Αλλάζουν όλα στα πρωταθλήματα Volley ΕΣΠΕΔΕ-Ρεκόρ συμμετοχών

Μετά τις δηλώσεις συμμετοχής,  μας γίνανε γνωστές από την Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε. οι ομάδες που θα συμμετέχουν στα μεγάλα πρωταθλήματα Ανδρών- Γυναικών. Στους Άνδρες 8 ομάδες θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, ενώ στις Γυναίκες στο αντίστοιχο πρωτάθλημα οι ομάδες είναι 13, αριθμός ρεκόρ για την περιφέρειά μας.
Το πρωτάθλημα των Ανδρών θα έχει την ίδια μορφή με πέρυσι, οι τέσσερις (4) πρώτες ομάδες θα συμμετέχουν στα play-off ανόδου για την Α2 Εθνική κατηγορία συγκροτώντας ζευγάρια(1ος – 4ος), (2ος – 3ος) μεταφέροντας τις νίκες, ενώ από φέτος σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Πρωταθλητής θα παίξει μπαράζ ανόδου, με αντίπαλο τον πρωταθλητή Θράκης/Αν. Μακεδονίας.
Οι ομάδες που δηλώσανε συμμετοχή στο πρωτάθλημα είναι Βολίδα Κέρκυρας, Ερμής Ηγουμενίτσας, Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων, Φ.Ε. Ιωαννίνων, Α.Σ. Γιάννενα, Α.Ο. Πρέβεζας, Αναγέννηση Άρτας και ο Γ.Σ Άρτας. Τα Γιάννενα έχουν το μερίδιο του λέοντος με τρεις (3) ομάδες.
Το πρωτάθλημα των Γυναικών όπως αναφέρεται και στην ειδική προκήρυξη θα διεξαχθεί σε  δύο (2) ομίλους και ο Νότιος όμιλος όπου θα αγωνίζεται και η ομάδα μας θα έχει έξι (6) ομάδες, ενώ ο Βόρειος όμιλος εφτά (7). Επομένως στον Νότιο όμιλο θα είναι Φιλαθλητικός Πρέβεζας, Ελπίδες Λευκάδας, Λιάκατας Αιτωλικού, Παναιτωλικός, Φιλία και ο Γ.Σ Άρτας, ενώ στον Βόριο όμιλο Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων, Φ.Ε. Ιωαννίνων, Ηρακλής Ιωαννίνων, Απείθαρχος Ιωαννίνων, Ερμής Ηγουμενίτσας, Βολίδα Κέρκυρας, Θινάλι Κέρκυρας, με τις ομάδες των Ιωαννίνων να δημιουργούν ρεκόρ (4 ομάδες). Οι  πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα παίξουν  στα play-off ανόδου για την Α2, ενώ οι ομάδες από την 3η θέση και κάτω θα παίξουν στα play-out, μιας και από επόμενη σαιζόν θα γίνει και Β΄ κατηγορία στην Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε. Οι τέσσερις (4) πρώτες από το νέο πρωτάθλημα θα εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην Β΄ Εθνική κατηγορία.
Μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας θα ανακοινωθεί από την Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε. και η ημερομηνία διεξαγωγής των κληρώσεων των πρωταθλημάτων.
Πηγή: artavolley


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Ήττα για τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας από τον ΖΑΟΝ στην έναρξη της Pre League

23/10/2023, 11:00 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Πρώτη θέση για τον Φιλαθλητικό στο τουρνουά της Πρέβεζας

24/09/2023, 6:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Δυναμικό ξεκίνημα με νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννενα για τις Νεάνιδες του ΣΚ Νικόπολη

20/09/2023, 8:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέα Σχολή Διαιτησίας θα λειτουργήσει από την ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας

18/09/2023, 8:29 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Τους μεγάλους του χορηγούς επισκέφθηκε ο Φιλαθλητικός Πρέβεζας

16/09/2023, 9:34 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας : Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου ο τελικός του Super Cup

12/09/2023, 9:14 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο 28χρονος Παπασάββας από την Κρανιά ζει τα όνειρα που έκανε όταν ήταν 15 χρονών

11/09/2023, 11:10 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Έναρξη ακαδημιών Σ.Κ.Νικόπολη Πρέβεζας

04/09/2023, 12:26 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites