Ποιο καθήκον δίνει εκ νέου …Παράταση στη φτώχεια… Των πρώην εργαζομένων της ΕΑΣ

Γράφει ο Άρης Τσελίκος για την Εφημερίδα Τοπική Φωνή
Μετά την διάσταση που πήρε η στάση του Συνδίκου Πτώχευσης της ΕΑΣ Πρέβεζας να προχωρήσει σε έφεση για την απόφαση του Δικαστηρίου υπέρ των πρώην εργαζομένων της ΕΑΣ, στάση η οποία σχολιάστηκε αρνητικά από την τοπική κοινωνία αλλά και από το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πρέβεζας έρχεται με ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ενημερώνει, πως ο Σύνδικος Πτώχευσης έκανε το καθήκον του, ειδάλλως θα υπήρχαν επιπτώσεις για τον ίδιο.
Η Τ.Φ. είχε αναφερθεί στο θέμα με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ στο οποίο εμπεριέχεται και η Ανακοίνωση – Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου που καταδικάζει την στάση του Συνδίκου και τον καλεί να ανακαλέσει.
Πριν παραθέσουμε  ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Πρέβεζας θα επισημάνουμε τα ακόλουθα, ώστε οι αναγνώστες να έχουν μια σφαιρική εικόνα.
Θα ήταν φρόνιμο, εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου Πρέβεζας να μας πει, ποιο καθήκον δίνει εκ νέου παράταση στη φτώχεια των πρώην εργαζομένων της ΕΑΣ οι οποίοι εδώ και 27 μήνες περιμένουν να μπουν στο Ταμείο ανεργίας, ποιος νόμος θα γεμίσει το τσουκάλι αυτών των οικογενειών που αυτά τα χρόνια αγωνιούν και κοπιάζουν για να βρουν το δίκιο τους;
Πόσα σπίτια αλήθεια, φτωχών Ελλήνων κατασχέθηκαν στο βωμό του καθήκοντος; Πόσες οικογένειες έμειναν στο δρόμο επειδή οι μνημονιακοί νόμοι το επιβάλλουν; Πόσοι Έλληνες σήμερα βγήκαν στην επαιτεία, επειδή κάποιος δικηγόρος έκανε το καθήκον του;
Καθήκον είναι και το Μνημόνιο! Καθήκον είναι και οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας. Καθήκον είναι πλέον και οι συντάξεις που χαρατσώνονται και οι απολύσεις που έρχονται.
Και κάτι ακόμα, πόσοι Συμβολαιογράφοι απέχουν σήμερα Τετάρτη από το καθήκον τους προκειμένου να μην γίνουν πλειστηριασμοί; Μήπως θα πρέπει να τους καταγγείλουμε διότι δεν έκαναν το καθήκον τους; Δεν κινδυνεύει η δουλειά τους;
Μήπως τελικά θα πρέπει να πούμε ότι η «αριστερή» Κυβέρνηση η οποία εφαρμόζει τα βάρβαρα αυτά μέτρα, καταβαραθρώνοντας τους Έλληνες, δεν κάνει το καθήκον της; Βεβαίως και το κάνει, αφού εφαρμόζει το μνημόνιο και τους νόμους που υπέγραψε. Άρα, για ποιο λόγο οι διαμαρτυρίες του κοσμάκη που καταστρέφεται οικονομικά;
Μήπως εκτός από το καθήκον και το νόμο, υπάρχουν και οι άγραφοι νόμοι, το σύνολο δηλαδή των κανόνων δικαίου που δεν είναι κάπου γραμμένοι;
Ο σύνδικος πτώχευσης εκτός από δικηγόρος είναι και Περιφερειακός Σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή πολιτικό πρόσωπο και μάλιστα ενός αυτοαποκαλούμενου αριστερού κόμματος…
Το πολιτικό πρόσωπο ως δικηγόρος, έκανε αδιαμφισβήτητα το ΚΑΘΗΚΟΝ του και κανείς δεν τον κατήγγειλε ότι παρανόμησε! Το αριστερό όμως πολιτικό πρόσωπο, διότι για το ίδιο πρόσωπο πρόκειται, παρέτεινε με την στάση του την αγωνία και την φτώχεια όλων αυτών των οικογενειών των πρώην Εργαζομένων της ΕΑΣ Πρέβεζας για τα δεδουλευμένα τους, για τα ένσημά τους και για το Ταμείο ανεργίας, και για το λόγο αυτό κρίνεται από την κοινωνία, από τους φορείς και από τον Τύπο. Εκτός κι αν πρέπει να καταδικάσουμε τους πρώην εργαζόμενους της ΕΑΣ επειδή δικαίως διεκδικούν…
Παραθέτουμε την Ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Πρέβεζας αυτούσια:

Με αφορμή αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας για ενέργειες του συναδέλφου που έχει  διορισθεί σύνδικος της πτώχευσης της ΕΑΣ Πρέβεζας και προς διευκρίνιση του έργου του συνδίκου, κρίνουμε σκόπιμο ότι θα πρέπει να επισημανθούν τα εξής.
Στο άρθρο 80 του Πτωχευτικού Κώδικα γίνεται ρητή αναφορά για την αστική ευθύνη του συνδίκου κατά την εκτέλεση των καθηκόντων που του έχουν ανατεθεί. Περαιτέρω ο σύνδικος πτώχευσης υπέχει και ποινική ευθύνη για τυχόν ενέργειες ή παραλείψεις στα πλαίσια της εντολής που του δόθηκε και των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει μετά τον ορισμό του, εκπροσωπώντας ταυτόχρονα τα συμφέροντα τόσο του πτωχού όσο και των πιστωτών, στους οποίους λογοδοτεί.
Κατά τον Κώδικα περί δικηγόρων ο δικηγόρος είναι δημόσιος λειτουργός και το λειτούργημα του αποτελεί θεμέλιο του Κράτους Δικαίου. Επίσης ο δικηγόρος είναι συλλειτουργός της Δικαιοσύνης και η θέση του είναι θεμελιώδης, ισότιμη , ανεξάρτητη και αναγκαία για την απονομή της. Η άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος δεν συνιστά  εμπορική δραστηριότητα, με την έννοια ότι ο δικηγόρος κατά την άσκηση των καθηκόντων του, δεν λειτουργεί με γνώμονα την εκπλήρωση ιδίων συμφερόντων.
Το πειθαρχικό παράπτωμα συντελείται με υπαίτια και καταλογιστή πράξη, ενέργεια ή παράλειψη του δικηγόρου, στο πλαίσιο του λειτουργήματός του ή και έξω από αυτό, όπως προσδιορίζονται ειδικότερα στο άρθρο 140 του κώδικα περί δικηγόρων.
Νόμιμο καθήκον επιτελεί ο δικηγόρος όταν υπερασπίζεται ενώπιον Δικαστηρίων , προφορικά ή έγγραφα , τα συμφέροντα του εντολέως του , ώστε δεν προσλαμβάνουν τον χαρακτήρα της άδικης πράξης οι γενόμενες εκδηλώσεις προς εκτέλεση αυτού και όχι πέρα από το αναγκαίο και επιβεβλημένο μέτρο.
Θέση μας λοιπόν είναι ότι ο εκάστοτε σύνδικος πτώχευσης σε οποιαδήποτε διαδικασία πτώχευσης οποιουδήποτε φυσικού ή νομικού προσώπου, πολύ περισσότερο όταν έχει την ιδιότητα του δικηγόρου, θα πρέπει, ανεξάρτητα της όποιας πολιτικής και ιδεολογικής τοποθέτησής του, να εκτελεί τα καθήκοντά του όπως αυτά προσδιορίζονται από το Νόμο, το Σύνταγμα και τις σχετικές διατάξεις που ισχύουν και προβλέπονται κάθε φορά για την εν λόγω διαδικασία.
Με  τιμή
Για   το Δ.Σ.
Ο  Πρόεδρος        Η Γενική Γραμματέας
ΘΩΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ        ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΡΕΜΕΝΤΖΑ

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα … λαός … και … κολωνάκια!

27/07/2021, 5:17 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενημερωτική εκδήλωση από το Επιμελητήριο Πρέβεζας

27/07/2021, 11:20 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : 3 Δωρεάν Παραστάσεις Καραγκιόζη διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα

27/07/2021, 11:17 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : «όταν το κάστρο θα πέσει τελείως τότε θα συσκεφθούν Δήμαρχοι , Περιφερειάρχες, Εφορίες Αρχαιοτήτων κλπ για να δούνε που θα πετάξουν τα μπάζα !!! Αιδώς Αργείοι.»

27/07/2021, 11:08 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στροφή στο Μέλλον : Πρέβεζα – Η μοναδική σε όλη την Ήπειρο που δεν έχει διέξοδο σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο

27/07/2021, 10:55 πμ

ΕΛΛΑΔΑ

Σύνδρομο Long covid: Το… αποτύπωμα του ιού, μήνες μετά τη νόσηση Εισερχό

27/07/2021, 10:48 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites