ΟΙ Άλλοι γονείς στην Φιλιππιάδα …Πρότυπο ανθρωπιάς ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Δημοτικού

Με μία λιτή ανακοίνωση 5 μόλις γραμμών η οποία όμως τα λέει όλα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Φιλιππιάδας διαχωρίζει τη θέση του από τα φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού που έκαναν την εμφάνιση τους στο Σύλλογο Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου  Φιλιππιάδας,διαχωρίζοντας τη θέση του και επιτελώντας το θεσμικό του ρόλο,δηλώνει ότι θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό όλων των…
παιδιών τιμώντας και διασφαλίζοντας το δικαίωμα τους στη μάθηση.
Για το Δ.Σ
Η Γραμματέας


Μάλιστα σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου των Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Φιλιππιάδας επέδειξαν ενδιαφέρον για τις συνθήκες διαβίωσης στη δομή φιλοξενίας επέδειξαν και μαζί με τον διευθυντή του σχολείου επισκέφτηκαν το παλιό στρατόπεδο Πετροπουλάκη. Μαζί με τον συντονιστή περιηγηθήκαν στους χώρους και όπως λέει ο κ. Κλάπας, έλαβαν απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσαν και κατανόησαν πως δεν υπάρχουν ζητήματα υγείας.

Την ίδια ώρα η θέση και η ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Φιλιππιάδας για το ζήτημα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων, δεν ανταποκρίνεται στην κρίση του συνόλου των μελών, υποστηρίζουν οικογένειες των οποίων τα παιδιά φοιτούν στο σχολείο και όπως αναφέρουν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, “πριν τη γενική συνέλευση, δεν έπρεπε να βγει ανακοίνωση”. Αναφερόμενοι στα γεγονότα των προηγούμενων ημερών, θα πουν ότι αμέσως μετά τον Αγιασμό – ο οποίος συνέπεσε και με τα εγκαίνια του σχολικού κτηρίου- μέλη του Δ.Σ. κάλεσαν όσους γονείς βρίσκονταν στο προαύλιο του σχολείου, στην αίθουσα συγκεντρώσεων, όπου από τον απερχόμενο πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου αναγνώστηκε προσχέδιο του επίμαχου κειμένου. Μάλιστα, ζητήθηκε από τους παρευρισκόμενους να κάνουν διορθώσεις ή και παρεμβάσεις. Να σημειωθεί πως απόψε στις 8 το βράδυ πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση του Συλλόγου με θέμα «τη φημολογούμενη ένταξη των προσφυγόπουλων» στο σχολείο.Σύμφωνα με τις πληροφορίες η απόφαση για την μη αποδοχή προσφυγόπουλων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας δεν πάρθηκε ομόφωνα, ωστόσο δυστυχώς όπως φαίνεται στο σύλλογο υπερισχύουν οι ακραίες απόψεις οι οποίες μάλιστα δεν βρίσκουν σύμφωνο ούτε τον διευθυντή του σχολείου κ. Γιολδάση ο οποίος επεσήμανε στο ΑΠΕ πως “Είναι αυτονόητο, πως όλα τα παιδιά έχουν ίσα δικαιώματα στην μάθηση”, 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Aναβίωσαν το παραδοσιακό «Καγκελάρι» οι Παπαδιώτες

03/05/2019, 11:17 μμ

ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Ενδιαφέρουσα ημερίδα για την “Διατροφή στην Παιδική ηλικία” από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ζηρού

15/11/2018, 3:07 μμ

ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ, ΠΡΕΒΕΖΑ

ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟ : Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Γενεσίου της Θεοτόκου

08/09/2018, 3:42 μμ

ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ, ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ : Μέχρι τη Δευτέρα 20 Αυγούστου οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τις θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας

17/08/2018, 10:52 πμ

ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Η παράδοση συναντάει τη γεύση στο 2ο Συμπόσιο Γαστρονομίας στο Θεσπρωτικό

22/07/2018, 12:11 μμ

ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ, ΠΡΕΒΕΖΑ

ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟ : Πρόγραμμα 2ου Συμποσίου Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου

14/07/2018, 5:09 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites