“Αυτοί κλείνουν και ερημώνουν το Κολυμβητήριο.Εμείς τι κάνουμε;”

ΑΥΤΟΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΡΗΜΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ
ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;
ΤΟΥ ΚΩΣΤΟΓΙΑΝΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΗ
Πρόσφατα έγραψα ένα άρθρο με τον τίτλο «Κύριε δήμαρχε, τα κολυμβητήρια δεν υπάρχουν για να λειτουργούν κανά δυο μήνες το καλοκαιράκι». Προφανώς η δημοτική αρχή και προσωπικά ο κος Συγκούνας, υπεύθυνος του δήμου για το «αθλητικό γίγνεσθαι» και κυρίως για το «αθλητικό μη γίγνεσθαι», διαβάζοντάς το ανάποδα, θεώρησε πως τα κολυμβητήρια υπάρχουν για να λειτουργούν λιγότερο από δυο μήνες . Έτσι προχώρησε με ένα πραξικοπηματικό τρόπο στο κλείσιμό του πριν καν συμπληρωθεί αυτό το έρμο το δίμηνο, διατάζοντας το άδειασμα της κολυμβητικής δεξαμενής και αφήνοντας σύξυλους τους πάντες.
Οι δικαιολογίες που βρήκε δεν είναι τίποτε άλλο από ομολογία της πλήρους αδιαφορίας και ανικανότητας του ίδιου προσωπικά και της δημοτικής αρχής και ασφαλώς δεν μπορούν να καλύψουν ούτε να δικαιολογήσουν τη χρόνια συστηματική πολιτική ξεχαρβαλώματος και εγκατάλειψης. Εγκατάλειψη που, αν εμείς δεν αποτρέψουμε, αυτοί στοχεύουν να διαιωνίσουν και στο μέλλον.
Αντί να επικαλείται ως αιτία του πρόωρου κλεισίματος την άδεια του υπαλλήλου δίμηνης απασχόλησης η δημοτική αρχή θα πρέπει να φροντίσει να υπάρχουν θέσεις μόνιμης απασχόλησης για να καλύπτονται ταυτόχρονα και οι ανάγκες της πλήρους απασχόλησης των εργαζομένων και οι λειτουργικές ανάγκες του κολυμβητηρίου.
Αποτελεί επίσης κοροϊδία στους γονείς των παιδιών κολυμβητών και στα ίδια τα παιδιά, που πήγαιναν να προπονηθούν, η επίκληση αυτής της αιτίας γιατί δεν αναφέρεται σε ένα απρόβλεπτο γεγονός αλλά σε κάτι που ο υπεύθυνος του Δήμου γνώριζε και θα έπρεπε να είχε προβλέψει και επιλύσει. Επομένως το ξαφνικό κλείσιμο μπορεί να ερμηνευτεί και ως επίδειξη πυγμής με στόχο να αποθαρρύνει κάθε φωνή και προσπάθεια για χειμερινή λειτουργία του.
Σχετικά με το μέλλον ο κος Συγκούνας δήλωσε πως βρίσκονται σε εξέλιξη δύο μελέτες, η μία για την αντικατάσταση του αντλιοστασίου και των σωληνώσεων του κολυμβητηρίου και η δεύτερη για τη θέρμανση της πισίνας με εναλλακτικές μορφές ενέργειας, για τις οποίες ευελπιστεί ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Άνοιξη και θα υπάρξει και η ανάλογη χρηματοδότηση για να υλοποιηθούν.
Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι. «Τώρα τις θυμηθήκατε τις μελέτες; Το προηγούμενο διάστημα τι κάνατε; Και αν αυτές οι περίφημες μελέτες δε βρουν ανάλογη χρηματοδότηση τι γίνεται; Μήπως τελικά όλα αυτά δεν είναι παρά ένα εύσχημος τρόπος να αποποιηθείτε των ευθυνών σας περιμένοντας το θέμα να ξεχαστεί και να επιστρέψετε στη μίζερη κανονικότητά σας ;»
Είναι αλήθεια πως παρά τη δίκαιη αγανάκτηση που δημιούργησε η αυθαίρετη συμπεριφορά του δημάρχου και του αρμοδίου του η αντίδραση ήταν υπερβολικά μικρή ως ανύπαρκτη. Θα περίμενε κανείς , με πρωτοβουλία ίσως των υπαρχόντων συλλόγων, να
υπάρχει μια κινητοποίηση μαζί με τους γονείς και όλους τους ενδιαφερόμενους στον Δήμο, ώστε να πιεστεί να αλλάξει την απαράδεκτη στάση αδιαφορίας του, κάτι που μέχρι τώρα δε βλέπω να έχει γίνει.
Επειδή δεν πρέπει να παραμένουμε μόνιμα απαθείς σε αυτά που αποφασίζουν οι άλλοι για μας χωρίς εμάς και επειδή η αδιαφορία σημαίνει συνενοχή , νομίζω πως κάτι πρέπει να κάνουμε. Προτείνω την Τετάρτη 21-9-2016 στις 4.30 το απόγευμα σε όσους ενδιαφέρονται να βρεθούμε στον χώρο του κολυμβητηρίου , όχι βέβαια για να θαυμάσουμε την ήδη άδεια πισίνα και τις απαρχές μετατροπής της σε βούρκο, αλλά για να συζητήσουμε τους τρόπους αντίδρασής μας και την απαίτησή μας από τον Δήμο να αναβαθμίσει και να λειτουργήσει το κολυμβητήριο της πόλης μας.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 6976951375, e-mail taxkost@hotmail.com
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Κάποιοι θα προσπαθήσουν να θέσουν σε αντιπαράθεση τη λειτουργία του κολυμβητηρίου με τη λειτουργία των άλλων αθλητικών χώρων. Είναι νομίζω αυτονόητο πως δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα. Η πραγματική αντιπαράθεση σχετίζεται με το εξής ερώτημα: «Θα ικανοποιήσουμε τις δικές μας πολυποίκιλες ανάγκες και θα αναβαθμίσουμε την ποιότητα της ζωής μας ή θα επιτρέψουμε ο κάθε Δήμος (και η κάθε Κυβέρνηση) να μας απαξιώνει και μας στερεί το δικαίωμα της άθλησης, της παιδείας, της υγείας , γιατί έχει άλλες προτεραιότητες;» Άλλο τέτοιο μνημείο απαξίωσης (μαζί με το κολυμβητήριο) είναι το προπονητήριο και τα βάρη κάτω από τις κερκίδες του δημοτικού σταδίου της πόλης, του οποίου η φρικτή κατάσταση αποτελεί ευθεία προσβολή για τους αθλητές που το χρησιμοποιούν και ντροπή για τους υπευθύνους του Δήμου.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Το έθιμο με τα πολυσπόρια

20/11/2023, 11:54 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Απελευθέρωση της πόλεως τοπική εορτή (του Θεόδωρου Δράκου)

24/10/2023, 8:56 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής (Β΄Μέρος)

24/10/2023, 7:46 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής

23/10/2023, 3:31 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Παναγία η Πρεβεζάνα

14/08/2023, 9:35 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Αντί επικηδείου για τον Γιώργο Ι. Μουστάκη

20/07/2023, 12:20 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Τουρκική Εισβολή στη Κύπρο. 49 χρόνια Κατοχής (του Γιάννη Γιώτη)

20/07/2023, 11:00 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Πνιγμοί στην θάλασσα και ασφαλής κολύμβηση (του Απόστολου Κατσανάκη)

18/07/2023, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites