Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πρέβεζας για την εκπαίδευση των Προσφύγων στην Περιοχή μας

Εκπαίδευση προσφυγόπουλων – ΔΥΕΠ
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας στη συνεδρίαση της 7/12/2016 αφού αποτίμησε την υπάρχουσα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σχετικά με τη λειτουργία των ΔΥΕΠ (Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων) στον νομό μας, ομόφωνα αποφασίζει και καλεί τα αρμόδια όργανα της πολιτείας να προβούν στις  απαραίτητες ενέργειες για την άμεση λειτουργία των ΔΥΕΠ αφού :
1) Εξασφαλίσουν  τη στελέχωσή τους με εκπαιδευτικούς πλήρους ωραρίου που θα ορισθούν ως υπεύθυνοι των τμημάτων. Ο Σύλλογος είναι αντίθετος με την ανάθεση καθηκόντων ως υπευθύνων των ΔΥΕΠ σε αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου, γιατί εκτός των άλλων είναι και ηθικά απαράδεκτο σε κάποιους που προσλαμβάνονται για διδακτικό ωράριο 12-13 ωρών να τους ανατίθενται αρμοδιότητες και ευθύνες που δεν τους αναλογούν.
2) Εξασφαλίσουν όλες τις προϋποθέσεις για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία τους (πλήρη υγειονομική κάλυψη των προσφυγόπουλων όπως όλων των μαθητών, καθαριότητα σχολικών χώρων και θέρμανση για τον χειμώνα με την απαραίτητη χρηματοδότηση για τα λειτουργικά έξοδα των ΔΥΕΠ, ασφάλεια κατά την παραμονή τους στο χώρο του σχολείου και κατά τις μετακινήσεις τους).


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Θανασάκης του Αρκά ψάχνει την … Θίθυ του στην Πρέβεζα

24/01/2021, 10:18 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Θεσπρωτικό : Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου θα γίνουν δωρεάν rapid test για τον γενικό πληθυσμό

24/01/2021, 9:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Δωρεάν έλεγχος COVID – 19 για εκπαιδευτικούς και μαθητές άνω των 16 ετών

24/01/2021, 9:39 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενισχύεται με τακτικό προσωπικό το Νοσοκομείο Πρέβεζας

22/01/2021, 8:58 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεδριάζει το Δ.Σ του Επιμελητηρίου Πρέβεζας

22/01/2021, 8:05 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Ζηρού για τον Δημήτριο Κίτσιο

22/01/2021, 7:55 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites