Πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στην Π.Ε Πρέβεζας

Πραγματοποιήθηκε η Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π. Ε. Πρέβεζας (Σ.Ο.Π.Π) με θέμα την λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση Πλημμυρών – Κατολισθήσεων – Χιονοπτώσεων  για το χειμώνα  2016-2017
Στράτος Ιωάννου: «Έργα πρόληψης, υψηλή ετοιμότητα και άριστη συνεργασία των Υπηρεσιών, Περιφέρειας και Δήμων και εθελοντισμός των πολιτών συνθέτουν την άμυνά μας απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα που ολοένα γίνονται πιο συχνά »
Την Τετάρτη 2η Νοεμβρίου 2016 στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Πρέβεζας, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτου Ιωάννου με θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών  Πλημμύρες – Κατολισθήσεις – Χιονοπτώσεις  2016- 2017».
Στη συνεδρίαση πήραν μέρος ο Αντιπεριφερειάρχης Νεολαίας & Άθλησης Περιφέρειας Ηπείρου κ. Περικλής Βασιλάκης, Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαίλης, οι Αντιδήμαρχοι Πρέβεζας κ. Π. Σαραμπασίνας και Ευ. Γιαννουλάτος, ο Αντιδήμαρχος Δ. Ζηρού κ. Β. Παπαβασιλείου και, οι περιφερειακοί σύμβουλοι  κ. Κ. Κωτσαντής και Γ. Ζάκας, ο προϊστάμενος Τμ. Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Πρέβεζας κ. Α. Σεϊτανιώτης, ο Υπεύθυνος  Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Δ. Πρέβεζας κ. Ευ. Καζούκας,  ο Υπεύθυνος  Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Δ. Πάργας κ. Ευ. Γιαννόπουλος,  ο Υποδιοικητής της Π.Υ. Πρέβεζας κ. Κ. Ρίζος, ο Διοικητής της Π.Υ. Φιλιππιάδας κ. Β. Μπόχτης, ο Διοικητής της Π.Υ. Πάργας κ. Γ. Νίτας, ο Δ/της της Αστυνομικής Δ/νσης Πρέβεζας Ευ. Βάσσος, ο Δ/ντής Γραφείου ΠΑΜ-ΠΣΕΑ της Δ/νσης Αστυνομίας Πρέβεζας κ. Θ. Κίτσιος, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Κερασώνα Απ. Χρήστου, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μπόιδα Μαυρής Α. Μαλέσκος, ο Δ/ντής Δασών κ. Β. Δάλαρος, ο κ. Π. Κροκίδης από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, ο Δ/ντής της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας κ. Κ. Καμπουράκης,  ο Δ/ντής της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας κ. Θ. Κυραμάρης, ο εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ κ. Απ. Σπυράκος, ο Γεν. Διευθυντής της ΔΕΥΑΠ Πρέβεζας κ. Κων/νος Παπουτσής, ο κ. Χ. Παπουτσής Προϊστ. ΔΕΔΔΗΕ Πρέβεζας ο κ. Π. Νίκου, υπεύθυνος λειτουργίας και Συντήρησης υποθαλάσσιας Σήραγγας, η κα Αλ. Μέγα από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., εκπρόσωποι της ΛΕΚ Β. Ράπτης και Αθ. Κοτσαρίνης, ο κ. Αγ. Καλτσίδης, Δ/ντης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πρέβεζας, η κα Ε. Αθανασούλα, Προϊστ. Τμ Περ/κης Υγιεινής & Υγείας, κ.α., ο κ. Χ. Γεωργίου προϊστ. της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πρέβεζας, κ.α.
Ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας και όλων των παριστάμενων φορέων για την ετοιμότητα που επιδεικνύουν και αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που προκύπτουν ιδιαιτέρως λόγω της όλο και πιο συχνής εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων. Τόνισε ότι υπάρχει άριστη συνεργασία  της Περιφέρειας με τους Δήμους αλλά και όλους τους συναρμόδιους φορείς. «Τα μηχανήματα  της Περιφερειακής Ενότητας εργάζονται ασταμάτητα για την πρόληψη κυρίως αλλά και την αποκατάσταση προβλημάτων από τις βροχοπτώσεις, κατολισθήσεις κ.λ.π. καθαρίζοντας ρέματα, όχθες ποταμών, κλπ, υπερβαίνοντας την οριοθέτηση των αρμοδιοτήτων και συνδράμοντας όπου μπορούν τους δήμους για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Με την εκδήλωση της μεγάλης πρόσφατης νεροποντής, όλος ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας ήταν σε πλήρη ετοιμότητα και αντιμετώπιζε τα προβλήματα από την πρώτη στιγμή. Η δε άμεση αντίδραση της Περιφερειακής Ενότητας συνέβαλε στην άμεση κήρυξη ως πλημμυροπαθών των δημοτικών ενοτήτων Λούρου και Ζαλόγγου, γεγονός που θα επιταχύνει τις αποζημιώσεις των πληγέντων.»
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Περικλής Βασιλάκης ζήτησε την συνδρομή των πολιτών στο μέτρο που τους αντιστοιχεί, με βάση τον εθελοντισμό. Ανέφερε ότι η πρόληψη είναι το σημαντικότερο και ο σεβασμός στο περιβάλλον και ζήτησε από τους πολίτες να καταγγέλλουν επικίνδυνα φαινόμενα όπως η δημιουργία παράνομων χωματερών, κ.α
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαϊλης εξέφρασε την ικανοποίηση της Δημοτικής Αρχής για τη συνεργασία με τις υπηρεσίες και την Περιφέρεια, η οποία ήταν άριστη για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων. Ανέφερε ότι σημειώθηκαν μεγάλες ζημιές στο αγροτικό και δημοτικό οδικό δίκτυο, σε κατοικίες και υπόγεια και ζήτησε την στήριξη του κράτους για την ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενός κακού, μύρια έπονται; ίσως και όχι!

21/03/2020, 4:14 μμ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΥΓΕΙΑ

Όχι φόβος, μόνο προσοχή…

20/03/2020, 10:37 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου

12/03/2018, 1:14 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει για τους 58 επιπλέον κλάδους που υποχρεούνται να εγκαταστήσουν POS»

12/03/2018, 12:02 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιπλέον 850 αεροπλάνα θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Ακτίου το 2018

06/02/2018, 11:58 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites