονίζοντας ότι η ενανθρώπηση του Χριστού έγινε για χάρη όλων των ανθρώπων, για τον πιο μεγάλο και για τον πιο μικρό. Για τον πρώτο και για τον έσχατο.
Στη συνέχεια η χορωδία των παιδιών, με τη διεύθυνση του εκπαιδευτικού και καθηγητή της Βυζαντινής μουσικής Γιάννη Φακάζη, απέδωσε με άριστο τρόπο ύμνους των Χριστουγέννων και κάλαντα από όλη την Ελλάδα. Τη χορωδία συνόδεψαν τα όργανα: Κλαρίνο, ο μαθητής Γιάννης Σιάρκος, πιάνο, η καθηγήτρια μουσικής Νεκταρία Δελβινιώτη και τουμπελέκι, ο μαθητής Αλέξανδρος Σιάρκος. Ιδιαίτερο ενθουσιασμό δημιούργησαν τα ηπειρώτικα κάλαντα «Ελάτε ’δω γειτόνισσες και σεις γειτονοπούλες μου…», που με το γνωστό παραδοσιακό μουσικό χρώμα της Ηπείρου ξεσήκωσαν κυριολεκτικά το ακροατήριο.
Μετά τη χορωδία, τα παιδιά έπαιξαν με πολλή επιτυχία και ιδιαίτερο παλμό το θεατρικό έργο «Τα χαρούμενα Χριστούγεννα του Χάρη», της Σταυρούλας Ιωάννου. Το θέμα του ήταν ο Χάρης, ένας έφηβος κλεισμένος ερμητικά στον ατομικό του «παράδεισο» της εικονικής πραγματικότητας, με αποτέλεσμα να μην έχει καθόλου σχέση με τον πραγματικό κόσμο. Ώσπου η παρέα του κατάφερε να τον μπλέξει στην «περιπέτεια» της προσφοράς  βοήθειας σε άλλα φτωχά παιδιά, πράγμα που τον γέμισε με πρωτόγνωρα αισθήματα και τον οδήγησε στην ανακάλυψη, ότι η χαρά δεν βρίσκεται στο κυνήγι της ατομικής ευχαρίστησης, αλλά στην προσφορά προς τον συνάνθρωπο.
Τέλος ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος έκλεισε την όμορφη γιορτή με τις πατρικές εόρτιες ευχές του και έκανε απονομή ενθυμίων στα παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η όλη ετοιμασία της γιορτινής εκδήλωσης και γενικά οι ποικίλες δραστηριότητες των παιδιών οφείλονται στην 15μελή υποστηρικτική ομάδα νεότητας της ενορίας του Αγίου Βασιλείου.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Σήμερα η Δορυφορική μετάδοση της Όπερας “Τραβιάτα” στην Όαση

05/11/2022, 10:42 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Έναρξη δορυφορικών μεταδόσεων από τη Μετροπόλιταν όπερα της Νέας Υόρκης  στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου 

18/10/2022, 1:00 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις “Νύχτες Ποίησης” στον Κήπο του Λαού ο Θωμάς Ιωάννου

06/09/2022, 9:52 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“ Αγιαντζίκ-Αρχάγγελος δυο πατρίδες” στο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου

05/08/2022, 11:00 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η έκθεση ζωγραφικής “Αιολική Γη ” του Στέλιου Καγιαδάκη στην Δημοτική Πινακοθήκη Γιάννης Μόραλης

18/07/2022, 5:58 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Γλυπτική «ΔΙΑ ΣΙΔΗΡΟΥ» – Μια συνέντευξη του Πρεβεζάνου γλύπτη

23/02/2022, 6:12 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Στο Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης παρουσιάστηκε η παράσταση «Τρωάδες» από την θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ

29/08/2021, 11:08 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“Μαργιόλα- Τέσσερις Γενιές” στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης

05/08/2021, 7:52 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites