Δευτέρα, 16/12/2019

Δεν έστειλαν τα παιδιά τους σχολείο στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας λόγω Προσφυγόπουλων

Πρώτη μέρα στο σχολείο, σήμερα, για δεκάδες προσφυγόπουλα στο Καλπάκι και στην Φιλιππιάδα. Στο Καλπάκι, στις 2 μμ η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου, Αγγελική Φωτεινού υποδέχτηκε 27 παιδάκια από το κέντρο Φιλοξενίας των Δολιανών. Στο σχολείο έγινε μικρή γιορτή,που έκρυβε μια έκπληξη για τους μικρούς μαθητές. Τα παιδάκια παρακολούθησαν μια ταινία για τον κόσμο, στα αραβικά, από το φορητό Πλανητάριο Ιωαννίνων.Η κ. Φωτεινού ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως στο….
σχολείο συναντήθηκε με γονείς που εκφράζουν ανησυχία και επιφυλάξεις, λόγω ελλιπούς πληροφόρησής τους σχετικά με τις υγειονομικές συνθήκες στις οποίες ζουν τα προσφυγόπουλα.Στην Φιλιππιάδα, κτύπησε το κουδούνι στο 1ο και στο 2ο δημοτικό σχολείο για 34 προσφυγόπουλα και για περίπου 20 μεγαλύτερα παιδιά του γυμνασίου. Ωστόσο, σήμερα, πολλοί γονείς μαθητών από το 2ο δημοτικό, δεν έστειλαν τα παιδιά τους σχολείο, διότι εκφράζουν επιφυλάξεις και ζητούν να έχουν επαρκή ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση της υγείας των προσφυγόπουλων που θα φοιτήσουν εκεί.Η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι και στην Φιλιππιάδα οι όποιες επιφυλάξεις θα αρθούν τις επόμενες ημέρες και η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί.
Στη Φιλιππιάδα επίσης ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Πρέβεζας υποδέχθηκε τα προσφυγόπουλα στα σχολεία κάνοντας τους δώρο σχολικά είδη.
Σε επικοινωνία που είχε το mypreveza.gr με εκπαιδευτικούς της Φιλιππιάδας, μας μετέφεραν πως στα 2 από τα 3 σχολεία όλα εξελίχθηκαν ομαλά και μόνο στο 2ο Δημοτικό παρουσιάστηκαν αυτά τα προβλήματα, αποδίδοντας αυτές τις αντιδράσεις σε μία μικρή ομάδα ρατσιστικών φωνών οι οποίες αρκούν για να σπείρουν το πανικό σε γονείς και να δημιουργήσουν κλίμα ανασφάλειας.
Μόνη λύση στο πρόβλημα σύμφωνα με τους ίδιους είναι οι πρόσφυγες που ζουν στο στρατόπεδο Πετροπουλάκη να αφομοιωθούν από την κοινωνία και να σταματήσει η γκετοποίηση τους.
  
  

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ