ΕΡΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: ΟΧΙ στην ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ-Ανοιχτά σχολεία για όλα τα παιδιά

ΟΧΙ στην ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ-Ανοιχτά σχολεία για όλα τα παιδιά
Η χώρα μας υποδέχτηκε ένα τεράστιο κύμα μετακίνησης προσφύγων και μεταναστών λόγω των ιμπεριαλιστικών πολύχρονων πολέμων.
Η ελληνική πολιτεία τελευταία, υποστηρίζει με κάθε τρόπο ιδιαίτερα τους πρόσφυγες πολέμου όπως και η ελληνική κοινωνία στη συντριπτική πλειοψηφία της, έχει αγκαλιάσει τόσο τους κατατρεγμένους πρόσφυγες όσο και τα ανυπεράσπιστα πολλές φορές ασυνόδευτα παιδιά τους.
Δυστυχώς όμως παρατηρούνται τοπικά, σποραδικά ανά την επικράτεια της χώρας  ξενοφοβικά και ρατσιστικά κρούσματα τα οποία κηλιδώνουν τη συνολική εικόνα προσφοράς και αλληλεγγύης όλων μας.
Ένα τέτοιο πρόσφατο λυπηρό φαινόμενο αποτελεί και το έγγραφο του Συλλόγου  Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δ.Σ. Φιλιππιάδας στο οποίο παραθέτουν μια σειρά από λόγους για τους οποίους αρνούνται να δεχτούν προσφυγόπουλα στις διδακτικές αίθουσες των παιδιών τους και τώρα η απόφαση  για αποχή των παιδιών τους από τα μαθήματα μέχρι και την Τετάρτη «λόγω της προσέλευσης των μαθητών από τρίτες χώρες τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στα σχολεία μας» όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση για τη συνέλευση που συγκάλεσαν την περασμένη Κυριακή.
Οι Εκπαιδευτικοί της Ριζοσπαστικής Αριστεράς Π.Ε. Πρέβεζας καταγγέλουμε την απόφαση του παραπάνω Συλλόγου  Γονέων και Κηδεμόνων ως ρατσιστική , ξενοφοβική που αντίκειται στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.
Ως εκπαιδευτικοί βρισκόμαστε συχνά ανάμεσα στην καχυποψία των ξενοφοβικών συμπατριωτών μας και στην καχυποψία των προσφύγων, γι’ αυτό καλούμε πρώτιστα όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς και προπαντός τους μαθητές να αναλάβουν δράσεις στήριξης των προσφύγων και μεταναστών μέσα στα σχολεία αλλά κι εθελοντικά όπου μπορούν κι έξω απ’ αυτά μέσα στην κοινωνία. Οφείλουμε όλοι εμείς που ως λαός βιώσαμε και βιώνουμε την προσφυγιά και την ξενιτιά να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να σταθούμε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες από τους πολέμους και τη φτώχεια.
Παλεύουμε για σχολεία ανοιχτά για όλους και χωρίς προαπαιτούμενα, για μια εκπαίδευση χωρίς κατηγοριοποιήσεις, ομαδοποιήσεις, κοινωνικούς αποκλεισμούς, εθνικές προκαταλήψεις που συχνά οδηγούν στις κοινωνικές διακρίσεις.
Αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε πάντα για ένα σχολείο που θα χωράει ΟΛΑ τα παιδιά του Κόσμου
                                                                                         Νοέμβρης  2016

                                                       ΕΡΑ ΠΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: Η Κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη Μόρια

09/09/2020, 12:06 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφισβητεί την αύξηση των ΜΕΘ ο Παύλος Πολάκης

09/09/2020, 11:03 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αντώνης Μπεζάς νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου

27/05/2020, 4:27 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους η Αικ. Σακελλαροπούλου

22/01/2020, 11:30 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: « Στρατηγική επιλογή της ΝΔ η απαξίωση της ΔΕΗ και του κοινωνικού της χαρακτήρα »

02/09/2019, 2:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites