Νέες παρεμβάσεις πρότεινε ο καθηγητής κ. Μουτζούρης στην Κυανή Ακτή

Στην Πρέβεζα βρέθηκε σήμερα το πρωί ο καθηγητής Ακτομηχανικής και Λιμενικών έργων, πρώην Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

 Ο κ. Μουτζούρης αποδεχόμενος την πρόσκληση της Ανοιχτής Συνέλευση Πολιτών Πρέβεζας, της Ε.Λ.Ε.Τ  τοπική επιτροπή Πρέβεζας, του Συλλόγου ‘Περιβαλλοντική Εταιρία Πρέβεζας’ και του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Πρέβεζα’ ήρθε στην πόλη μας για μια αυτοψία και εκτενή συζήτηση για την Κυανή Ακτή η οποία όμως επεκτάθηκε και στο master plan του Λιμένα Πρέβεζας.

Έχοντας εκπονήσει τη μελέτη που υλοποιήθηκε το 1998 για την προστασία της ακτής ο κ. Μουτζούρης συμπέρανε από την επιτόπια αυτοψία ότι το δυτικό τμήμα κάτω από την πρώην Αγράμπελη  προστατεύθηκε από τα έργα και με αυτό κερδίσαμε γη , το ανατολικό όμως τμήμα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω κακής κατασκευής από τον τότε εργολάβο, ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Μουτζούρη δεν τήρησε την αρχική μελέτη με αποτέλεσμα να χρειάζεται ενίσχυση με δυο ακόμα προβόλους που θα ενισχύουν τους υπάρχοντες.

 Στην συνέχεια ακολούθησε συζήτηση στο Εργατικό Κέντρο όπου παρέστη και ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Μπαίλης, ο οποίος έφτασε με αρκετά λεπτά καθυστέρησης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Γιαννουλάτο και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νίκο Αναγνώστου. Ο κ. Μπαίλης δεσμεύθηκε πως θα συνεργαστεί με τον καθηγητή για να γίνει το έργο ενίσχυσης της Κυανής Ακτής,ενώ τα αίματα “άναψαν” όταν η συζήτηση επεκτάθηκε στο Λιμάνι της Πρέβεζας.

 Ο κ. Μουτζούρης εμφανίστηκε υπέρμαχος της πρότασης που θέλει το εμπορικό λιμάνι να φύγει από εκεί που είναι σήμερα καθώς όπως ανέφερε “Προέχει μαρίνα σε μια πράσινη τουριστική πόλη όπως είναι η Πρέβεζα και σε δεύτερη μοίρα έρχεται το λιμάνι” με τον Δήμαρχο Πρέβεζας να συμφωνεί με αυτή την άποψη και τον επενδυτή της Μαρίνας ωστόσο να του καταλογίζει κωλυσιεργία στις αδειοδοτήσεις! Απαντώντας σε έντονο ύφος ο κ. Μπαίλης είπε πως η σημερινή Δημοτική αρχή έδωσε λύση σε ένα θέμα που βραδυπορούσε από το 1995 έως και το 2012.

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η επιχείρηση Konstas αναζητά πωλητή-πωλήτρια

24/06/2021, 11:46 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η EVELIN εντόπισε τα ναρκωτικά

24/06/2021, 10:53 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Άτομα για πρακτική αναζητά το Da Luz Daluz Boutique Hotel

24/06/2021, 10:31 πμ

ΚΑΙΡΟΣ

Τους 36 βαθμούς κελσίου άγγιξε το θερμόμετρο χθες στην Πρέβεζα

24/06/2021, 9:49 πμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πώς περιγράφει ο Μητροπολίτης Αρτας Καλλίνικος την επίθεση: Θα μπορούσαμε να είχαμε πάθει πολύ χειρότερα

24/06/2021, 9:43 πμ

ΕΡΓΑΣΙΑ, ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Ξενοδοχείο daLUZ Boutique Hotel αναζητά προσωπικό

24/06/2021, 9:36 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites