Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου συμβάλει ενεργά στην αποκατάσταση του Αρχαίου Θεάτρου της Κασσώπης

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας, που αδιάκοπα εφαρμόζει, η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου έγινε Χορηγός του προγράμματος  My Kassopi –  πρόγραμμα crowdfunding για το Αρχαίο Θέατρο Κασσώπης  που υλοποιείται από το «ΔΙΑΖΩΜΑ»  και την πλατφόρμα  act4Greece.
Για 2.500 χιλιάδες χρόνια το Αρχαίο Θέατρο της Κασσώπης στέκεται αγέρωχο στις πλαγιές του Ζαλόγγου και γοητεύει τους επισκέπτες. Στις αρχές του 1950 η αρχαιολογική σκαπάνη του καθηγητή Σ. Δάκαρη  ξεκίνησε να αποκαλύπτει το ασύγκριτο μεγαλείο της Αρχαίας Κασσώπης και του μοναδικού  θέατρού της. Μέσω του  έργου του σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ, στην Ήπειρο γίνεται  πραγματικότητα η πρώτη πολιτιστική διαδρομή Αρχαίων Θεάτρων στην Ελλάδα, το θέατρο της Κασσώπης μαζί με αυτά  της Δωδώνης, Νικόπολης, Αμβρακίας, Γιτάνας αποτελούν τους σταθμούς της διαδρομής .
Η Συνεταιριστική Τράπεζα  Ηπείρου αποφάσισε να στηρίξει ενεργά την δημιουργία της Πολιτιστικής Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου έχοντας κατά νου ότι η απόφαση αυτή εξυπηρετεί,  πρώτα την ανάπτυξη και  την ανάδειξη της μεγάλης Πολιτιστικής κληρονομιάς της Ηπείρου και κατόπιν ότι θα επιφέρει πολλαπλά θετικά αποτελέσματα στην κοινωνία και την οικονομία της Ηπείρου (τουριστική ανάπτυξη και προβολή κλπ).
Στο πλαίσιο των παραπάνω η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου αποφάσισε ότι εκτός της οικονομικής στήριξης των € 5.500,00 που προσφέρει για την αποκατάσταση του Αρχαίου Θεάτρου της Κασσώπης, θα συμμετάσχει επίσης ενεργά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Ηπειρωτών μέσω του δικτύου καταστημάτων της στηρίζοντας ακόμη περισσότερο τον σκοπό αυτό, άλλωστε ως Συνεταιριστική επιχείρηση η Τράπεζα Ηπείρου στήριζε και θα συνεχίσει να στηρίζει μια από της βασικές αξίες της συνεταιριστικής ιδέας «χρειαζόμαστε λίγα από πολλούς ώστε να πετύχουμε κάτι μεγάλο»

ΤΕΛΟΣ

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

25/10/2021, 4:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συλλυπητήρια επιστολή του Επιμελητηρίου Πρέβεζας για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

25/10/2021, 3:23 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης : Η Φώφη έγινε σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες

25/10/2021, 3:16 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεχίζεται το Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας ΤΕΒΑ από την Π.Ε. Πρέβεζας

25/10/2021, 3:09 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κίνημα Αλλαγής Ν. Πρέβεζας : Η χώρα και ο πολιτικός κόσμος από σήμερα γίνεται φτωχότερος! 

25/10/2021, 2:24 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου η κατάθεση αιτήσεων για τις λίστες αναμονής ιατρικών ειδικοτήτων

25/10/2021, 1:34 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites