ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ: “Καταγγέλουμε με κατηγορηματικό τρόπο τις ρατσιστικές φωνές μίσους”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕC:UsersUserDesktopαρχείο λήψης.png


Καταγγέλουμε με κατηγορηματικό τρόπο τις ρατσιστικές φωνές μίσους, όπως αυτές εκφράστηκαν σε πρόσφατη ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού σχολείου Φιλιππιάδας, ενάντια στην ένταξη προσφυγόπουλων στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η κατάπτυστη ανακοίνωση θυμίζει χρυσαυγίτικες πρακτικές και καμία σχέση δεν έχει, δεν εκφράζει τα αισθήματα της εργατικής τάξης και της νεολαίας της περιοχής μας, που όλο αυτό το διάστημα έχει σταθεί αλληλέγγυα στους πρόσφυγες και με έμπρακτο τρόπο.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεσμευμένη από τις αποφάσεις της ΕΕ που στήριξε και οι οποίες δημιούργησαν συνθήκες εγκλωβισμού των προσφύγων, φέρει τεράστιες ευθύνες. Παρά τις διακηρύξεις της εδώ και μήνες, δεν έχει λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο για το ζήτημα της εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για ξενοφοβικές και ρατσιστικές αντιλήψεις. Στα σχολεία δεν πρέπει να υπάρχει χώρος για το μίσος του ρατσισμού, του φασισμού και των διακρίσεων. Θέλουμε να μεγαλώσει η νεολαία με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο.
Οι μαθητές δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε από τους συνομηλίκους μας, αναγνωρίζουμε πλήρως τα ίσα δικαιώματα που έχουν με εμάς, το δικαίωμά τους στη μόρφωση, που πρέπει να συνεχιστεί και σε αυτές τις συνθήκες, μέχρι να λυθεί η μεταφορά τους από τη χώρα μας στις χώρες που θέλουν να πάνε.
Το ΚΚΕ, η ΚΝΕ, τα ταξικά σωματεία όλο το προηγούμενο διάστημα απέδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στο δράμα των προσφύγων, συγκεντρώνοντας τρόφιμα και ρουχισμό, με μεγάλη ανταπόκριση από εργατόκοσμο και μαθητές της περιοχής μας. Δε συμβιβαζόμαστε με την κατάσταση αυτή! Σήμερα είναι ανάγκη να υλοποιηθούν με κρατική ευθύνη όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για μια ουσιαστική εκπαιδευτική διαδικασία για τα παιδιά των προσφύγων, χωρίς την εμπλοκή των ΜΚΟ, τόσο στους χώρους φιλοξενίας, όσο και στα σχολεία -κατά βάση- τις απογευματινές ώρες.
Αυτό σημαίνει ότι το κράτος πρέπει να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, μέσα από τις δημόσιες δομές Υγείας, ώστε να πληρούνται τα κριτήρια εγγραφής που ισχύουν για όλα τα παιδιά, όπως εμβόλια, ιατρικές βεβαιώσεις, για την πρόληψη ασθενειών και για να μην αποκλειστεί από την εκπαιδευτική διαδικασία ούτε ένα παιδί προσφύγων. Να εξασφαλιστεί όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό (καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες κ.ά.), καθώς και η ασφαλής μεταφορά των παιδιών από το ίδιο το κράτος, όπου χρειάζεται.
Ο εχθρός μας δεν είναι τα μικρά και ταλαιπωρημένα παιδιά που άφησαν την πατρίδα τους εξαιτίας του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Ο πραγματικός αντίπαλος, ο πραγματικός ένοχος είναι το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που το στηρίζουν, οι οποίοι για τα κέρδη και τους ανταγωνισμούς του μεγάλου κεφαλαίου δεν διστάζουν να ανάψουν τη φωτιά του πολέμου όπου Γης. Είναι ανάγκη να δυναμώσει τόσο η αλληλεγγύη απέναντι στους πρόσφυγες όσο και η κοινή πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που σπέρνουν το θάνατο και την προσφυγιά.
Οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές οικογένειες πρέπει να συνεχίσουν να αγκαλιάζουν τους χιλιάδες ξεριζωμένους. Να κινητοποιηθούν αποφασιστικά ενάντια στο φασιστικό – ρατσιστικό δηλητήριο που στάζουν διάφορα κέντρα, που εμφανίζονται πότε ως «αγανακτισμένοι» και πότε ως «προβληματισμένοι γονείς» που δεν θέλουν στο σχολείο των παιδιών τους τα προσφυγόπουλα.
Ενωμένοι στον αγώνα ενάντια στους εκμεταλλευτές, δυναμώνοντας τη διεθνιστική αλληλεγγύη, οι λαοί μπορούν να κερδίσουν τη ζωή που σήμερα τους στερεί το εκμεταλλευτικό σύστημα. Όσο συνεχίζονται οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και ισχύουν οι αποφάσεις των ΕΕ-ΝΑΤΟ δεν μπορεί να υπάρχει λύση του προβλήματος. Το ΚΚΕ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την ανακούφιση των συνεπειών, που απαιτούν ρήξη με την ΕΕ και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, με το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα. Η πατριωτική στάση για κάθε Έλληνα νέο, εργαζόμενο, μαθητή, σπουδαστή είναι η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, ο αγώνας για να απεμπλακεί η Ελλάδα από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Να διεκδικήσουμε:
  • Νέες ανοιχτές δομές φιλοξενίας, χώρους που θα πληρούν τις συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και αξιοπρεπούς διαβίωσης.
  • Εκπαίδευση όλων των παιδιών των μεταναστών και προσφύγων, με εξασφάλιση όλων των αναγκαίων προϋποθέσεων: Εξειδικευμένο και επαρκή αριθμό εκπαιδευτικών, καθαρίστριες, σχολικούς φύλακες, κατάλληλες αίθουσες κ.ά.
  • Καμιά εμπλοκή των γνωστών αμαρτωλών ΜΚΟ.
  • Ασφαλή μεταφορά των παιδιών από κρατικές υπηρεσίες.
  • Εξασφάλιση όλων των όρων υγιεινής για τα παιδιά: Εμβολιασμοί, βεβαίωση γιατρού κ.ά.
  • Ανθρώπινες συνθήκες για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.


Όλοι στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και καταδίκης των ρατσιστικών αντιλήψεων.
Σάββατο 1 Οκτώβρη, στις 11:00 π.μ. στην κεντρική πλατεία Φιλιππιάδας


Παλεύουμε για μία κοινωνία χωρίς κρίσεις, πολέμους, προσφυγιά!
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών!

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενός κακού, μύρια έπονται; ίσως και όχι!

21/03/2020, 4:14 μμ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΥΓΕΙΑ

Όχι φόβος, μόνο προσοχή…

20/03/2020, 10:37 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου

12/03/2018, 1:14 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites