Η ανατρεπτική περιπέτεια «Οι απίστευτες περιπέτειες του Κυρίου Μανιτάρη Κάπα» παρουσιάστηκαν στην Πρέβεζα

 Το νέο μυθιστόρημα τουΠρεβεζάνου συγγραφέα και μουσικού παραγωγού Ανδρέα Ασημακόπουλου με τίτλο «Οι απίστευτες περιπέτειες του Κυρίου Μανιτάρη Κάπα» παρουσιάστηκε στην Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης στην Πρέβεζα.

 Η Παρουσίασε έλαβε χώρα την Παρασκευή το απόγευμα και για το βιβλίο μίλησαν η Φιλόλογος και Ψυχολόγος Κωνσταντίνα Βάρσου, ο Δημοσιογράφος και συγγραφέας Σωτήρης Νούσιας και ο ίδιος ο Συγγραφέας.

Ο Ανδρέας Ασημακόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών του ΑΠΘ, με master στη μουσική τεχνολογία (MSc) από το πανεπιστήμιο του York. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη ως μουσικός παραγωγός και καθηγητής μουσικής τεχνολογίας. Στο κοινό είναι περισσότερο γνωστός ως μουσικός μέσω της δουλειάς του με το συγκρότημα ΜΑΥΡΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ, στο οποίο είναι συνθέτης, στιχουργός, κιθαρίστας και τραγουδιστής. Το εν λόγω συγκρότημα έχει κυκλοφορήσει 5 albums μεγάλης διάρκειας, τα οποία έχουν ξεπεράσει συνολικά τα 6000 αντίτυπα.

Λίγα Λόγια για το Βιβλίο:
Η υπόθεση: Με το πέρας ενός παράξενου εγκεφαλικού επεισοδίου, ο κύριος Κάπας ανακαλύπτει ότι, εκτός από την διευρυμένη του αντίληψη, είναι παντελώς ανίκανος να θυμηθεί το μικρό του όνομα, το οποίο φαίνεται να έχει αντικατασταθεί από το περίεργο όνομα «Μανιτάρης». Σαν να μην έφτανε αυτό, ένα αλλοπρόσαλλο εξωδιαστατικό πλάσμα που του συστήνεται ως Χτυποκάρδιος, τον προτρέπει να ψάξει για την Αδελφότητα Των Απαγορευμένων Ιδεών, μία επικηρυγμένη ομάδα hackers του βιοδικτύου, του αντικαταστάτη του internet στο μέλλον, όπου οι άνθρωποι σερφάρουν και επικοινωνούν φορώντας περικεφαλαίες εικονικής πραγματικότητας.

Περίπου 80 χρόνια από σήμερα σε ένα όχι και τόσο απίθανο μέλλον, ο κύριος Μανιτάρης Κάπας διαπιστώνει ότι τα πράγματα σχεδόν ποτέ δεν είναι όπως φαίνονται. Καθώς βγαίνει αναγκαστικά από την ζώνη της καθημερινής του ασφάλειας έχει να αντιμετωπίσει έναν βρικόλακα σκέψεων, έναν σεξουαλικό κυβερνοδαίμονα, διανοητικούς ιούς, το σωφρονιστικό σύστημα του μέλλοντος που δημιουργεί αυτοματοποιημένους πολίτες και μια εταιρία-κολοσσό που απειλεί να ισοπεδώσει το ανθρώπινο είδος, όπως το ξέραμε μέχρι τώρα.

Τι δουλειά έχει ο φιλόσοφος Πλάτωνας και η διδασκαλία του Ζεν με όλα αυτά; Ποιοι είναι ο πατέρας-Χάος και ο Ψευδοκράτορας που όλοι τους τρέμουν, αλλά κανείς δεν τους έχει αντικρύσει ποτέ; Γιατί ο αριθμός 38 επιμένει να εμφανίζεται στον δρόμο του; Τώρα που όλες οι πιθανότητες είναι εναντίον του, θα καταφέρει άραγε ο Μανιτάρης Κάπας να σώσει τον εαυτό του, τον μεγάλο του έρωτα και τον ίδιο τον πλανήτη από την απόλυτη καταστροφή;


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Σήμερα η Δορυφορική μετάδοση της Όπερας “Τραβιάτα” στην Όαση

05/11/2022, 10:42 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Έναρξη δορυφορικών μεταδόσεων από τη Μετροπόλιταν όπερα της Νέας Υόρκης  στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου 

18/10/2022, 1:00 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις “Νύχτες Ποίησης” στον Κήπο του Λαού ο Θωμάς Ιωάννου

06/09/2022, 9:52 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“ Αγιαντζίκ-Αρχάγγελος δυο πατρίδες” στο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου

05/08/2022, 11:00 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η έκθεση ζωγραφικής “Αιολική Γη ” του Στέλιου Καγιαδάκη στην Δημοτική Πινακοθήκη Γιάννης Μόραλης

18/07/2022, 5:58 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Γλυπτική «ΔΙΑ ΣΙΔΗΡΟΥ» – Μια συνέντευξη του Πρεβεζάνου γλύπτη

23/02/2022, 6:12 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Στο Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης παρουσιάστηκε η παράσταση «Τρωάδες» από την θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ

29/08/2021, 11:08 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“Μαργιόλα- Τέσσερις Γενιές” στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης

05/08/2021, 7:52 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites