Σκληρή ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πρέβεζας για τον σύνδικο πτώχευσης της ΕΑΣ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ
        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                15/11/2016
Το ΔΣ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Πρέβεζας για την έφεση που άσκησε ο σύνδικος  πτώχευσης της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) κατά της δικαστικής απόφασης που βγήκε πρόσφατα υπέρ των πρώην εργαζόμενων της ΕΑΣ
Οι συνάδελφοί μας, πρώην εργαζόμενοι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας, κατάφεραν δια της δικαστικής οδού, πρωτόδικα, να τους αναγνωριστεί ο χρόνος της επίσχεσης εργασίας (με ένσημα και δεδουλευμένα).  Αποτέλεσμα αυτής της αναγνώρισης ήταν ότι μετά από 27 μήνες θα είχαν επιτέλους το δικαίωμα να μπουν στο ταμείο ανεργίας.
Όπως είναι όμως γνωστό, τα τελευταία χρόνια η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών από όλες τις κυβερνήσεις έχει διαμορφώσει ένα ασφυκτικό νομοθετικό πλαίσιο σε βάρος των εργαζομένων εκείνων που είτε απολύονται είτε η επιχείρηση στην οποία εργάζονταν κηρύττει πτώχευση.
Αυτό ακριβώς το αντεργατικό πλαίσιο εκμεταλλεύτηκε ο διορισμένος σύνδικος πτώχευσης της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας (περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ), πραγματοποιώντας έφεση κατά της παραπάνω απόφασης και μάλιστα την τελευταία ημέρα της προθεσμίας. Αποτέλεσμα της ενέργειάς του αυτής θα είναι να συνεχιστεί η καθυστέρηση ικανοποίησης ενός μικρού μέρους των αιτημάτων των πρώην εργαζομένων στην Ένωση.
Το ΔΣ του Εργατ/κού Κέντρου Ν. Πρέβεζας:
–  Θεωρεί απαράδεκτη και καταδικαστέα τη συγκεκριμένη κίνηση του συνδίκου πτώχευσης και τον καλεί να την ανακαλέσει.
– Στέκεται στο πλευρό των πρώην εργαζομένων της ΕΑΣ Πρέβεζας και ζητά τη πλήρη ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων τους.
                           ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ  


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με εντυπωσιακή συμμετοχή η ενημερωτική Τηλε-διάσκεψη που διοργάνωσε  το  Επιμελητήριο Πρέβεζας με θέμα: «Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας»

04/12/2020, 9:14 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Μέσω Φιλόδημου η αντικατάσταση φθαρμένων στεγάστρων στάσεων στο Δήμο Πάργας

04/12/2020, 8:37 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την τοποθέτηση οπτικών ινών από τον Όμιλο του ΟΤΕ στην Πρέβεζα

04/12/2020, 5:24 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κώστας Μπάρκας : Με ευθύνη της κυβέρνησης, κίνδυνος απώλειας της ρύθμισης οφειλών για εκατοντάδες οφειλέτες, λόγω διοικητικών αδυναμιών του ΕΦΚΑ    

04/12/2020, 11:59 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μένουμε σπίτι και δημιουργούμε με τις γιορτινές προτάσεις των ΚΔΑΠ Δήμου Πρέβεζας

04/12/2020, 11:56 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Σάββατο στην Πρέβεζα τα δωρεάν rapid test κορωνοϊού μέσα από το αυτοκίνητο

04/12/2020, 11:28 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites