Παρασκευή, 02/10/2020

Με επιτυχία η απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην Πρέβεζα


Δελτίο Τύπου
  Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην Πρέβεζα, στο Φόρο, στα πλαίσια της 24ωρης πανελλαδικής – πανεργατικής απεργίας. Στην συγκέντρωση σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας ο Αντιπρόεδρος Ανδρέας Καραμάνης, εκ μέρους της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Πρέβεζας ο Πρόεδρος Σπύρος Κλινάκης, εκ μέρους του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΓΝ Πρέβεζας η Αντιπρόεδρος Σωτηρία Κωλέτση, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Γιώργος Πούμπης. Τα σωματεία που καλούσαν στο Φόρο:
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων 
Σωματείο Οικοδόμων 
Σωματείο Οδηγών
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ 
Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Α’ Βαθμού
Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας
Επίσης καλούσαν οι μαζικοί φορείς του κινήματος: 
Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας
Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας
Σύλλογος Γυναικών Πρέβεζας
Επιτροπή Αγώνα ΤΕΙ Πρέβεζας του ΜΑΣ 
Η Γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ  χαιρετίζει τους απεργούς, τους ανέργους, τις νέες και τους νέους, τις γυναίκες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες της επιτροπής των μπλόκων που με αποφασιστικότητα απάντησαν στις απειλές και στις δυσκολίες, έδωσαν με επιτυχία τη μάχη της σημερινής πανελλαδικής απεργίας στους τόπους δουλειάς, συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση τόσο στην Πρέβεζα όσο και  σε όλη τη χώρα.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών που τις τελευταίες μέρες βρίσκονται νύχτα-μέρα στους καταπέλτες των πλοίων κόντρα στις διάφορες προσπάθειες υπονόμευσης και δίνουν αγωνιστική απάντηση απέναντι στην φοροεπιδρομή που επιβάλλουν κυβέρνηση και κουαρτέτο στο εισόδημά τους, την ώρα που για τους εφοπλιστές εξασφαλίζεται πλήθος φοροαπαλλαγών και επιδοτήσεων.  
Με τη σημερινή απεργία δόθηκε απάντηση στα ψέματα της κυβέρνησης που επιχειρεί να βαφτίσει το μαύρο-άσπρο και πανηγυρίζει μαζί με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τη μεγαλοεργοδοσία του κάθε κλάδου για την ανάκαμψη της οικονομίας. Η ανάκαμψη βασίζεται στα συντρίμμια των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, πατάει πάνω στο αίμα και τις θυσίες της εργατικής τάξης με δυνάμωμα της εκμετάλλευσης, νέο τσάκισμα στο λαϊκό εισόδημα, με νέες φοροεπιδρομές. 
Καλούμε τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση ενάντια στον επικείμενο πλειστηριασμό την Τετάρτη 14 Δεκέμβρη το πρωί.
Καλούμε τους εργαζόμενους σε αγωνιστική συνέχεια και κλιμάκωση. Να μη δείξουν καμία ανοχή στα ψέματα της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, στο νέο γύρο επίθεσης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Να δυναμώσει η οργάνωση στα σωματεία και οι εστίες αγώνα σε κάθε κλάδο και εργασιακό χώρο.
Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και την ζωή με βάση την εποχή μας – 21οαιώνα, τις ανάγκες μας!
Γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ