Ανάγκη να ενισχυθεί και όχι να κλείσει το ΤΔΠΜ Πρέβεζας

Την  14 Δεκεμβρίου 2016 η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Συνοριακής φύλαξης Ν. Πρέβεζας πραγματοποίησε συνάντηση στην έδρα της Δ.Α. Πρέβεζας με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας  Βορείου Ελλάδος Αντ/γο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ συνοδευόμενο από τονΔ/ντή Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Δ/νσης Ηπείρου Ταξίαρχο κ. Κων/νο ΣΚΟΥΜΑ και τον Αστυνομικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας Ταξίαρχο κ. Ευάγγελο ΒΟΓΛΗ.
   Για ακόμη μία φορά οι συνδικαλιστές έθεσαν την ανάγκη να ενισχυθεί το ΤΔΠΜ Πρέβεζας και όχι να καταργηθεί, όπως προωθείται με σχετικό ΠΔ. Η Ένωση ζήτησε απο τον Επιθεωρητή να παρακολουθήσει τα στοιχεία και τις επιτυχίες σε συλλήψεις που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή, αφού οι μεταναστευτικές ροές στην προσπάθεια να κατευθυνθούν προς την Ευρώπη, περνάνε πολλές φορές μέσω κυκλωμάτων απο την Ήπειρο και ειδικότερα απο την περιοχή αρμοδιότητας ΔΑ Πρέβεζας.
    Η Ένωση κατέθεσε ολοκληρωμένο υπόμνημα με τους λόγους που συνιστούν τηνδιατήρηση της Υπηρεσίας Δίωξης παράνομης Μετανάστευσης.


Σχετικό Υπόμνημα : 


    Αριθμ. Πρωτ: 70/2016                                                           Πρέβεζα,14 Δεκεμβρίου 2016
             ΠΡΟΣ
                                                                            Τον  Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας
                                      Βορείου Ελλάδας
                                                                                          Αντιστράτηγο. Κον Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ
                                    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
                      1. Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.
                            2. Τα ΜΕΛΗ ΜΑΣ
ΘΕΜΑ: «ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ  ΔΙΩΞΗΣ   ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ
 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ»
Κύριε Γενικέ,
Ως πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο που ανήκει στις τάξεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων και που έχει μέλη κυρίως συναδέλφους που προέρχονται από το θεσμό του συνοριακού φύλακα, είναι προφανές πως εστιάζουμε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον μας – αλλά όχι  μόνον – στις Υπηρεσίες που ασχολούνται με την παράνομη μετανάστευση.
Ο Νομός μας βρίσκεται σε κομβική θέση αφού  διέρχονται από αυτόν δυο κύριοι οδικοί άξονες προς το εσωτερικό της χώρας: Ε.Ο Ηγουμενίτσας – Αθηνών μέσω της υποθαλάσσιας σήραγγας Ακτίου και Ε.Ο. Ιωαννίνων – Αθήνας. Επίσης  έχει μεγάλη ακτογραμμή που εκτείνεται κατά όλο το μήκος του με πληθώρα μικρών κολπίσκων που ευνοούν τις  μεταφορές μεταναστών με πλωτά μέσα προς την Ιταλία. Πολύ συχνά είναι τα περιστατικά λαθροδιακινητών που μεταφέρουν παράνομους μετανάστες με τον σκοπό αυτό. Παράλληλα οι ροές παράνομων μεταναστών από την πλευρά της Αλβανίας συνεχίζουν με μεγάλους ρυθμούς και οι περισσότεροι από αυτούς απασχολούν με διοικητικές και δικαστικές αποφάσεις. Ενδεικτικό παράδειγμα η σύλληψη αλβανού που επιβιβαζόμενος σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ μετέφερε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών. Επιπλέον παρατηρείται έντονο το φαινόμενο της ανασφάλιστης εργασίας αφού πολλοί από αυτούς διαμένουν και εργάζονται παράνομα στην περιοχή μας. Τέλος  θα θέλαμε να σας επισημάνουμε και τη δημιουργία του ανοιχτού κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στη Φιλιππιάδα στο οποίο καθημερινά και σε εικοσιτετράωρη βάση διατίθεται προσωπικό προς επιτήρηση
Το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας είναι από ιδρύσεώς του μάχιμη Υπηρεσία και  με βάση  τα επίσημα στοιχεία, βρισκόταν σε επίπεδο δραστηριότητας και αριθμό συλλήψεων, πάντα  στις υψηλότερες θέσεις πανελληνίως (υποθέσεις κλοπών – ληστειών, ναρκωτικών – όπλων, παραεμπόριο κ.α). Κι αυτό χάρη στον επαγγελματισμό και στο φιλότιμο των λιγοστών εναπομεινάντων αστυνομικών της Υπηρεσίας. Τα τρία τελευταία χρόνια, μετατέθηκαν και αποσπάστηκαν  προς ενίσχυση όλων των υπηρεσιών της Δ.Α. Πρέβεζας, περισσότεροι από τους μισούς αστυνομικούς από το Τμήμα μας.
Μεγάλη έκπληξη και απορία μας προκάλεσε η πληροφόρηση της πρόθεσης του Αρχηγείου για υποβάθμιση μιας τέτοιας Υπηρεσίας σε Νομό σαν τον δικό μας με όλες τις παραπάνω ιδιαιτερότητες. Θεωρούμε απολύτως αναγκαία την διατήρηση και ενίσχυση του τμήματος και σε καμία βέβαια περίπτωση την υποβάθμιση- κατάργησή του.
Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της ηγεσίας, σκοπός της αναδιάρθρωσης είναι η εξοικονόμηση προσωπικού. Θεωρούμε παράδοξο το γεγονός να υποβαθμίζεται μια μάχιμη Υπηρεσία ενώ τα επιτελεία και τα γραφεία είναι διαχρονικά υπερπλήρη σε προσωπικό.
Τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση συστήνει την Ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης εμείς προβαίνουμε σε υποβάθμιση και κατάργηση των αντίστοιχων Τμημάτων συνοριοφυλακής.
Κύριε Γενικέ , πάγιες είναι οι εξαγγελίες τόσο της πολιτικής όσο και της φυσικής ηγεσίας για αστυνομικούς στους δρόμους, δίπλα στους πολίτες. Ας γίνει επιτέλους πράξη ενισχύοντας και προστατεύοντας τις μάχιμες Υπηρεσίες όπως το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites