Νεο Αριστερό Ρεύμα: Εμπρός για τις εξεγέρσεις της εποχής μας!

Εργαζόμενοι/εργαζόμενες, άνεργοι/άνεργες, νέοι και νέες!
Το εξεγερτικό πνεύμα του Νοέμβρη μάς καλεί για μια ακόμη φορά να τιμήσουμε την ουσία του, παίρνοντας τη σκυτάλη για τα Πολυτεχνεία της νέας εποχής!
Η αντιλαϊκή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προκλητικά ασεβής απέναντι στα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, επιδιώκει να γράψει την ιστορία με το μελάνι της δικής της υποταγής! Από τη μια ετοιμάζει το νέο εργασιακό σφαγείο και από την άλλη προκαλεί τον αγωνιζόμενο λαό και τη νεολαία με την επικείμενη επίσκεψη του εκπροσώπου του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, προέδρου Ομπάμα, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για τις εξελίξεις, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στην ευρύτερη περιοχή.
Η αντιλαϊκή κυβέρνηση συνεχίζει το γνωστό σίριαλ της δήθεν διαπραγμάτευσης με τους δανειστές ΕΕ και ΔΝΤ, προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. Ο εργασιακός και συνδικαλιστικός νόμος που ετοιμάζουν αποτελεί κλιμάκωση της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας. Προωθούν μέτρα όπως η εισαγωγή του «υποκατώτατου» μισθού κάτω από 500 ευρώ μεικτά για όλους τους νεοεισερχόμενους, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η νομοθετική κατάργηση όλων των προσαυξήσεων – επιδομάτων – προϋπηρεσιών, η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα, κ.α. Παράλληλα προωθούν όλες τις «νέες» μορφές φτηνής, επισφαλούς και απροστάτευτης εργασίας, την περεταίρω απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, αλλά και την κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.
Θέλουν με λίγα λόγια να καταδικάσουν τη νέα γενιά και τους εργαζόμενους σε μία περιπλανώμενη και «υποκατώτατη ζωή»! Αυτές είναι οι λεγόμενες «βέλτιστες πρακτικές» στην ΕΕ, οι βασικές κατευθύνσεις του ευρωπαϊκού και ελληνικού κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ και των κυβερνήσεων σε όλη την Ευρώπη. Πρόκειται για μια βαθιά και συνολική αντιδραστική αντεργατική τομή με βασικό στόχο την ανάταξη των κερδών του κεφαλαίου μέσα από την δραστική μείωση του εργατικού κόστους, την ακύρωση όλων των κατακτήσεων αλλά και τον περιορισμό της δυνατότητας του αγώνα, της συλλογικής οργάνωσης και της διεκδίκησης!
Παράλληλα προχωρούν το μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων μη διστάζοντας να ιδιωτικοποιήσουν ακόμη και αγαθά όπως το νερό και το ρεύμα, ενώ αυξάνονται ραγδαία οι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών, καθώς και οι κατασχέσεις λογαριασμών φτωχών νοικοκυριών και εργαζομένων.
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου έρχεται για ακόμα μία φορά να μας θυμίσει πως ο μόνος δρόμος επιβολής κατακτήσεων είναι αυτός του οργανωμένου, εξεγερμένου λαού! Αν θέλουμε ψωμί και δουλειά, πρέπει να ανατρέψουμε τα παλιά και νέα Μνημόνια και τις Δανειακές Συμβάσεις, να  βγούμε έξω από το σφαγείο του Ευρώ και της ΕΕ, να διαγράψουμε το τοκογλυφικό δημόσιο χρέος! Αν θέλουμε να σωθεί το σπίτι μας από τους πλειστηριασμούς, πρέπει να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και να διαγραφούν τα χρέη των φτωχών και των ανέργων! Για να ζήσουμε, πρέπει να τους ανατρέψουμε, όπως και τότε…
ΟΧΙ στον Πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΗΠΑ –ΝΑΤΟ –ΕΕ!
Ο Ομπάμα είναι ανεπιθύμητος!
Η επίσκεψη Ομπάμα στις 15 και 16 Νοεμβρίου, μέρες αγωνιστικής τιμής και μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που σφραγίστηκε από το «Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ», αποτελεί πρόκληση για το λαό, τη νεολαία μας και την ιστορία των αγώνων του λαϊκού κινήματος!
Είναι σαφές, ότι ο Ομπάμα δεν έρχεται «να βοηθήσει για το χρέος της χώρας». Η Αμερικάνικη κυβέρνηση είναι ο πολιτικός καθοδηγητής του ΔΝΤ, στηρίζει αποφασιστικά τις αντεργατικές – αντιλαϊκές «μεταρρυθμίσεις». Ο αμερικανός πρόεδρος έρχεται πρώτα από όλα σαν εκπρόσωπος του πιο επιθετικού ολοκληρωτικού καπιταλισμού. Έρχεται για να εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο στην Μ. Ανατολή, την ακόμα βαθύτερη πρόσδεση στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, αλλά και την εξασφάλιση της συμφερόντων των αμερικάνικων πολυεθνικών στην εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου και των δρόμων μεταφοράς στην περιοχή.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μας καλεί να ξεχάσουμε το “φονιάδες των λαών” και να αποδεχτούμε ότι οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ είναι δήθεν φίλοι και σύμμαχοι. Έχει έξαλλου αποδείξει ότι εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ προσφέροντας δυνάμεις, βάσεις και υποδομές για τις πολεμικές επιχειρήσεις που πολλαπλασιάζουν τα θύματα των πολέμων και τους ξεριζωμένους πρόσφυγες, στηρίζοντας τη συμμαχία με Ισραήλ – Αίγυπτο. Υλοποιεί τις αντιπροσφυγικές πολιτικές των ιμπεριαλιστών, αναγνωρίζει την Τουρκία σαν «ασφαλή τρίτη χώρα» και εφαρμόζει την κατάπτυστη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας για τους πρόσφυγες, ενώ δεν αρθρώνει λέξη για το μαζικό πογκρόμ -με την κάλυψη των ΗΠΑ και της ΕΕ- ενάντια στους Κούρδους από το τουρκικό κράτος.
Για όλους αυτούς τους λόγους πρέπει να σημάνει συναγερμός! Μόνο ένα νέο αντιπολεμικό και διεθνιστικό κίνημα των λαών της περιοχής μπορεί να σταματήσει την επέκταση και τη κλιμάκωση του πολέμου, να υπερασπιστεί και τελικά να επιβάλλει την ειρήνη. Με αίτημα το άμεσο κλείσιμο των Βάσεων, το σταμάτημα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, την αποχώρηση από ΝΑΤΟ και ΕΕ, την διάλυση κάθε ιμπεριαλιστικού μηχανισμού!
Στο δρόμο του Νοέμβρη για την ανατροπή!
Η πάλη για ψωμί, δουλειά, παιδεία και ελευθερία στην εποχή μας, εποχή ασύλληπτου πλούτου τον οποίο λυμαίνονται οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους, μπορεί να γίνει το σύνθημα της σύγχρονης εξέγερσης του λαού για τα δικαιώματά του, για κατακτήσεις στο σήμερα, με όπλο ένα ταξικά και πολιτικά ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα, ένα οργανωμένο και πολιτικά επικίνδυνο λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα και μια αντικαπιταλιστική και σύγχρονα κομμουνιστική αριστερά.
Το ΝΑΡ και νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ταξική πτέρυγα του κινήματος, θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να εκφραστεί μαζικά και δυναμικά η αντίθεση του λαού και της νεολαίας απέναντι στο σύγχρονο εργασιακό σφαγείο, αλλά και απέναντι στα νέα ιμπεριαλιστικά και πολεμικά σχέδια τους!
– Για να ξαναγράψουμε το σημερινό «Κάτω η Χούντα»!
ΚΑΤΩ η σύγχρονη ΧΟΥΝΤΑ του κεφαλαίου, των κυβερνήσεών του, των ΜΜΕ και των μηχανισμών καταστολής. Παλεύουμε για τις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες της εποχής μας! Καμία σκέψη για περιστολή του δικαιώματος της απεργίας! Όχι στον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό, την καταστολή, τον αυταρχισμό. Νόμος είναι το δίκιο του αγώνα και του λαού, όχι των εργοδοτών, των οικονομικών συμφερόντων του κεφαλαίου και των δανειστών-δυναστών!
– Για να ξαναγράψουμε το σημερινό «έξω το ΝΑΤΟ – έξω οι ΗΠΑ»!
Έξοδος από ΕΕ και ΝΑΤΟ! Για να σταματήσουμε την πολεμική μηχανή που είναι ενεργή στη γειτονιά μας! Για ταξική εργατική διεθνιστική αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, ενάντια στο ρατσισμό, το φασισμό και την ξενοφοβία. Για την υπεράσπιση της ειρηνικής συμβίωσης των λαών. Για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των λαών, κόντρα στις επιτροπείες και τις επεμβάσεις.
– Nα ξαναπιάσουμε το νήμα του Νοέμβρη βγαίνοντας στην πρώτη γραμμή της πάλης για να χάσει το κεφάλαιο δύναμη, πλούτο και εξουσία!
Οι διεκδικήσεις μας, τα αιτήματα και οι αγώνες μας δεν χωρούν στο μονόδρομο των Ευρωμνημονίων, του χρέους, της ανταγωνιστικότητας στους εκβιασμούς των δανειστών-δυναστών. Προϋποθέτουν τη σύγκρουση και έξοδο από την φυλακή της Ευρωζώνης και ΕΕ και των δημοσιονομικών Ευρωσυμφώνων, τη διαγραφή του χρέους, την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής ΕΕ- ΔΝΤ- κυβέρνησης – κεφαλαίου!
Το μέλλον μας δεν είναι η καπιταλιστική βαρβαρότητα! Ο δρόμος μας είναι η αντικαπιταλιστική ανατροπή, για μια κοινωνία με τους εργαζόμενους και το λαό στο τιμόνι της οικονομίας και της εξουσίας. Για την κομμουνιστική Απελευθέρωση, τη νιότη του κόσμου!
Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ) για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Νοέμβρης 2016
Οργάνωση βάσης Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενός κακού, μύρια έπονται; ίσως και όχι!

21/03/2020, 4:14 μμ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΥΓΕΙΑ

Όχι φόβος, μόνο προσοχή…

20/03/2020, 10:37 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου

12/03/2018, 1:14 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites