Kατασκευής υπερσύγχρονης ευρωπαϊκών προδιαγραφών εισόδου στην πόλη της Πρέβεζας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην τελική ευθεία μπαίνουν πλέον οι διαδικασίες  κατασκευής σύγχρονης εισόδου  στην πόλη της Πρέβεζας, που αποτελεί  μια πολύχρονη επιδίωξη των κατοίκων της και εν γένει του συνόλου της Περιφερειακής Ενότητας.
Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση της Τρίτης 8 Νοεμβρίου 2016, ενέκρινε την οριστική μελέτη του έργου με παράκαμψη της Αρχαίας Νικόπολης, την οποία παρουσίασε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου μαζί με τον μελετητή.
Με το συγκεκριμένο έργο θα ενοποιηθεί παράλληλα ο αρχαιολογικός χώρος της Νικόπολης, που σήμερα είναι διχοτομημένος από την εθνική οδό που διέρχεται μέσω αυτού, ενώ εκτός όλων των άλλων, ικανοποιείται και μια βασική προϋπόθεση για την ένταξή του στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.
Η χρηματοδότηση του έργου προβλέπεται να γίνει μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ήπειρος 2014-2020”, καθώς εντάσσεται στο  Καινοτόμο Πρόγραμμα “Πολιτιστικές Διαδρομές στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου”. Το έργο θα υλοποιηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία ολοκληρώνει και τις διαδικασίες για τις απαλλοτριώσεις κλπ, με στόχο η ένταξη και η δημοπράτησή του να γίνει τους πρώτους μήνες του ερχόμενου έτους.  
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου μετά τη σύσκεψη, δήλωσε ότι  αισθάνεται δικαιωμένος για τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί και ιδιαίτερα χαρούμενος, καθώς ένα όνειρο που θα φέρει μεγάλο όφελος για την πόλη της Πρέβεζας και την ευρύτερη περιοχή, εκπληρώνεται.
Ο κ. Ιωάννου πρόσθεσε ότι “πρόκειται για ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο, καθώς η Πρέβεζα αποκτά έναν υπερσύγχρονο, τετράϊχνο δρόμο με βοηθητικούς δρόμους που θα αποτελεί και την βασική- ευρωπαϊκών προδιαγραφών- είσοδο της πόλης, ενώ συνδυάζεται και με ένα άλλο  πλέγμα έργων, όπως είναι η βελτίωση του δρόμου μέχρι το Μονολίθι, δημιουργία κόμβου στη ΒΙΠΕ και στο Μονολίθι, τέσσερα πάρκινγκ στον αρχαιολογικό χώρο και δύο ακόμη παρακαμπτήριες οδούς.  Επιπλέον, θα μπορούμε να μιλάμε και για αρχαιολογικό πάρκο της Νικόπολης, καθώς ο αρχαιολογικός χώρος ενοποιείται, εκπληρώνοντας το σχεδιασμό του Προγράμματος “Πολιτιστικές Διαδρομές στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου””.
Σημειώνεται  ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα απομακρύνεται εθνικός δρόμος μέσα από αρχαιολογικό χώρο.  

«Πρόκειται για μια ιστορικής σημασίας εξέλιξη για την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή»  κατέληξε ο κ. Στράτος Ιωάννου.

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Τον Ιανουάριο θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός για τον Κορωνοϊό στην Ελλάδα

05/12/2020, 8:28 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Μέχρι το 2023 θα έχει ολοκληρωθεί η οδική σύνδεση Ακτίου – Δυτικού Άξονα

05/12/2020, 7:55 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Ηπείρου τον Νοέμβριο

05/12/2020, 7:49 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ : Μετέφερε με το αυτοκίνητό του περισσότερα από -10- κιλά ακατέργαστης κάνναβης

05/12/2020, 7:46 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Θα γέμιζαν τα Γιάννενα πλαστά χαρτονομίσματα

05/12/2020, 7:41 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Δελτίο τύπου του ΣΕΕΛΦΟ Πρέβεζας

05/12/2020, 7:28 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites