Δεν έχει τέλος η “Οδύσσεια” των πρώην Εργαζομένων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας

Δεν φαίνεται να τελειώνει η ταλαιπωρία για περίπου πρώην Εργαζόμενους της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας, οι οποίοι εξακολουθούν και παραμένουν απλήρωτοι για τα δεδουλευμένα περίπου 20 έως 40 μηνών.
Όσο το Super Market ήταν ανοιχτό, οι εργαζόμενοι πάτσιζαν τα δεδουλευμένα τους με κάποια προϊόντα, ενώ κλείνοντας οριστικά έμειναν εντελώς απλήρωτοι.
Οι 60 περίπου εργαζόμενοι ξεκίνησαν να κάνουν επίσχεση εργασίας από τα τέλη του 2013 (κάποιοι) έως τις αρχές του 2014 (κάποιοι άλλοι), ενώ η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών έκλεισε οριστικά το καλοκαίρι του 2014.
Ο Σύνδικος της πτώχευσης που διορίστηκε από το δικαστήριο έχει ως καθήκον να διαχειρισθεί την πτωχευτική διαδικασία. Βασικά του καθήκοντα είναι να καταγράψει την περιουσία του οφειλέτη, να διαπιστώσει τις υποχρεώσεις του και να προσχωρήσει στα επόμενα βήματα της διαδικασίας. Αυτά είναι είτε η εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη και η διανομή του προϊόντος της εκποίησης στους πιστωτές.
Στην περίπτωση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών σύνδικος διορίστηκε ο κ. Δημήτριος Κωνής, ο οποίος θεώρησε ότι η επίσχεση των εργαζομένων ήταν καταχρηστική με αποτέλεσμα η υπόθεση να οδηγηθεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη.
Η Εκδίκαση προγραμματίστηκε για τον Οκτώβριο του 2014, ωστόσο τελικά εκδικάστηκε τον Φεβρουάριο του 2015 λόγω αναβολής.
Η απόφαση καθαρογράφηκε 15 μήνες αργότερα τον Οκτώβριο του 2016 και δικαιώνει πανηγυρικά τους εργαζόμενους, όμως την τελευταία ημέρα της προθεσμίας ο κ. Κωνής άσκησε έφεση βάζοντας ακόμα ένα εμπόδιο στο να τελειώσει η απίστευτη Οδύσσεια των εργαζομένων, οι οποίοι ζητούν πολύ απλά να μπορέσουν τα πάρουν το επίδομα ανεργίας που δικαιούνται και σύμφωνα με τις πληροφορίες του mypreveza.gr μερίδα των εργαζομένων αντιμετωπίζει μεγάλο βιοποριστικό πρόβλημα.
Δυστυχώς στην Ελλάδα του 2016, στην Ελλάδα της πρώτης φοράς … Αριστερά τα δικαιώματα των εργαζομένων θεωρούνται από ορισμένους καταχρηστικά …

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites