Πέμπτη, 24/09/2020

Εντυπωσιακή άσκηση ετοιμότητας στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας(ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

ΣΕΝΑΡΙΟ
•             Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016 και Ώρα 10.00 , ισχυρός σεισμός της τάξης των 6,5 Ρίχτερ λαμβάνει χώρα στην Πρέβεζας. 
•             Στο Νοσοκομείο γίνεται ιδιαίτερα αισθητός.
•             Στο χώρο της Κουζίνας προκαλείται πυρκαγιά και εντός του χώρου εγκλωβίζεται ο μάγειρας ο οποίος πιθανότατα έχει χάσει τις αισθήσεις του λόγω των αναθυμιάσεων. 
•             Η ένταση του σεισμού προκάλεσε πτώση σοβάδων με συνέπεια τον αποκλεισμό της δυτικής εξόδου του Νοσοκομείου. 
•             Επίσης, παρουσιάστηκε αποκλεισμός ασθενών της Παθολογικής Κλινικής λόγω μερικής κατάρρευσης του κλιμακοστασίου και αδυναμία μετακίνησης κλινήρη μηχανικά υποστηριζόμενου ασθενούς από Θάλαμο της Κλινικής.
1ος Ασθενής: Τραυματίας κατά την έξοδό της από το κτίριο. Βρίσκεται στο κλιμακοστάσιο από τον 1ο προς το ισόγειο. Μεταφέρεται από τραυματιοφορείς στο σημείο διαλογής & έπειτα στη σκηνή. Αιμορραγία στο χέρι &  πόνος στον αυχένα.
2ος Ασθενής: Ασθενής περιπατητικός με ορό, συνοδευόμενος από τον συνοδό του μεταβαίνει στο σημείο διαλογής και έπειτα στη σκηνή (καρότσι μεταφ. ασθενούς).
3ος Ασθενής: Χειρουργημένος ασθενής (κάτω άκρο) της Ορθοπεδικής Κλινικής μεταφέρεται από τραυματιοφορείς στο σημείο διαλογής και έπειτα στη σκηνή.
Απεγκλωβισμός Μάγειρα ο οποίος είναι δίχως αισθήσεις λόγω των αναθυμιάσεων και κατάσβεση της πυρκαγιάς. Μεταφορά του στον αύλιο χώρο και ΚΑΡΠΑ από ΕΚΑΒ. Στη συνέχεια, μόλις ανακτά τις αισθήσεις του θα μεταφερθεί στη σκηνή.
Απεγκλωβισμός κλινήρη μηχανικά υποστηριζόμενου ασθενούς (ΛΕΚ) από την Παθολογική Κλινική μέσω δώματος με τη μέθοδο της κεκλιμένης γέφυρας. Μετά τον απεγκλωβισμό του διακομίζεται με  ΕΚΑΒ σε άλλο νοσοκομείο της ευρύτερης περιοχής
φωτορεπορταζ : Ειρήνη Σολδάτου
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ