Εντάχθηκαν στο Interreg δύο μεγάλα έργα της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας

πηγή photo facebook Μαγδα Τσεγκου

Όπως σας είχε ενημερώσει πρώτο το mypreveza.gr πριν από μερικούς μήνες (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)  η πρόταση που υπέβαλε η Περιφέρεια Ηπείρου για την Δημιουργία δύο καταδυτικών πάρκων, από τα οποία το ένα θα είναι στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και συγκεκριμένα στην Πάργα στο πρόγραμμα Interreg «Ελλάδα- Αλβανία 2014-2020», είχε αίσια κατάληξη και το έργο εντάχθηκε!
Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι για την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας εντάχθηκε και άλλο έργο που αφορά Μελέτη υφαλμύρινσης για την παράκτια περιοχή της!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τρείς προτάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου εντάχθηκαν  στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα- Αλβανία 2014-2020»  
Τρεις προτάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου, εγκρίθηκαν προς χρηματοδότηση  από  το
Πρόγραμμα  Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα- Αλβανία 2014-2020», με απόφαση της 2ης Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης  η  οποία συνεδρίασε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016 στην Ηγουμενίτσα.
Στις εργασίες της Επιτροπής, η Περιφέρεια Ηπείρου εκπροσωπήθηκε από την Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών, κ. Τατιάνα Καλογιάννη, η οποία ήταν και η υπεύθυνη για τη συγκρότηση των φακέλων των υπό χρηματοδότηση προτάσεων και έργων.  Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας εκπροσωπήθηκε από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη.
Κύριο αντικείμενο της συνεδρίασης αυτής ήταν η έγκριση χρηματοδότησης των προτάσεων «στρατηγικού χαρακτήρα», που υποβλήθηκαν με καταληκτική ημερομηνία την 16-05-2016, στο πλαίσιο της 1ης Πρόσκλησης του Προγράμματος.
Συνολικά από όλους επιλέξιμους φορείς που είχαν δικαίωμα υποβολής προτάσεων, υπεβλήθησαν 6 προτάσεις, ενώ η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε σε 3 από αυτές.
Οι υποβληθείσες προτάσεις ταξινομήθηκαν και προκρίθηκαν για ένταξη προς χρηματοδότηση, με αποκλειστικό κριτήριο την αξιολόγηση και βαθμολόγηση τους, όπως ακριβώς ορίζεται στον οδηγό υλοποίησης του προγράμματος.
Οι προτάσεις που εγκρίθηκαν προς χρηματοδότηση είναι 4. Σ’ αυτές περιλαμβάνονται και οι 3 προτάσεις που αφορούν την Περιφέρεια Ηπείρου και οι οποίες συνοπτικά αναφέρονται παρακάτω:
1ο ΕΡΓΟ:
Τίτλος: WASTE RREACT: Integrated waste management facilities for boosting recycling and composting in 7 Regions through cross-border activities
Αντικείμενο που αφορά την Περιφέρεια Ηπείρου: Μελέτη, κατασκευή και θέση σε λειτουργία μονάδας κομποστοποίησης στην Π.Ε Άρτας.
Προϋπολογισμός έργου: 1.700.000 €.
Καταληκτική Ημερομηνία παράδοσης έργου: Δεκέμβριος 2018
2ο ΕΡΓΟ:
Τίτλος: TACTICAL TOURISM: Targeted ACTIons for the preservation, rehabilitation and promotion of historical, Cultural and naturAL assets encouraging TOURISM, in the entire GR-AL cross-border area
Αντικείμενο που αφορά την Περιφέρεια Ηπείρου: Εκπόνηση σε στάδιο πλήρους μελέτης εφαρμογής  και λήψη όλων των απαραίτητων αδειοδοτήσεων για τη λειτουργία δύο καταδυτικών πάρκων στις περιοχές Πάργας (Π.Ε. Πρέβεζας) και Συβότων (Π.Ε. Θεσπρωτίας)
Προϋπολογισμός έργου: 150.000 €.
Καταληκτική Ημερομηνία παράδοσης έργου: Ιούνιος 2019
3ο ΕΡΓΟ:
Τίτλος: SAVE_WATER: Improving water management and supply infrastructure via smart technologies, policies and tools
Αντικείμενο που αφορά την Περιφέρεια Ηπείρου: Μελέτη υφαλμύρινσης για την παράκτια περιοχή της Πρέβεζας, Συστηματικοί και οργανωμένοι έλεγχοι ποιότητας και χαρακτηριστικών επιφανειακών υδάτων από πιστοποιημένο εργαστήριο χημικών αναλύσεων και προμήθεια και θέση σε λειτουργία κατάλληλων αισθητηρίων για την  αξιολόγηση της κατάστασης των επιφανειακών υδάτων.
Προϋπολογισμός έργου: 100.000 €.

Καταληκτική Ημερομηνία παράδοσης έργου:  Ιούνιος 2018

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Στο νέο του σκοπευτήριο θα ξεκινήσει τις προπονήσεις του το 2021 το Αθλητικό Σκοπευτικό Σωματείο Ν. Πρέβεζας

28/11/2020, 9:23 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Tablets για την τηλεκπαίδευση προμηθεύτηκε ο Δήμος Πάργας

28/11/2020, 8:55 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Νέα κρούσματα Κορωνοϊου και στους 4 Νομούς της Ηπείρου

28/11/2020, 7:32 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Τραγική κατάληξη στην εξαφάνιση του 47χρονου -Βρεθηκε απαγχονισμένος

28/11/2020, 5:27 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Στην Άρτα και τα Γιάννενα τα νέα κρούσματα Κορωνοϊου στην Ήπειρο

27/11/2020, 6:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Οι εβδομαδιαίοι έλεγχοι των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ στην Π.Ε Πρέβεζας

27/11/2020, 4:06 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites