Τέλος στο “σήριαλ” της δίκης του Σπύρου Πλέουρα-Δήλωση του Δημοσιογράφου στο ΣΤΑΘΜΟ της Πρέβεζας

Με μία από τις κατώτερες ποινές κρίθηκε ένοχος στη δική που ήταν κατηγορούμενος ο Πρεβεζάνος Δημοσιογράφος και εκδότης της Εφημερίδας “ΤΟΜΗ στην Ενημέρωση” Σπύρος Πλέουρας.
Σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πρέβεζας εκδικάστηκε η μήνυση που είχε καταθέσει ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του δημοσιογράφου.
Η ποινή των 6 μηνών με αναστολή 2 ετών δεν “λερώνει” καν το ποινικό μητρώο του κατηγορουμένου και δεν συγκαταλέγεται καν στις ποινές που επιβάλουν τα δικαστήρια για συκοφαντική δυσφήμιση οι οποίες ανέρχονται άνω των 15 μηνών, πράγμα που δείχνει ότι θα μπορούσε ακόμα και να είχε απαλλαγεί, όμως μη ξεχνάμε ότι είχε απέναντι του έναν εν ενεργεία Δήμαρχο …
Χαρακτηριστική μάλιστα ήταν η στάση του Δημάρχου ο οποίος ακόμα και όταν ο Πρόεδρος του δικαστηρίου θέλησε να λήξει την υπόθεση με συμβιβασμό, με κατηγορηματικό τρόπο δεν αποδέχθηκε ζητώντας την βαριά τιμωρία του Δημοσιογράφου, ενώ ο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής δεν έχει λόγο δια το αν το Δικαστήριο θα χορηγήσει ή όχι ελαφρυντικά στον κατηγορούμενο και σε κάθε περίπτωση δε δικαιούται να αντιταχθεί σε πρόταση περί ελαφρυντικών, διότι κατά Νόμο, επιδιώκει μόνο την καταδίκη του κατηγορουμένου και όχι ποινή υψηλή ή όχι”.
Η υπερασπιστική πλευρά του Δημοσιογράφου άσκησε όπως αναμένονταν έφεση ενώ ο Δικηγόρος του κ. Πλέουρα κ. Αριστείδης Φατούρος δήλωσε μετά το δικαστήριο ” “Θεωρώ ότι η απόφαση για τον κ.Πλέουρα ήταν ευνοϊκή γιατί αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μεταμέλειας και των μη ταπεινών αιτίων, μπορούσε όμως να τον απαλλάξει  εντελώς γιατί θεωρώ ότι έστω και κατά ένα μέρος τα δημοσιεύματα είχαν βάση και ήταν αληθή”
Ο κ. Μπαίλης φάνηκε μη ικανοποιημένος από την απόφαση κάτι που έδειξε στην δήλωση που έκανε ο ίδιος αφού δεν δήλωσε ούτε δικαιωμένος ούτε καν ικανοποιημένος. “Σέβομαι απόλυτα την απόφαση της δικαιοσύνης, λυπάμαι για το γεγονός ότι φτάσαμε μέχρι σήμερα εδώ. Θα πρέπει όμως να καταλάβουμε όλοι μας ότι η τιμή και η υπόληψη ενός ανθρώπου δεν παζαρεύεται, για μένα προσωπικά η τιμή και η υπόληψη είναι πάνω από όλα ως πατέρα και συζύγου αλλά και ως απλού πολίτη αυτού του τόπου. Πάνω από όλα θα πρέπει να επικρατήσει η δικαιοσύνη και η νομιμότητα σε όλες τις αποφάσεις έτσι βάδιζα όλα τα χρόνια και έτσι θα βαδίσω” είπε  ο κ. Μπαίλης.
Στο ηχητικό που ακολουθεί ακούστε στην δήλωση του Δημοσιογράφου στο ΣΤΑΘΜΟ της Πρέβεζας

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites