Κυριακή, 05/07/2020

O ‘’Λαθρεπιβάτης’’ της Τέχνης, Λέανδρος Σπαρτιώτης τιμήθηκε από το Φιλοσοφικό Καφενείο του Δήμου Πρέβεζας

 Στην κατάμεστη αίθουσα της Οικίας Αθανασιάδη, πραγματοποιήθηκε χθες η 5η Συνάντηση του Φιλοσοφικού Καφενείου του Δήμου Πρέβεζας. Σε αυτή τη συνάντηση καλεσμένος ήταν  ένας ξεχωριστός αυτοδίδακτος δημιουργός, που δεν είναι άλλος από τον κ. Λέανδρο Σπαρτιώτη.

 Ο Λέανδρος Σπαρτιώτης που ως αρχιτέκτονας-διακοσμητής χώρων έκανε την αγαπημένη του γενέτειρα, την πόλη της Πρέβεζας, σημείο αναφοράς δεν σταματά να δημιουργεί στα 86 του χρόνια.
«Λαθρεπιβάτης» της Τέχνης, όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του πρόσφερε πολλά έργα και εξακολουθεί στα 86 χρόνια να δημιουργεί έργα που κοσμούν την Πρέβεζα και προσελκύουν το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων.
Η «Όπερα του Ονείρου», το τελευταίο του δημιούργημα από ανακυκλώσιμα υλικά, έχει προκαλέσει αίσθηση στο πανελλήνιο και όχι μόνο.
Η Πινακοθήκη που φιλοξενεί πλήθος σημαντικών έργων, το «Νικόπολις» εξαίρετος χώρος, πόλος έλξης για τους επισκέπτες του καλοκαιριού, ο «Φάρος» στην παραλία, το «Περίπτερο» στην πλατεία Ανδρούτσου, κ.α., είναι δείγματα της τέχνης του αυτοδίδακτου Λέανδρου Σπαρτιώτη.
Ο ίδιος είναι παράδειγμα εσωτερικής δύναμης και ακαταπόνητης δημιουργικότητας.

Με την παρουσία τους τίμησαν τον κ. Σπαρτιώτη ο Δήμαρχος κ.Μπαίλης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Βασιλάκης, εκπρόσωποι της Ι.Μ. Νικοπόλεως και Πρεβέζης καθώς και  Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης προβλήθηκε ένα ξεχωριστό βίντεο 25 λεπτών με το έργο του κ. Σπαρτιώτη, το οποίο επιμελήθηκε ο Κωνσταντίνος Ακρίβος και επεξεργάστηκε ο Αντώνης Βαραμπούτης ενώ για τον κ. Σπαρτιώτη μίλησαν οι:Ιωάννης Ρέντζος, δρ.Γεωγραφίας Πανεπ.Παρισίων, Νικ.Καράμπελας ,πρόεδρος του Ακτία Νικόπολις, ΚωνοςΛογοθέτης,πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου’’ΠΡΈΒΕΖΑ’’,Αγγέλη Ελευθερία ,εντεταλμένη Δημοτική σύμβουλος σε θέματα Παιδείας και Πρόνοιας,Κοσμάς Κορωναίος,εντεταλμένος Δημοτικός σύμβουλος Πολιτισμού και ο Κωνος Ακρίβος,δρ.Φιλοσοφίας του Καποδιστριακού Πανεπ.Αθηνών. 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ