Μια μεγάλη γιορτή για την δική μας Κασσώπη-Σχέδιο παγκόσμιας πρωτοτυπίας οι Πολιτιστικές Διαδρομές

Με την πιο γλυκιά στιγμή αυτού του ωραίου ταξιδιού των πολιτιστικών διαδρομών, όπως την χαρακτήρισε ο ίδιος ο Πρόεδρος του Διαζώματος κ. Σταύρος Μπένος συνεχίζεται η συμμετοχική χρηματοδότηση, δηλαδή το crowdfunding για την συγκέντρωση του ποσού των 80 χιλιάδων ευρώ για την μελέτη αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου της Κασσώπης. Στα πλαίσια λοιπόν της δράσης act4greece πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου παρουσίαση του προγράμματος παρουσία πλήθους πολιτών και φορέων.
Καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να στηρίξουν το όλο εγχείρημα βάζοντας ακόμα και το πιο μικρό λιθαράκι αυτό των 2 ευρώ.
  «Μέσα σε αυτή την πορεία τώρα είναι μια κομβική στιγμή, είναι η στιγμή που απευθυνόμαστε σε εσάς, τους Πρεβεζάνους και όλους τους Ηπειρώτες και ζητούμε τη συνδρομή σας για το θέατρο της Κασσώπης. Χρειάζεται να συγκεντρωθούν 80 χιλιάδες ευρώ για να πληρωθεί η μελέτη με την οποία θα ξεκλειδώσουν από το ΕΣΠΑ περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό τα χρήματα αυτά να μαζευτούν από πολίτες της περιοχής μας καθώς θα αποτελέσει και ένα συμβολισμό που θα δείχνει ότι η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει το πρόγραμμα και έχει υιοθετήσει αυτό το αρχαίο θέατρο» είπε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου.

Το crowdfunding ενεργοποιεί τη θέληση του κοινού να συμβάλει στην επιτυχία στόχων, παρακινώντας το να γίνει κομμάτι της πρωτοβουλίας του Διαζώματος, επιθυμεί να στηρίξει, ενθαρρύνοντας τη συλλογική συμμετοχή και ικανοποιώντας την επιθυμία του να συνεισφέρει ενεργά στην πράξη.
Για αυτή την ενεργή συνεισφορά αλλά και για όλη την πορεία των πολιτιστικών διαδρομών και την μέχρι σήμερα άποψη συνεργασία του Διαζώματος με την Περιφέρεια Ηπείρου και ειδικά με τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου ο πιο κατάλληλος να μιλήσει ήταν ο εμπνευστής και Πρόεδρος του Διαζώματος κ. Στάυρος Μπένος. «Στην Ήπειρο ξετυλίγεται ένα σχέδιο που έχει παγκόσμια πρωτοτυπία. Αυτό που συμβαίνει στην Ήπειρο είναι η σύνδεση του αποθέματος του περιβαλλοντικού και του πολιτιστικού με την καθημερινότητα, με την πραγματική ζωή και την πραγματική οικονομία. Αυτό καλούμαστε να κάνουμε στην Ήπειρο. Σήμερα αυτό που κάνουμε εδώ είναι κάτι ιερό και το κάνουμε αυτό γιατί έχει έναν υψηλό συμβολισμό. Γιατί θέλουμε ο κάθε πολίτης, ο κάθε Ηπειρώτης να αισθανθεί ότι ήταν κι αυτός εκεί σε αυτό το μεγάλο σχέδιο, αυτό το σχέδιο που θα ενώσει τον πρωτογενή τομέα, που θα ενώσει την τουριστική οικονομία, τις νεοφυείς επιχειρήσεις, που θα ενώσει όλα τα νέα παιδιά. Σήμερα είναι μια μεγάλη γιορτή, είναι η πιο γλυκιά στιγμή αυτού του ωραίου ταξιδιού, βάλτε το χέρι στην ψυχή και όπως μπορείτε, με όποιον τρόπο μπορείτε δηλώστε παρών» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μπένος απευθύνοντας κάλεσμα στους πολίτες, ενώ αμέσως μετά υπήρξαν προσφορές με πιο χαρακτηριστικές αυτή της Τράπεζας Ηπείρου, την οποία ανακοίνωσε ο πρόεδρος της κ. Ζωνίδης και ανέρχεται στα 5..500 χιλιάδες ευρώ και του Ιδρύματος Ακτία Νικόπολης την οποία ανακοίνωσε επίσης ο πρόεδρος κ. Νίκος Καράμπελας και ανέρχεται στα 1000 ευρώ.

Η εκδήλωση για το πρόγραμμα crowdfunding #mykassori έκλεισε με παρουσίαση για την αρχαία Κασσώπη από την προϊσταμένη της ΛΓ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας – Άρτας κα Ανθή Αγγέλη, αλλά και με την παρουσίαση της λειτουργίας της «πλατφόρμας» crowdfunding από τις υπεύθυνες  του προγράμματος.

Όσοι επιθυμείτε να συμμετέχετε στην δράση #mykassopi δεν έχετε παρά να μπείτε στην πλατφόρμα https://www.act4greece.gr/challenge/my-kassopi/ έως 31.12.2016 και να βοηθήσετε στην συγκέντρωση πόρων που θα δώσουν ξανά ζωή σε ένα από τα ομορφότερα θέατρα της χώρας μας.

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Πρέβεζα γιόρτασε τα 109 χρόνια από την απελευθέρωση της

21/10/2021, 11:05 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μαρία Νεγρεπόντη – Δεληβάνη : Ύβρης μεγατόνων το συνέδριο προς τιμήν του Αλή Πασά στα Γιάννενα

21/10/2021, 10:42 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στην Πρέβεζα τα ιστορικά κειμήλια του Μάρκου Μπότσαρη και της Λένως Μπότσαρη

21/10/2021, 10:18 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Στην αντεπίθεση επιμελητήριο και οι εμπορικοί σύλλογοι Πρέβεζας και Ιστορικού Κέντρου για τις ανυπόστατες μεθοδεύσεις των τελευταίων ημερών

21/10/2021, 5:44 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Στη Βουλή οι συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία της Ηπείρου

21/10/2021, 1:31 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : 76η επέτειος βύθισης του Ναρκαλιευτικού πλοίου “Πηνειός”

21/10/2021, 12:10 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites