Δευτέρα, 08/10/2018

Τοποθέτηση εξωτερικών απινιδωτών στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Πρέβεζας, στη Νέα Σαμψούντα και στη Νέα Κερασούντα

Συνεχίζεται η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου για τη δημιουργία δικτύου φορητών αυτόματων απινιδωτών στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες. Τις επόμενες ημέρες το πρόγραμμα περιλαμβάνει τοποθέτηση εξωτερικών απινιδωτών στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Πρέβεζας, στη Νέα Σαμψούντα και στη Νέα Κερασούντα, με χορηγίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομου, του Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Σαμψούντ0ς «ΑΜΙΣΣΟΣ» και του κ. Χρήστο Χασίδη.
Η τοποθέτηση των απινιδωτών θα γίνει εντός της πρώτης εβδομάδας του Νοεμβρίου και αφού προηγουμένως ολοκληρωθεί η εκπαίδευση πολιτών, που έχουν επιλεγεί με βασικό κριτήριο την εργασία και διαμονή κοντά στα σημεία τοποθέτησης των  συσκευών, ώστε να μπορούν να παράσχουν άμεσα πρώτες βοήθειες.
Τις ευχαριστίες τους προς τους χορηγούς εκφράζουν η Περιφέρεια και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, τονίζοντας πως:  «Πρόκειται για μια τεράστια προσφορά εκ μέρους τους που συμπαραστάθηκαν σε αυτή την προσπάθεια. Σε αυτή τη δύσκολη εποχή που ζούμε, μόνο με δράσεις αλληλεγγύης μπορούμε να κρατήσουμε την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο». 
Δύο ακόμη προσθήκες στην Π.Ε. Ιωαννίνων
Πέραν αυτών δύο νέοι απινιδωτές προστέθηκαν στο δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων τις προηγούμενες ημέρες, καθώς, παρουσία του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Οδυσσέα Πότση,  έγινε τοποθέτηση ενός στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κοπάνων (προσφορά της εταιρίας TSAGOIL) και ενός στην Τοπική Κοινότητα Βούρμπιανης Δήμου Κόνιτσας, (προσφορά της οικογένειας Καναβούρα Λαζάρου σε μνήμη Φλούδα Χριστόφορου). Για το χειρισμό τους θα ακολουθήσει πρακτική εκπαίδευση ατόμων που θα υποδειχθούν από τον Ι.Ν. και την Τοπική Κοινότητα. Η Περιφέρεια Ηπείρου εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τους χορηγούς και προς όλους όσοι συμβάλλουν στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ