Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας για την συμπλήρωση 43 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας: «Ο αγώνας για τη δημοκρατία είναι διαρκής και ανυποχώρητος»
Σαράντα τρία χρόνια συμπληρώνονται από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου. Σαράντα τρία χρόνια μετά, η αντιδικτατορική πάλη, μάς υπενθυμίζει πως η υπεράσπιση της Δημοκρατίας, το δικαίωμα στη μόρφωση, το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρεπή ζωή κατακτιέται με αγώνες και θυσίες. Το Νοέμβρη του ‘73 η νεολαία και ο ελληνικός λαός πάλεψαν με σθένος και αυταπάρνηση απέναντι στην τυραννία της Χούντας, βροντοφωνάζοντας «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» και απέδειξαν πως οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι εκείνοι που δεν δίνονται ποτέ.
Σήμερα, η Ελλάδα πρωτοστατεί  στον αγώνα για Δημοκρατία και Κοινωνική Δικαιοσύνη, ενάντια στο νεοφιλελεύθερο μονόδρομο που επιδιώκουν να επιβάλλουν οι ευρωπαϊκές ελίτ. Στην Ευρώπη του νεοφιλελευθερισμού, ο ελληνικός λαός παλεύει, μέσα σε συνθήκες χρηματοπιστωτικής ασφυξίας, ενάντια στην εργασιακή απορρύθμιση. Παλεύει για ποιοτική, δημόσια και δωρεάν Παιδεία και Υγεία, για την ενίσχυση των δικαιωμάτων του σε μια σειρά από τομείς.
Ωστόσο, οι δυνάμεις του «παλιού» πολιτικού συστήματος, το σύστημα της διαπλοκής και ο κόσμος των πλουσίων, προσπαθούν διαρκώς να θέσουν εμπόδια στη βελτίωση της καθημερινότητας του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας. Αυτοί, που για δεκαετίες λεηλάτησαν την ελληνική κοινωνία, επενδύοντας στη φτώχεια, το ρατσισμό, την ανεργία, απαξιώνοντας παράλληλα κάθε δημόσιο αγαθό, έχουν απύθμενο θράσος.
Τούς διαβεβαιώνουμε ότι δε θα τα καταφέρουν, γιατί είναι λαϊκή επιταγή να μπει τέλος στη διαπλοκή και τη διαφθορά. Να μπει τέλος στην ασυλία των ισχυρών και να αποδοθεί κοινωνική δικαιοσύνη. Και αυτό, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, που προέρχεται από τους κόλπους της κοινωνίας και όχι από τις τράπεζες και τα χρηματιστήρια, διορθώνει τις αδικίες και τις στρεβλώσεις του παρελθόντος, προασπίζοντας  το δημόσιο συμφέρον.
Συνεχίζουμε, λοιπόν, να αμφισβητούμε την Ευρώπη του νεοφιλελευθερισμού, των κλειστών συνόρων και των εθνικισμών, των αυταρχικών πρακτικών και της λιτότητας. Διεκδικούμε και παλεύουμε για ζωή, δουλειά και μέλλον με αξιοπρέπεια.
Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, καθώς και τα μέλη του να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου στην πόλη μας. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου και ο αντιδικτατορικός αγώνας παραμένουν ζωντανοί, όσο ο ελληνικός λαός συνεχίζει να αγωνίζεται για έναν κόσμο δημοκρατίας και αξιοπρέπειας.
Όλοι και όλες στο Παλιό ΚΤΕΛ, την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, στις 6μ.μ.
.                                                         Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: Η Κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη Μόρια

09/09/2020, 12:06 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφισβητεί την αύξηση των ΜΕΘ ο Παύλος Πολάκης

09/09/2020, 11:03 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αντώνης Μπεζάς νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου

27/05/2020, 4:27 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους η Αικ. Σακελλαροπούλου

22/01/2020, 11:30 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: « Στρατηγική επιλογή της ΝΔ η απαξίωση της ΔΕΗ και του κοινωνικού της χαρακτήρα »

02/09/2019, 2:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites