Κάλεσμα για συμμετοχή στην γενική απέργία της συνέλευσης συντονισμού εργαζομένων – ανέργων και σωματείων Πρέβεζας

8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗΣ
προσυγκέντρωση:  ΣΤΙΣ 10 π.μ ΣΤΟΝ ΟΤΕ
Η απουσία του εργατικού κινήματος και των μαχητικών αγώνων από το προσκήνιο το τελευταίο διάστημα, απέδειξε για άλλη μια φορά ότι μόνο καλές ειδήσεις δεν φέρνει για τον κόσμο της εργασίας. Οι «διαπραγματεύσεις» της κυβέρνησης και των δανειστών-ληστών όλα δείχνουν ότι έχουν μπει στο αυλάκι και ότι νέα άγρια μέτρα είναι ήδη κομμένα και ραμμένα για τους εργαζόμενους, σε ακόμα πιο αντιδραστική κατεύθυνση. Το μέχρι πρότινος «καλό» ΔΝΤ, που υποτίθεται ότι θέλει απομείωση του ελληνικού χρέους, ζητάει από την κυβέρνηση Τσίπρα να προσδιορίσει άμεσα μέτρα 4,2 δισ. ευρώ για μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης και άγριο κόψιμο κύριων συντάξεων και κατάργησης του αφορολογήτου ακόμα και για όσους παίρνουν …350 ευρώ το μήνα, ώστε να συμφωνήσει σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ για μετά το 2018.
Από την άλλη, η άποψη της κυβέρνησης που διατυπώθηκε διά της υπουργού Εργασίας, ότι δήθεν γίνεται προσπάθεια η Ελλάδα να «εξαιρεθεί» από το «ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο», δείχνει πόσο βαθιά ενσωματωμένη είναι η κυβέρνηση στο «σύστημα» ΕΕ-Γερμανίας, που ακριβώς το «ελληνικό μοντέλο» θέλουν άτεγκτα να επιβάλλουν σε όλους τους λαούς της ΕΕ. Οι λεγόμενες «βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ» που ψελλίζει η κυβέρνηση για το εργασιακό είναι ήδη αυτές που έχουν καταργήσει τις συμβάσεις, έχουν ρίξει στους μισθούς στα 300 ευρώ και ελαστικοποιήσει την εργασία, έχουν διπλασιάσει τους φτωχούς!
Ο αντίπαλος όμως όταν παίζει μόνος του, μόνο νίκες έχει. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε  πρωταγωνιστές σε ένα μονόπρακτο έργο. Δεν μπορούμε να γίνουμε αναλώσιμη ύλη στα ταχυσφαγεία τύπου Έβερεστ, όπως θέλουν να μας επιβάλουν.
   Στις 8 Δεκέμβρη να δώσουμε μαχητική απεργιακή απάντηση αποδεικνύοντας ότι μπορεί να κάνουμε …μαύρη όχι μόνο την ερχόμενη Πέμπτη αλλά όλο το επόμενο διάστημα για την κυβέρνηση, το κεφάλαιο και τους δήμιους ΕΕ-ΔΝΤ, ανατρέποντας τα σχέδιά τους για νέα σκληρά μέτρα. Ήδη η 48ωρη απεργία των ναυτεργατών αποτελεί προάγγελο των αντιδράσεων που θα υπάρξουν στη νέα λεηλασία που ετοιμάζουν.
   Είναι αλήθεια ότι αυτή η απεργία στις 8/12 έχει ναρκοθετηθεί από την αστικοποιημένη συνδικαλιστική ηγεσία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, αλλά και μεγάλων ΕΚ και ομοσπονδιών. Δεν αποτελεί κόμβο σε ένα ευρύτερο πανεργατικό σχέδιο κλιμακούμενου αγώνα, στηριγμένο στα πρωτοβάθμια σωματεία και την εργατική βάση, συνδικαλισμένη και ασυνδικάλιστη. Ζητούμενο για τους Παναγόπουλους και Σία ήταν πώς να αποδυναμώσουν την απεργιακή απάντηση σπάζοντας το μέτωπο της 24/11 και πώς να εκτονώσουν τη λαϊκή αγανάκτηση, ενισχύοντας λογικές ηττοπάθειας και αναποτελεσματικότητας. Όλοι αυτοί μπορεί να «επιβιώνουν» από τα ΕΣΠΑ και τα προγράμματα κατάρτισης που υλοποιούν στις πλάτες των ανέργων, αλλά οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι δεν έχουν άλλη ελπίδα, ούτε «οδό διαφυγής», από τον ανυποχώρητο αγώνα.
 Το ΠΑΜΕ από την άλλη επέλεξε να καταργήσει (!) αποφάσεις συνδικάτων για πανεργατική απεργία στις 24 Νοέμβρη ξεπέφτοντας σε ρόλο «ουράς» της ΓΣΕΕ. Η εκ των υστέρων ανακοίνωσή του για ανάγκη πανεργατικής απάντησης, δεν ακυρώνει την συνενοχή και την ενεργητική στήριξή του στο σχεδιασμό ξεφουσκώματος και αναποτελεσματικότητας.
Οι πρωτοβουλίες συγκρότησης του ανεξάρτητου ταξικού πόλου στο εργατικό κίνημα όπως η «συνέλευση συντονισμού εργαζομένων – ανέργων και σωματείων Πρέβεζας» καλεί τους εργαζόμενους να αντιταχθούν στη νέα επιδρομή στα εργασιακά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, στο χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης, στις ομαδικές απολύσεις, στην κατάργηση των ΣΣΕ, στα νέα μέτρα συνολικά του τρίτου μνημονίου και των προαπαιτούμενων της δεύτερης αξιολόγησης.
Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΧΩΡΙΣ Ε.Ε-ΕΥΡΩ-ΔΝΤ-ΜΝΗΜΟΝΙΑ


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενός κακού, μύρια έπονται; ίσως και όχι!

21/03/2020, 4:14 μμ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΥΓΕΙΑ

Όχι φόβος, μόνο προσοχή…

20/03/2020, 10:37 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου

12/03/2018, 1:14 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει για τους 58 επιπλέον κλάδους που υποχρεούνται να εγκαταστήσουν POS»

12/03/2018, 12:02 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιπλέον 850 αεροπλάνα θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Ακτίου το 2018

06/02/2018, 11:58 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites