“Παίζει” με τους Νόμους η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας;

Σε σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα τείνει να εξελιχθεί ο τρόπος που διαχειρίζεται τις εκκαθαρίσεις δαπανών η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.
Η εν λόγω υπηρεσία εδώ και αρκετό διάστημα δημιουργεί κωλύματα στην πληρωμή υποχρεώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και πιο συγκεκριμένα αρνείται να πληρώσει δεδουλευμένα 2 ολόκληρων μηνών στις καθαρίστριες της Περιφερειακής Ενότητας με πρόσχημα την καθυστέρηση δημοσίευσης του Φ.Ε.Κ ανανέωσης της σύμβασης τους.
Πρόκειται για 13 καθαρίστριες που δουλεύουν στην πλειοψηφία τους από του 1995 στην τότε Νομαρχία και την σημερινή Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας των οποίων οι συμβάσεις ανανεώνονται κάθε χρόνο από το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Η μηνιαία αμοιβή τους είναι από 90 ευρώ έως 300 αναλόγως με τα τετραγωνικά που καθαρίζουν και είναι υπεύθυνες για τον καθαρισμό των γραφείων της Περιφερειακής Ενότητας σε Πρέβεζα, Φιλιππιάδα και Καναλάκι αλλά και τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (προβλέπεται να αποζημιώνονται τα λειτουργικά από την Περιφερειακή Ενότητα).

Για αυτά τα αστεία λοιπόν ποσά η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου της Π.Ε Πρέβεζας τηρώντας το γράμμα και όχι το πνεύμα του Νόμου δεν πληρώνει τα δεδουλευμένα δύο μηνών (Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου) στις καθαρίστριες.

Είναι η ίδια υπηρεσία που με την δική της ίδια λογική δεν πλήρωνε το ΚΤΕΛ Νομού Πρέβεζας για τις μεταφορές των μαθητών και που η ίδια η δικαιοσύνη απέρριψε την λογική της αυτή δικαιώνοντας το ΚΤΕΛ.

Είναι η ίδια υπηρεσία που δεν ενέκρινε την πληρωμή των επιδομάτων των νεφροπαθών, η οποία γίνεται επίσης από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του έτους 2014.

Είναι η ίδια υπηρεσία που δεν πληρώνει και άλλους επαγγελματίες του Νομού μας για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων κ.α

Τα συγκεκριμένα χρήματα έχουν εισρεύσει στα ταμία της Περιφερειακής Ενότητας και μένουν εκεί γιατί μία υπηρεσία εξαντλεί όλη της της αυστηρότητα στην τήρηση των νόμων με μόνο χαμένο  το ίδιο το κράτος και τα ταμία του, αφού στο τέλος δεν πληρώνει μόνο αυτά που οφείλει στους δικαιούχους, αλλά πληρώνει και τόκους από τις κατασχέσεις και δικαστικές αποζημιώσεις όπως στην περίπτωση του ΚΤΕΛ.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας Σπύρος Σιούτης μίλησε για το θέμα στο ΣΤΑΘΜΟ της Πρέβεζας και την εκπομπή Αριστερά του Αμβρακικού και στους παρουσιαστές Ανδριάνα Σολδάτου και Νίκο Λιβιεράτο για το θέμα λέγοντας μεταξύ άλλων:
” Η Γραφειοκρατία έχει κάποιο ρόλο, να τηρούνται οι νόμοι του κράτους, παρόλα αυτά όμως υπάρχει και το πνεύμα του Νόμου. Οι Συγκεκριμένες συναδέλφισσες έχουν δουλέψει όλο αυτό το δίμηνο, δεν δικαιούνται άδεια, λόγω των συμβάσεων που έχουν, είναι πάγια αντιμισθία.
Είναι ζήτημα τιμής για εμάς τους εργαζόμενους. Το έχουμε αναδείξει και την Περιφερειακή Αρχή και στους Βουλευτές και δεν θα σταματήσουμε να αναδεικνύουμε  αυτό το ζήτημα. Είναι το πιο ευάλωτο κομμάτι του εργασιακού μας χώρου με τις ευέλικτες μορφές εργασίας, που συμβαίνει και στο υπόλοιπο δημόσιο. Εκτιμούμε ότι πρέπει είτε με πολιτικό τρόπο, είτε αν χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση να θεραπευθεί και να λυθεί αυτό το πρόβλημα. Δεν έχουμε σταματήσει όλο αυτό το διάστημα να πιέζουμε με συνεχείς παρεμβάσεις στην Περιφέρεια και στους Βουλευτές.
Έχουμε θέσει και το ζήτημα με τους νεφροπαθείς που είναι απλήρωτοι το δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου από το 2014 πάλι με την ίδια διαδικασία. Έχει έρθει επιχορήγηση δεν μπορούν να πληρωθούν και απαιτείται νομοθετική ρύθμιση. Πάλι για τυπικούς λόγους όχι ουσιαστικούς. Θεματοφύλακες του Δημόσιου Χρήματος είναι κάθε Δημόσιος Υπάλληλος που λειτουργεί με ευσυνειδησία με την λογική να εξυπηρετηθούν και οι νόμοι αλλά ταυτόχρονα και εξυπηρετηθεί και το κοινωνικό σύνολο. Αν κωλυσιεργούμε κάθε φορά με γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και τέτοιες διαδικασίες προφανώς θα τιναχθεί στον αέρα και η μεταφορά μαθητών, οι νεφροπαθείς δεν θα μπορέσουν να πάρουν το επίδομά τους, οι καθαρίστριες θα είναι απλήρωτες και ταυτόχρονα αυτοί που ισχυρίζονται ότι προστατεύουν το δημόσιο χρήμα δεν το προστατεύουν έτσι γιατί με τις κατασχέσεις, υπάρχει μια επιβάρυνση τόκων, δικαστικών αμοιβών και τα σχετικά.Δεν μπορεί να ζητιανεύεις για τα αυτονόητα  “

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites