Σάββατο, 30/05/2020

Χρυσό μετάλλιο για τον γίγαντα της Άρσης Βαρών Παύλο Μάμαλο

Μετά από καταπληκτική εμφάνιση ο Παύλος Μάμαλος κατέκτησε δίκαια το Χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 107 κιλών της Άρσης Βαρών των Παραολυμπιακών Αγώνων σηκώνοντας 238 κιλά, επίδοση που αποτελεί νέο ρεκόρ αγώνων.
Διαβάστε επίσης
 Παραολυμπιακοί 2016: οι Ελληνικές συμμετοχές της Τετάρτης (14/9)
Παραολυμπιακοί Αγώνες 2016: το πρόγραμμα της Τετάρτης (14/9)
Ο «γίγαντας» της ομάδας των «δυνατών» της Παραολυμπιακής αποστολής έδειξε από την πρώτη του προσπάθεια ότι ήταν έτοιμος για το βάθρο σηκώνοντας 233 κιλά, και το επιβεβαίωσε στην 2η του με 234. Την ίδια ώρα οι αντίπαλοι του έμεναν 8 κιλά πίσω. Ο Αιγύπτιος Αχμέντ σήκωσε 233 στην 3η του προσπάθεια δίχως να θελήσει να μπει στην διαδικασία του Χρυσού.
Ο Ιρανός Σαντεκζαντεσαλμανί επίσης δεν θέλησε να τον κοντράρει στην τελευταία του προσπάθεια και έβαλε την μπάρα στα 234 κιλά, όντας όμως βαρύτερος από τον Έλληνα πρωταθλητή, ακόμη και αν τα σήκωνε. Τελικά δεν τα κατάφερε και με 226 έμεινε τρίτος και αναδεικνύοντας τον Παύλο Μάμαλο Χρυσό Παραολυμπιονίκη. Ο οποίος σήκωσε και τα 238 κιλά και βγάζοντας μια μεγάλη κραυγή πανηγύρισε την μεγάλη του νίκη! Επιχείρησε στο τέλος να κάνει και παγκόσμιο ρεκόρ με 243,5 κιλά αλλά δεν τα κατάφερε.
Mamalosresults
Ο Παύλος Μάμαλος ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κίνας και το Ευρωπαϊκο το 2015, Αργυρός Παραολυμπιονίκης στο Πεκίνο το 2008 και Χάλκινος στο Λονδίνο το 2012 και είναι ο κορυφαίος αθλητής της ομάδας της Άρσης Βαρών. Αυτό ήταν το 2ο μετάλλιο για την Ελληνική Αρση Βαρών μετά το Χάλκινο του τραυματία Μπακοχρήστου στα 54 κιλά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ