Δευτέρα, 17/02/2020

ΣΤΡΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ: «Ισχυροποιείται ο φάκελος της Αρχαίας Νικόπολης για την ένταξη της στην UNESCO»

Στην τελική ευθεία μπαίνουν πλέον οι διαδικασίες κατασκευής σύγχρονης εισόδου στην πόλη της Πρέβεζας, μετά και την έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου μιλώντας στον ΣΤΑΘΜΟ της Πρέβεζας και την εκπομπή Αριστερά του Αμβρακικού με την Ανδριάνα Σολδάτου και το Νίκο Λιβιεράτο, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση που όπως σημείωσε ανοίγει το δρόμο για τη δημοπράτηση του έργου εντός του 2017, ενώ δίνει τέλος στο διαμελισμό του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης από την Εθνική Οδό, την ασφαλέστερη οδήγηση και την αποφυγή ατυχημάτων αλλά και το σημαντικότερο, την ισχυροποίηση του φακέλου της Αρχαίας Νικόπολης για την ένταξη της στα μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.
Ο κ. Ιωάννου επεσήμανε ότι η χρηματοδότηση του έργου είναι εξασφαλισμένη αφού έχει φροντίσει ο ίδιος προσωπικά ώστε να ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου και το μόνο που πλέον υπολείπεται είναι οι απαλλοτριώσεις και η δημοπράτηση με Διεθνή Διαγωνισμό, όπως γίνεται στα έργα που κοστίζουν πάνω από 1 εκατ. Ευρώ (στην περίπτωση της νέας εισόδου της Πρέβεζας το κόστος του έργου είναι 15 εκατομμύρια ευρώ) ώστε να αρχίσουν οι εργασίες, οι οποίες εκτίμησε ότι θα προχωρήσουν με γοργούς ρυθμούς καθώς όπως επεσήμανε, πρόκειται για έργο χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές δυσκολίες.
Επίσης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Crowdfunding που είναι σε εξέλιξη από το Διάζωμα και την Εθνική Τράπεζα για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου της Κασσώπης και κάλεσε για ακόμα μία φορά κάθε Πρεβεζάνο που μπορεί και έχει την δυνατότητα να βάλει και εκείνος ένα λιθαράκι για την επίτευξη του στόχου του Διαζώματος που θα ξεκλειδώσει κονδύλια 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για τους Αρχαιολογικούς Χώρους της Περιοχής μας.
Ακούστε το απόσπασμα από την εκπομπή μετά το 1:05:00

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ