Παρασκευή, 05/06/2020

Κέρδισε και πάλι το ενδιαφέρον του κόσμου η Γιορτή Κάστανου και Τσίπουρου στη Ροδαυγή Άρτας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδαυγής » Η Αγία Παρασκευή» σε συνεργασία με τον Δήμο Αρταίων, την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και το Επιμελητήριο Άρτας, διοργανώσε χθες Κυριακή 16 Οκτωβρίου την 8η Γιορτή κάστανου και τσίπουρου στην πλατεία Ροδαυγής. Στην εκδήλωση συμμετέχουν ο Σύλλογος Γυναικών, το Σουμέσι και οι φίλοι του Άμμου.

 Από τις 11:00 το πρωί τα ψητά και βραστά κάστανα περίμεναν τους επισκέπτες να τα δοκιμάσουν ενώ το μυρωδάτο Ροδαυγιώτικο τσίπουρο έρεε άφθονο.

 Για αρχή προσφέρονταν ζεστές γλυκές τηγανίτες με ζάχαρη ενώ τα κάρβουνα δεν έψηναν μόνο Κάστανα αλλά και πεντανόστιμο κοντοσούβλι και σουβλάκια

 Τους επισκέπτες διασκέδασαν η παραδοσιακή κομπανία του Ηλία Πλαστήρα και το χορευτικό  τμήμα Πολιτιστικού Συλλόγου της Λευκάδας το οποίο χόρεψε παραδοσιακούς χορούς από τα επτάνησα και την Ήπειρο.

 Την Γιορτή Κάστανου και Τσίπουρου στη Ροδαυγή τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Τσιρογιάννης και ο Βουλευτής Άρτας κ. Τσίρκας οι οποίοι μάλιστα έσυραν και το χορό.

 Αρκετοί ήταν και οι Πρεβεζάνοι οι οποίοι θέλησαν να περάσουν ξεχωριστά αυτή την Κυριακή. Άλλοι ακολούθησαν συλλόγους που διοργάνωσαν εκδρομή και άλλοι με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα γεύτηκαν άφθονο Κάστανο και Τσίπουρο Ροδαυγής.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ