Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πρέβεζας καταγγέλλει τις ξενοφοβικές αντιδράσεις

Θέμα :   Εκπαίδευση προσφύγων και μεταναστών


Τη φετινή σχολική χρονιά το εκπαιδευτικό μας σύστημα – και στο νομό μας – έρχεται αντιμέτωπο με μια μεγάλη πρόκληση . Την εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων και μεταναστών .
Χιλιάδες άνθρωποι που αναγκάστηκαν από τον πόλεμο και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης να εγκαταλείψουν τις εστίες τους βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ” Hot – spot που βρίσκονται διάσπαρτα στην Ελληνική επικράτεια . Ανάμεσά τους και χιλιάδες προσφυγόπουλα και παιδιά μεταναστών .
Τα παιδιά αυτά η έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν τα βρήκε σε κάποια δομή εκπαίδευσης όπως είναι αυτονόητο και κυρίαρχο δικαίωμα , θεσμικά κατοχυρωμένο , για κάθε παιδί ανεξαρτήτου εθνικότητας και θρησκείας .  Τα βρήκε εγκλωβισμένα σε καταυλισμούς με αβέβαιο και απροσδιόριστο μέλλον .
Οι εκπαιδευτικοί Π.Ε του νομού Πρέβεζας από την πρώτη στιγμή – όπως και η υπόλοιπη κοινωνία και φορείς του νομού – σταθήκαμε αλληλέγγυοι με την οργάνωση συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης και την οργάνωση σχετικής εκδήλωσης ευαισθητοποίησης .
Ως ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εκφράζοντας και εκπροσωπώντας τους  εκπαιδευτικούς Π.Ε του νομού Πρέβεζας θεωρούμε ότι :
  • Η εκπαίδευση αποτελεί βασικό δικαίωμα όλων και επομένως πρέπει να παρέχεται δωρεάν και δημόσια σε όλα τα παιδιά που ζουν στην Ελλάδα συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών.
  • Η εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών χρειάζεται να πραγματοποιηθεί μέσα στα δημόσια σχολεία και νηπιαγωγεία.
  • Η πολιτεία πρέπει να εξασφαλίσει τις συνθήκες ομαλής κατανομής και ένταξης των προσφύγων στις σχολικές μονάδες καθώς και την ανάπτυξη και στελέχωση πρόσθετων υποστηρικτικών δομών


Καταγγέλλουμε οποιαδήποτε απόπειρα, με κάθε δικαιολογία, να δημιουργηθούν χώροι “εκπαίδευσης” γκέτο καθώς και κάθε ξενοφοβική αντίδραση που εδράζεται και πηγάζει στον διαχωρισμό των παιδιών με βάση την εθνικότητα και τη θρησκεία .

Αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα όλων των παιδιών που ζουν στην ελληνική επικράτεια να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης .

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενός κακού, μύρια έπονται; ίσως και όχι!

21/03/2020, 4:14 μμ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΥΓΕΙΑ

Όχι φόβος, μόνο προσοχή…

20/03/2020, 10:37 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου

12/03/2018, 1:14 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites